10 hurtige og lette tricks til et rent og overskueligt hjem

Vaskemaskine

Indholdsfortegnelse

Kender du det der med, at komme sent hjem fra arbejde, og se at opvaskemaskinen ikke er tom? Eller at vasketøjskurven altid er fuld? Dette er for langt de fleste mennesker en helt almindelig irritation, men det kan man sagtens gøre noget ved. Læs med her, og få nogle nemme tips og tricks til et pænt og rent hjem.

  • Udskyd ikke pligterne

De huslige pligter har altid været en træls ting for de fleste mennesker. Når man kommer hjem fra en lang dag på arbejde, har man ikke ligefrem lyst til at skulle tømme opvaskeren eller svinge støvsugeren i hele huset. Et af vores tips og tricks lyder derfor således: det er en god ide, at planlægge hvornår og hvem fra husstanden skal gøre hvad – det behøves nemlig ikke kun være den ene eller begge forældre, der skal gøre alt. Børnene kan sagtens hjælpe til med at få et rent hjem.

  • Red sengen fra morgenstunden af

I dine unge dage fortalte dine forældre dig sikkert altid, at du skulle redde din seng, når du stod op. Selv om det kan være svært at indrømme, har de ret i noget. Ved at gøre denne enkle opgave, ser dit soveværelse automatisk mere ryddeligt ud og ligne et rent hjem – også selvom der måske ligger lidt tøj på gulvet.

  • Tøm opvaskemaskinen om morgenen

Det at opvaskemaskinen ikke er tom, når man skal til at lave aftensmad efter en lang arbejdsdag, har altid været en træls ting. Derfor kan du gøre det mere overskueligt for dig selv, ved at tømme den om morgenen. Dette kan du eksempelvis gøre, imens du venter på at din morgenkaffe bliver færdig. Ved brug af vores tips og tricks, kan man sagtens implementere børnene, og opvaskeren kan de eksempelvis tømme, inden de tager i skole, eller når de kommer hjem igen.

  • Når støvsugeren alligevel er fremme, så tag alt hvad du kan

Hvorfor tager du ikke alle rum i huset, lister, gardiner, gulvtæpper og endda sofaen, når du alligevel har fået fundet støvsugeren frem? For mange er støvsugning blot endnu en ting, der bare skal overstås, når det kommer til rengøring i husstanden. Så her kommer et af vores tips og tricks. Hvis du tager en ordentlig runde i hele huset hver gang, vil dit hus automatisk blive mere lækkert at bo i. Så behøves du heller ikke frygte om du har et rent hjem, hvis der kommer uanmeldte gæster.

  • Vælg en bestemt vaskedag i husstanden

Om din husstand kun består af dig eller en stor familie, er det altid en god ide med en bestemt, ugentlig vaskedag. På den måde ved hele familien, hvornår tøjet skal være i kurven, ellers må de vente til næste vaskedag med at få deres yndlingsbukser på.

 

Vaskemaskine
  • Organisér dine ting

Et ting der hurtigt kan gøre dit hus mere organiseret og ligne et rent hjem, er at anskaffe dig kurve og kasser i alle former til opbevaring. Dette er et af vores tips og tricks, der hurtigt kan gøre det nemt for dig, at finde dine ting både i soveværelset, på badeværelset og i køkkenet. Opbevaringskasserne gør, at du automatisk får et hus, der ser meget mere organiseret ud. Både børn og forældre får oftest også glæde af dette, da alle i familien, nemt burde kunne finde de ting, som de skal bruge, fordi de har en fast plads.

  • Ryd op i køleskabet

Du kigger formentlige flere gange dagligt i dit køleskab, og for at få et rent hjem er det derfor vigtigt, at det er arrangeret anskueligt, og at der ikke er gamle madvarer gemt derinde. Her er det en god ide, at opdele dit køleskab i kategorier, altså en hylde med grøntsager, en hylde med pålæg osv. Hertil er kurve også en god ide at bruge.

  • Rent køkken = Lækker mad

Måske kender du det med, at dit køkken altid bliver beskidt og rodet, når du laver mad, og du ved at opvasken venter på dig, efter du har spist. Dette kan du lave om på hurtigt ved brug af et af vores tips og tricks. Hvis du sætter krydderierne tilbage på deres plads lige efter, du har brugt dem, og putter det beskidte service i opvaskemaskinen med det samme, har du lige pludselig et rent hjem efter madlavningen. Altså kan du nyde maden uden at skulle i krig med rengøringen efter.

  • Planlæg fremad

Blandt vores tips og tricks, er der en lille ting man kan gøre, for at give sig selv mere overskud i hverdagen, og det er at planlægge sin tid. Hver søndag kan du eksempelvis lave en oversigt over familiens planer for ugen, og derefter lave en tilpasset madplan. Dertil kan du også lave en indkøbsliste, og få det overstået, så det ikke skal gøres efter en lang arbejdsdag. Husk at tage højde for familiemedlemmernes individuelle planer i forhold til de huslige pligter og indkøbsliste.

  • Klar de små opgaver inden sengetid

Ofte er det småting, der får en husstand til at se lettere rodet og uorganiseret ud. Dette  problem kan nemt løses inden, du går i seng. Sæt skoene ordentligt på deres plads, smid vasketøjet i kurven i stedet for ved siden af, sæt opvaskeren i gang og fold tæppet sammen på sofaen. Disse småting tager ingen tid, og morgenen efter vil du vågne op til et overskueligt og rent hjem med overskud til en ny dag.

Læs videre på vores hjemmeside her, hvor der findes flere forskellige artikler med tips og tricks til, hvordan du blandt andet kan designe og personliggøre dit hjem med forskellige farverige malinger.

Mangler du professionel hjælp til at få et rent hjem?

Disse tips og tricks er hurtige at læse om, men skulle du stadig have brug for rengøringshjælp i huset, så opret endelig din opgave hos os. Derefter vil du modtage tre tilbud fra forskellige rengøringsfirmaer, hvor du selv vælger, hvilket du bedst kan lidt. Mangler du svar på spørgsmål, er du altid velkommen til at kontakte os på 78 70 98 70 eller læse mere på Facebook. Du kan også læse flere af vores artikler som disse lige her.

Kunne du tænke dig at komme hjem til et rent hjem?

Find ud af, om du kan spare penge på din el- eller gas regning

Få gratis og uforpligtende op til 3 tilbud

Det tager kun 2 minutter