Elselskab med månedlig betaling – Få el uden aconto i 2023

elselskab med månedlig betaling

Indholdsfortegnelse

Størstedelen af alle danske elkunder modtager én elregning pr. kvartal, dvs. fire elregninger om året fra deres nuværende elselskab. Flere og flere foretrækker dog månedlig betaling af el, som efterhånden tilbydes af en lang række elselskaber.

I dette blogindlæg vil du kunne blive klogere på, hvordan du finder et elselskab med månedlig betaling, og du vil blive sat grundigt ind i, hvilke fordele der er ved at betale for el på månedlig basis. Læs med og find ud af, om det giver mening for dig at skifte elaftale.

solcelleanlæg
elafgift 2023
strøm

Elselskaber med månedlig betaling

Konkurrencen på det danske elmarked er hård og intens. Der er kamp om kunderne, og der bliver derfor gjort en stor indsats for at tilbyde unikke og attraktive fordele.

En af de fordelagtige services, der tilbydes hos et stigende antal elselskaber, er muligheden for at vælge månedlig abonnement afregning i stedet for kvartalsvis betaling. Det er en service, som rigtig mange elkunder efterspørger, og med god grund.

 

Følgende elselskaber tilbyder månedlig betaling af el:

  1. OK

  2. Energi Fyn

  3. Gasel

  4. Norlys

  5. .. og mange andre!

 

Hos Din Fagpartner samarbejder vi med alle elselskaber. Du kan indhente og sammenligne el tilbud fra disse og andre velrenommerede eludbydere via vores website.

Vil du have 3 uforpligtende og gratis tilbud på strøm?

Fordele ved at vælge et elselskab med månedsbetaling

I dag kan du hos mange eludbydere selv bestemme, om du vil betale for strøm på månedlig eller kvartalsvis basis. Det er mest udbredt at betale for strøm en gang i kvartalet, men der er ingen tvivl om, at der kan være mange fordele ved at tilknyttes automatisk månedlig betaling.

 

Her er de største fordele ved at vælge et elselskab med månedsbetaling:

  1. Det er lettere at budgettere med månedlig betaling

  2. Du får et løbende indblik i dit elforbrug

  3. Du betaler for dit faktiske forbrug

 

Vi uddyber disse fordele i de kommende underafsnit.

elselskab

#1 Det er lettere at budgettere med

En af fordelene ved månedsbetaling er, at det er lettere at budgettere med.

I stedet for at modtage fire store elregninger om året, modtager du 12 mindre elregninger i løbet af året. Dette kan især være en fordel for dig, der kan have svært ved at finde penge i budgettet til at betale for de elregninger, der dumper ind ad brevsprækken eller i e-Boks hver tredje måned.

Dine udgifter til strøm er de samme, uanset om du betaler f.eks. 300 kr. pr. måned eller 900 kr. pr. kvartal, men hvis månedlig betaling kan give dig et bedre overblik over din økonomi, bør du vælge det og skifte elselskab.

#2 Du får et løbende indblik i dit elforbrug

I dag kan du i princippet følge dit elforbrug dag for dag eller endda time for time via din eludbyders hjemmeside eller app. Det er dog ikke sikkert, at du husker at gøre dette i en travl hverdag, og derfor opdager du måske først, hvor meget strøm du har brugt, når du modtager en elregning fra dit nuværende elselskab hvert kvartal.

Ved at betale for strøm hver måned vil du løbende kunne følge med i, hvor meget strøm du bruger. Er dit strømforbrug højere end forventet, kan du overveje at ændre på nogle vaner eller foretage nogle optimeringer i hjemmet.

#3 Du betaler for dit faktiske forbrug

En tredje fordel ved at vælge et elselskab med månedlig betaling er, at du vil komme til at betale for dit faktiske forbrug pr. kWh.

Dette vil være tilfældet, hvis du vælger en eludbyder, der tilbyder bagudbetaling, hvor du f.eks. i marts betaler for den strøm, du har brugt i februar. De fleste elselskaber opererer med aconto afregning, men der er ingen regler uden undtagelser.

I sidste ende betaler du for dit faktiske forbrug, uanset om du vælger et elselskab med bagudbetaling eller aconto betaling, men med bagudbetaling betaler du for den strøm, du allerede har brugt fra vedvarende energikilder.

Vil du have 3 uforpligtende og gratis tilbud på strøm?

Er der også ulemper ved at betale for el på månedlig basis?

Nej, der er som hovedregel ikke ulemper ved at betale for el på månedlig basis, medmindre du vælger et elselskab, hvor det koster ekstra at betale for strømmen hver måned i stedet for hvert kvartal.

Skal jeg vælge et elselskab uden aconto afregning?

Du kan godt vælge et elselskab, der afregner for et månedligt aconto forbrug, men om du skal gøre dette afhænger af dine præferencer.

Betaler du for din strøm aconto, så betaler du for at dit forventede forbrug i stedet for dit faktiske forbrug. Efter perioden gøres det op, om du har brugt mere eller mindre strøm, end dit forventede elforbrug.

Du skal vælge et elselskab uden aconto afregning, hvis du ikke ønsker at betale for et forventet forbrug, men i stedet for dit faktiske forbrug.

Køb naturgas

Hvilke elselskaber tilbyder månedlig afregning?

Der er flere danske elselskaber, der tilbyder månedlig afregning uden forudbetaling. Hos disse elselskaber betaler du bagudrettet for dit faktiske elforbrug. Vær opmærksom på, at ikke alle elkunder kan få tilbudt et månedlig betaling elselskab. Der er nemlig visse krav.

 

Du kan tilmelde dig månedlig betaling, hvis du opfylder følgende krav:

  • Du står ikke i RKI eller Debitor Registret

  • Du har ikke tidligere misset betalinger af dine elregninger

Hvilket elselskab med månedlig betaling er billigst?

Det er svært at svare på, hvilket elselskab med månedlig betaling der er det billigste. Svaret vil bl.a. afhænge af, om du kun kigger på kWh-prisen, eller om du også medregner abonnementsprisen og eventuelle gebyrer.

Du skal desuden være opmærksom på, at der er forskellige måder at afregne el på. Du kan enten vælge at tegne en fastprisaftale eller en aftale med en variabel elpris. For at finde ud af, hvilket elselskab der er billigst for dig at være kunde hos os, bør du indhente flere tilbud, så du har noget at sammenligne med.

Sådan skifter du fra kvartalsvis til månedlig betaling af el

Vil du også gerne tage del i de fordele, der er ved at betale for din strøm hver måned i stedet for hvert kvartal, så bør du undersøge, om dit elselskab tilbyder månedlig betaling.

Det er som udgangspunkt både nemt og gratis at skifte betalingsinterval. Ofte kræver det ikke mere end et opkald eller en mail til eludbyderen. Hvis din nuværende eludbyder ikke tilbyder månedsbetaling, bør du overveje at foretage et leverandørskifte.

dinfagpartner logo

Vil du have 3 uforpligtende og gratis tilbud på strøm?

Find ud af, om du kan spare penge på din el- eller gas regning

Få gratis og uforpligtende op til 3 tilbud

Det tager kun 2 minutter