Fordele ved ladestander

Indholdsfortegnelse

At tage stilling til, om det giver mening at få sat en ladestander op i hjemmet, kan være en vanskelig beslutning.

Der kan være betydelige praktiske og økonomiske fordele, men dette kommer også med en anskaffelsespris.

Derfor spekulerer mange ejere med en el- eller hybridbil på, om det kan være en god ide.

Dette er et spørgsmål, som vi vil forsøge at besvare i denne artikel. Vi vil se nærmere på de forskellige fordele ved en ladestander. Så læs videre for at få mere information.

Det kan gøre din hverdag lettere

Der er en fordel i at have en ladeboks derhjemme, hvis du bor langt fra en ladestander, eller gerne vil have bilen sikkert i garagen, mens den oplader.

Det er ikke unormalt, at man som el-eller hybridbil ejer har prøvet stå i kø til en ladestander. Desto flere el- og hybridbiler, der bliver solgt, desto længere køer risikerer man at møde i forsøget på at oplade sin bil. Det slipper du for , hvis du har en privat ladestander derhjemme.

Bor du på landet eller i en mindre by, er det heller ikke sikkert, at der overhovedet er en offentlige ladestandere til rådighed.

Hvis du f.eks. har en elbil, kan det være en fordel, at have en ladeboks derhjemme, hvis du kører længere distancer og ofte bruger din bil meget. Herved er opladningsmuligheden let tilgængelig, og du risikerer ikke lange køer og ventetid. Så med en ladeboks derhjemme kan du lade, når du ønsker det.

Økonomiske besparelser

Der kan også være økonomiske besparelser ved at have en ladeboks derhjemme. Som nævnt tidligere kan du lade, når du ønsker det. Derfor kan du vente med at sætte stikket i din el- eller hybridbil, indtil det bliver sen aften, så bilen lader over natten, når strømmen er billigst. De fleste udbydere af ladestandere tilbyder også deres kunder, at de kan bruge en app, og dermed har du mulighed for at se, hvornår strømmen er billigst, og dermed starte opladningen på appen, når det giver bedst mening.

En anden økonomisk fordel er, at du kan få tilbagebetaling af elafgift på den strøm, som du bruger, når du oplader din el- eller hybridbil derhjemme.

I Danmark betaler man en elafgift til staten ud fra, hvor meget strøm man bruger. Staten støtter udbredelsen af elbiler i Danmark, så man betaler ikke afgift af det strøm, som man bruger til at oplade sin elbil med.

Fra 1. januar 2024 er tilbagebetalingen af elafgift på op til 0,95 kr./kWh inkl. moms.

Derfor er det næsten altid billigere at lade bilen op derhjemme end ved en offentlig ladestander. Der er flere forskellige forhold, der har betydning på priserne, så i sidste ende er der penge at spare, når du vælger en ladeboks til hjemmet.

Vil du have 3 uforpligtende og gratis tilbud på Ladestandere?

Find ud af, om du kan spare penge på din el- eller gas regning

Få gratis og uforpligtende op til 3 tilbud

Det tager kun 2 minutter