10+ tips til hvordan du kan spare på strømmen

Grøn elektricitet gør verden til et bedre sted

Indholdsfortegnelse

Vi har alle stået i en situation hvor strømregningen har chokeret os, og tænkt på hvordan man bedst muligt kan spare på strømmen

Elselskaber med grøn energi

Ligegyldig om du er mest interesseret i miljøet eller din pengepung, har energibesparelse aldrig været mere aktuelt end lige nu. Så hvis du gerne vil tage det ekstra skridt og blive en super-sparergris, har vi lavet en liste med 10+ fremragende tips til at hjælpe dig på vej.

Nogle af disse tips er fuldkommen gratis og kræver kun en smule tid og opmærksomhed, mens andre tips kræver mellemstore eller større investeringer med henblik på at skabe en langsigtet og bedre løsning til energibesparelse. 

1. Sænk temperaturen (lidt). 

Det kommer måske ikke som et chok, men temperaturen i husstanden har en stor betydning for energiforbruget. Når vi nævner at sænke temperaturen, mener vi selvfølgelige ikke at du skal fryse ihjel eller gå i seng med kolde føder. Vi vil umiddelbart anbefale at sænke temperaturen i husstanden med blot nogle få grader, specielt om natten eller når du ikke er hjemme. Den lille temperaturændring vil ikke kunne mærkes særligt meget på kroppen, dog vil det kunne give en stor gevinst til vejen mod bedre energibesparelse.

2. Få et godt tilbud på strøm

Vi mener at lige præcis dette er det bedste og nemmeste tip at følge, hvis du gerne vil forbedre husstandens energibesparelse.

Det er yderst vigtigt at sikre at man har et godt tilbud på strøm. Det kunne jo være at du ikke får den billigste strøm, eller at du betaler en pris for din energi som overhovedet ikke er særlig konkurrencedygtig.

Vi vil derfor gerne henvise til vores formular som giver mulighed for at få op til 3 tilbud på strøm. Formularen er fuldkommen uforpligtende og gratis. Bedst af alt, det tager kun 2 minutter. 


Spar strøm i hverdagen 

Vaskemaskine

3. Brug varmt vand effektivt.

Du kan anvende låg under madlavningsprocessen, da det vil bidrage til at spare på strømmen. Varmen som kogepladerne generer vil nemmere kunne holdes nede i gryden, således at der ikke skal bruges så meget energi på at varme vandet op.

Prøv at teste dig selv med lidt koldere bade, ikke nok med at der godt for dig, så hjælper det på at spare på strømmen. Derudover kan du også vælge at tage lidt kortere bade, da det umiddelbart giver samme resultat.

Hold døren åben til bad og vaskerum efter brug, og vent med at hælde det varme vand ned i håndvasken. Både dampen fra vaskerummet og det varme vand vil hjælpe med at holde husstanden varm.

4. Brug ECO-mode

Hvis du har hvidevarer der er tilstrækkelig nye eller moderne, vil det her tip passe perfekt lige præcis til dig. En lang række af de moderne husholdningsmaskiner har et ECO program indbygget i deres system med henblik på energibesparelse. Hvis man har muligheden, og tålmodigheden til at vente de ekstra minutter på ECO, vil vi stærkt anbefale at gøre det.

5. Fyld opvaskemaskinen helt op!

Forsøg så vidt som muligt at fylde opvaskemaskinen helt op når tallerknerne skal gøres rene. Samme princip gælder vaskemaskinen og tørretumbleren. Det lyder måske som småpenge, men lad det ikke narre dig, fordi de her husholdningsapparater er noget som man bruger på næsten daglig basis, og omkostningerne kan hurtigt løbe op og blive til et stort beløb.

6. Ordentlig opbevaring af madprodukter

Et hurtigt og nemt fif som du kan inkorporere i din dagligdag er, at vente med at stille varmt mad i køleskabet. Lad den varme mad opvarme husstanden, samtidig med at du undgår at køleskabet skal bruge yderligere energi på at køle det varme mad ned.

7. Det billigste strøm er om natten

Der er mange penge at spare ved at planlægge ens brug af strøm. Strømpriserne svinger på en timelig basis og det burde derfor gøres til en vane at bruge strøm på opladning af mobil, forbrug af hvidevarer, osv. når strømprisen er lav. Som udgangspunkt vil vi anbefale at bruge strømmen om natten, da det er her man kan få det billigste strøm.

Små og store investeringer

Badeværelse

8. Køb energivenlige pære

Få detaljer, som at udskifte gamle pærer med nye energivenlige pærer vil kunne gøre en forskel for husstandens energiforbrug. Især gamle gløde-pærer bruger rigtigt meget strøm.

Det kunne også være på tide at energirenoverer de større energiforbrugsapparater. Det kunne for eksempel være en god ide at udskifte den ældre kummefryser med en der er nyere og mere energivenlig. Den kan måske tjene sig hjem på længere sigt.

9. Besparelsesfokuseret indkøb

Måske har de høje strømpriser presset økonomien helt til bundlinjen, men hvis dette ikke er din virkelighed endnu, og du alligevel har pengene til at gå ud og shoppe, vil det være smart at følge det her tip.

Er man ude og shoppe efter nye køkkenredskaber eller lignende, vil det være til egen fordel at overveje at investere i de energibesparende produkter kontra de billigste, da det vil kunne give en langsigtet gevinst på budgettet.

10. Optimering af isolation

En af de usynlige omkostninger på en husstands energiforbrug kan komme fra dårlig isolation af hulmure og loft.Vi anbefaler også at skifte alle gamle ikke termo-vinduer til nye moderne vinduer, som har mulighed for at isolere bedre, og sikre, at varmen holdes indenfor.

11. Solenergi investering

Solceller er en fremragende måde at reducere ens energiforbrug på, hvis man ønsker at tage det ekstra skridt og har kapitalen til at investere. Sådan en investering vil kunne give en langsigtet løsning til de mange bekymringer om høje elpriser og usikkerhed i markedet. I hvert fald når solen vælger at vise sit dejlige ansigt.

Vi forstår godt bekymringerne i at investere en større sum penge i energibesparelse, men alligevel mener vi dette er en fordelagtig investering, hvis man har mulighed for det.

Tak for din opmærksomhed 

Hvis du er interesseret i at lære mere om hvorfor energipriserne har været stigende i 2022, hvordan du kan bidrage til grøn energi og mange flere spændende emner, kan du gå ind på vores blog og få alle dine spørgsmål besvaret 

Husk at følge os på Facebook & Linkedin

Få 3 tilbud på Strøm

GRATIS

Find ud af, om du kan spare penge på din el- eller gas regning

Få gratis og uforpligtende op til 3 tilbud

Det tager kun 2 minutter