Er din bolig egnet til en varmepumpe

Bolig med varmepumpe

Indholdsfortegnelse

En varmepumpe er en bæredygtig effektiv energikilde, men alle boliger er forskellige og findes i alverdens udformninger og størrelser. Der er er nogle, der er mere energi effektive end andre.

Derfor spekulerer mange husejere på, om en varmepumpe er egnet til deres bolig.

Dette er et spørgsmål, som vi vil forsøge at besvare i denne artikel. Vi vil se nærmere på de forskellige faktorer, der har betydning for dette.

Hvilke boliger passer en varmepumpe i?

Den gode nyhed er at næsten alle boliger egner sig til en varmepumpe, men man skal stadigvæk være lidt påpasselig, da der forskellige faktorer, der spiller ind.

 

Jo mere energieffektiv din bolig er, desto mere effektiv og økonomisk vil varmepumpen være. Varmepumpen er nemlig beregnet til at opretholde de stabile temperaturer og ikke levere de kortvarige temperaturstigninger.

 

Nyere moderne boliger er for det meste godt isoleret og har en høj varmeeffektivitet, så det kræver mindre energi at holde dem varme. I ældre boliger kan man opleve, at de har mindre isolering og mere træk, så varmen nemmere kan slippe ud igennem vægge, lofter og gulve.

 

Derfor skal du være opmærksom på disse tips til, hvordan du kan spare på energien og gøre din bolig klar til en varmepumpe:

  • Det første som du kan gøre er, at kontrollere om du har brug for ekstra isolering af loft eller hulmure.
  • Det andet som du kan gøre er, at sikre, at du har tætte vinduer og døre, så varmen ikke slipper ud.
  • Det tredje som du kan gøre er at sikre, at du ikke har nogle sprækker og revner omkring vinduer og døre.
  • Det fjerde som du kan gøre er, at du kan investere i termoruder (dobbeltruder eller tre-lags), hvis ikke du allerede har dette.

Vil du have 3 uforpligtende og gratis tilbud på varmepumper?

En ældre bolig

Hvis du har en ældre bolig med traditionelle radiatorer, så kræver dit opvarmningssystem muligvis en høj vandtemperatur for at holde boligen varm. Derfor vil det i din situation være bedst med en højtemperaturvarmepumpe, som er mere effektiv end f.eks. olie- eller gaskedel. Denne type varmepumpe er ofte kaldet en Luft-til-vand varmepumpe, da den opvarmer vand til dit eksisterende radiator system.

En nyere bolig

Er du bosat i en nyere moderne bolig med gulvvarme eller moderne radiatorer, vil en lavtemperaturvarmepumpe være det rigtige valg. Denne løsning vil give dig billig varme og en lavere CO2-udledning.

Du skal have plads til en varmepumpe

En ting som du også skal tænke over er, om du har plads til den udvendige del og den indvendige del. Dette består en luft-til-vand varmepumpe nemlig af, så der skal være plads til begge dele.

Udedelen monterer man typisk udenfor en af husets mure, mens der skal være forbindelse til indedelen, som man typisk stiller i ens bryggers eller i kælderen. Indedelen er lidt mindre end et oliefyr, så hvis du har haft det tidligere, er det oplagt at sætte den samme sted.

Nye varmepumper er meget støjsvage, men vi anbefaler stadigvæk, at du ikke du sætter dem for tæt på skellet, for at være sikker på, at naboerne ikke bliver generet af lyden.

 

Vi anbefaler, at du vælger den rette varmepumpe til dit hjem, da det er en klog investering, som betaler sig på sigt. Varmepumper er en bæredygtig og energieffektiv måde at varme din bolig op på, så er det også en både miljøvenlige og en god investering.

Vil du have 3 uforpligtende og gratis tilbud på varmepumper?

Find ud af, om du kan spare penge på din el- eller gas regning

Få gratis og uforpligtende op til 3 tilbud

Det tager kun 2 minutter