6 hurtige spørgsmål om algebehandling

alge

Indholdsfortegnelse

Mange forskellige husejere har aldrig fået en algebehandling eller ved ikke, hvad det er. I dette skriv kan du læse om alger og behandlinger, der kan redde taget på dit hus, og sørge for at undgå eventuelle skader.

Hvad er alger egentlig?

Alger består af små planteorganismer, der findes i hele naturen. De er for det meste grønne, men der findes også gule og røde alger. Alger lever bedst i sommerhalvåret, hvilket betyder, at de har god tid til at knække tagets konstruktion, og forårsage frostskader i vinterhalvåret. Desuden lever de også oftest på nordsider af tage, da disse ikke får lige så meget sol som sydsiden, hvor de solens temperatur vil udtørre dem. I vinterhalvåret vil fugt dog vende tilbage til algerne, så de får liv på ny. Derfor er det vigtigt at altid få behandlet hele taget, og ikke kun de synlige problemer.

algebehandling

Hvorfor skal du give dit tag en behandling?

Taget på et hus i Danmark oplever mange forskellige vejrskift i løbet af et år. Sæsonerne forår, sommer, efterår og vinter skader alle taget på hver sine måder. Et hustag skal kunne klare hvad som helst, og derfor skal vi gøre vores bedste for at passe på det og vedligeholde det.

Derfor er en algebehandling mindst en gang om året altid en god ide. Denne fjerner både svamp, mos, alger og alt muligt andet skidt, der samler sig på taget. Desuden forebygger en algebehandling også flere problemer, der kan opstå, hvis man lader algerne være på taget. Man kan forebygge forskubbelser af tagsten- og plader, så de ikke falder af. Man kan også forebygge et utæt tag med gennemtrængning af vand samt frostsprængninger.

Hvornår er det bedst at få en algebehandling?

Egentlig kan man behandle husets tag hele året rundt, men det er bedst i månederne fra maj til november, da der her er den bedste temperatur til dette. Desuden skal der også være tørvejr. Som udgangspunkt er det ikke nemt at behandle taget i resten af årets måneder, da der ikke er så meget tørvejr. Ved fliser er det dog lidt lige meget hvornår på håret, da behandlingen bliver på fliserne.

Hvor lang tid tager det, før effekten virker?

Det tager mellem to til seks måneder, før man kan se endelige resultater på taget. Dette afhænger dog meget af vejret under ventetiden.

Hvor mange behandlinger skal taget have?

Som udgangspunkt er en algebehandling nok til at fjerne alger fra dit tag. Dog burde man få en eller to mere, hvis algerne er groet meget fast i taget.

Hurtige spørgsmål og algebehandlinger og alger:

  • Skal der være nogen hjemme, når behandlerne kommer forbi?

Nej, dette er ikke nødvendigt, da behandlerne udelukkende arbejder udenfor på husets tag.

  • Er der en maksimal højde på et tag?

Dette er selvfølgelig op til hvert firma, men de fleste algebehandlere kan klare tage, der er i en højde af fire meter.

  • Tager mine solceller skade af en algebehandling?

Nej, det gør de ikke. De fleste behandlere bruger det eneste certificerede middel i Danmark, som allerede er blevet testet på solcelleanlæg.

  • Skal jeg være bekymret for mine planter, der er placeret nær huset?

Som udgangspunkt kan dine planter som blomster og buske godt klare midlerne fra behandlingen, men det er altid en god ide, at dække disse til for en sikkerheds skyld.

  • Bliver husets omgivelser beskidte af en algebehandling?

Dette er en sag, som begge parter kan bedømme, men ja, man burde forvente, at en behandling sviner nogle af omgivelserne til.

  • Skal behandlerne have adgang til vand?

De fleste algebehandlere har vand med i deres biler, ligesom vinduespudsere, men hvis det er muligt med adgang til vand udenfor, er dette altid en god ting.

 

Er du nu indforstået med algebehandling?

Er du færdig med at undersøge algebehandling? Eller søger du blot lidt inspiration til andre projekter derhjemme? Så tag et kig her, og læs mere om blandt andet overskuelig rengøring, træfældning samt hvilke lamper og maling, du skal vælge i dit hjem.

Ønsker du hurtig kontakt til forskellige algebehandlere, så du kan få fikset dit hus snarest? Så skal du oprette din opgave lige her på kun to minutter, så vi kan videreformidle din opgave.

Har du set vores facebook? Følg med her.

Find ud af, om du kan spare penge på din el- eller gas regning

Få gratis og uforpligtende op til 3 tilbud

Det tager kun 2 minutter