Elpriser udvikling 10 år

elpriser udvikling 10 år

Indholdsfortegnelse

Introduktion til elpris udvikingen

Verden har over de seneste par år oplevet, hvordan udviklingen af elpriserne kan påvirke samfundet på godt og ondt. Det kommer ikke som chok at energiprisen har været ekstremt uforudsigelige og ustabile gennem de seneste år. Flere og flere har under samme periode fået åbnet øjnene for, hvordan den variable elpris påvirker elregningen. Vi vil i denne artikel forsøge at sammenkoble elpriser udvikling 10 år tilbage i tiden, og til nu.

Er strøm blevet billiger eller dyrere gennem tiden? 

De danske elpriser har haft en varieret udvikling gennem de sidste 10 år. Det har ikke blot været en gradvis stigning, som man måske ville forvente.  Der har været perioder med stabilitet og rolig udvikling, hvor elpriserne har været uændret eller nærmest upåvirket i længere perioder. Men der har også været perioder med store udsving og høje priser, særligt i de seneste par år.

År 2010 – 2020 

En ensartet karakteristik gennem disse tidligere år, var deres stabilitet og gradvise udvikling. Det var de færreste danskere som holdte pulsen på de daglige, ugelige eller endda månedlige elpriser. Man kunne med stor sikkerhed forvente at elprisen ikke vil ændre sig betydeligt fra måned til måned. Disse år kunne forklares som stilheden før stormen, fordi lige pludselig stak det helt af.

År 2021

Lige pludselig begyndte elpriserne at tage overhånd – Ingen havde forudset det eller var klar over hvilke betydninger det ville have for Danmark over de kommende måneder. Elprisudviklingen stak afsted og elprisen blev dyrere og dyrere. På visse dage kunne elprisen  være helt oppe på 1 kr. pr. kWh. Dette var historisk højt og den danske befolkning kunne hurtigt mærke betydningen af denne prisstigning. Det var nemlig alle hjørner af landet som kunne bide mærke i de høje elpriser på deres regninger.

År 2022

Efter et dyrt og uforudsigeligt år 2021, kunne den danske befolkning endelig begynde at se en fremtid hvor elprisen ville stabilisere og prisen på el vil falde igen. Men allerede lidt over to måneder inde i året, faldt en massiv hammer ned – Ukraine blev invaderet. Gaspriserne oplevede en prisstigning som aldrig set før, og elpriserne fulgte trop. Hele Europa kunne mærke problematikkerne, som invasionen skabte på energimarkedet. Fra den ene dag til den anden mistede Europa en af deres største leverandører af naturgas. Energipriserne ramte historiske rekorder og Danmark var endnu engang kommet på dybt vand.

År 2023 & fremtiden

Men hvordan vil elpriserne se ud, når vi går mod fremtiden? Først og fremmest forventer vi, at alle vil blive mere opmærksomme på deres nuværende energiaftaler, ligegyldigt om prisen vil falde eller stige. Derudover tror vi ikke, at energimarkedet vil falde tilbage til det stabiliserende punkt, som elpriser udvikling 10 år siden var på. Vi tror at, den danske befolkning ligeledes hele Europa, vil opleve udsving både op og ned. Hvor store disse udsving vil være, må fremtiden vise.

aktuelle elpriser
vindmøller i vandet
Grøn energi fra et elselskab

Energikilde udvikling

Det var ikke kun energipriserne der oplevede en stor udvikling – Alternative energikilder har nemlig også oplevet massive teknologiske udviklinger, gennem de seneste år. Fokusset på grøn strøm har aldrig været mere relevant end lige nu, og det bliver mere og mere attraktivt at skifte fra forældede energikilder, til deres nyere og grønnere alternativ, for hver dag. Alternative energikilder som solceller og varmepumper, er blevet optimeret ekstremt gennem de seneste år, og prisen på kvalitetsenergikilder er også faldet.

Hvordan sikrer man en billigere elregning? – Få 3 tilbud!

Der er ikke blot én ting som vil gøre det muligt at få en billigere elregning, det vil være en kombination af mange små ændringer i ens hverdag, som vil føre til store besparelser. For at bedst muligt kunne spare på ens elregning vil det eventuelt være smart at følge nogle af vores 10+ tips til at spare på strømmen. 

Herudover kan man vælge at indsamle op til 3 tilbud på strøm. Hos Dinfagpartner tilbyder vi, at du helt gratis og uforpligtende kan indhente op til 3 tilbud på strøm. Du vil modtage el tilbud fra en række af velrenommerede elselskaber, med fokus på at give dig det bedste tilbud. Du kan sikre besparelser på din elregning med DinFagpartner, ligegyldigt hvordan elpriser udvikling 10 år i fremtiden vil se ud.  

Find ud af, om du kan spare penge på din el- eller gas regning

Få gratis og uforpligtende op til 3 tilbud

Det tager kun 2 minutter