Tips og tricks til vinduespudsning

rengøring

Indholdsfortegnelse

Går du ind for pudsning af vinduer? Mange finder det, at skulle pudse vinduer som en fuldstændig ligegyldig ting. Andre mener derimod at det er noget af det vigtigste, for at hjemmet ser indbydende og rent ud.

Uanset om du er den ene eller den anden person, eller måske en blanding, der godt er klar over at det bør gøres engang imellem, kan du i denne artikel læse nogle gode råd til pudsning af vinduer.

 

Følgende ting skal du bruge til pudsning af vinduer:

  • En spand med vand
  • Sæbe
  • En rengøringsklud og svamp
  • En skraber
  • NOGET AT TØRRE MED

Hvilke produkter er bedst til pudsning af vinduer?

Der findes helt sikkert mange forskellige rengøringsprodukter til vinduespudsning ude på markedet, men der findes også et helt enkelt svar til dette spørgsmål. Vand og sæbe. Det er bedst.

Husk at tage højde for sæsonerne, når du klarer din vinduespudsning. Gør du det eksempelvis om vinteren i meget koldt vejr, skal du bruge varmt vand, så det ikke fryser til på ruden. Når du klarer din vinduespudsning om sommeren, skal ud derimod bruge koldt vand, så det ikke fordamper, inden du når at blive færdig med din pudsning af vinduer.

Hvad er bedst at tørre med under pudsning af vinduer?

En gammel myte siger, at man kan bruge sprinklervæske og avispapir til at pudse dine vinduer. Med nutiden rengøringsteknologi, er dette dog ikke den bedste løsning længere.

Et helt normalt tørt viskestykke er faktisk det bedste. Ellers kan du også bruge en fiberklud.

 

Tips og tricks til vinduespudsning

  • Brug den professionelle vinduespudsers bevægelser

 

For at du kan undgå de typiske streger på vinduet, der ofte kommer, når man selv pudser vinduer, kan du gøre ligesom en professionel vinduespudser. Dette gør du ved at skrabe hele vinduet i et tag, og ikke løfte skraberen fra vinduet, før du har været hele vinduet rundt.

 

  • Husk vindueskarmen og rammerne

 

Hvis disse er rene, ser vinduerne automatisk mere rene og vedligeholdte ud, så dem må du ikke glemme. Dette er et ret enkelt step under vinduespudsning. Tør dem godt af, inden du fokuserer på glasset. Husk at tørre overskydende vand og sæberester af vindueskarmen efter vinduespudsning, så dette ikke trænger ind i fugerne.

 

  • Giv vinduet en ekstra gang, hvis de er meget beskidte

 

Hvis dine vinduer har stået i et godt stykke tid uden en pudsning, vil det helt klart være en ide at gøre det to gange, så du er helt sikker på, at de står skarpt, og der ikke sidder rester af snavs tilbage.

 

  • Vask dem nok

 

Du bestemmer selvfølgelig selv, hvor mange gange du vil pudse dine vinduer, men en god huskeregel kan være at tænke på sæsonerne. Hver gang de skifter, kan du dine vinduer en omgang. Mange gør det selvfølgelig flere gange om året, og især om foråret og sommeren eller eksempelvis, hvis de får gæster. Dette er også helt okay. Jo oftere man gør det, jo lettere bliver det at rengøre vinduerne næste gang, da skidt og snavs ikke har tid til at ophobe sig på glasset.

 

Billede af rengøring

Har du fået nok tips og tricks til pudsning af vinduer?

Vi håber at du er blevet klogere på vinduespudsning, teknikken dertil, de nødvendige værktøjer, og hvor tit du burde gøre det.

På vores blog kan du læse mange flere tips og tricks til dit hjem. Du kan blandt andet finde ud , hvilke farver du skal vælge til dine vægge, hvilket gulv du skal have, hvordan du får den have, du altid har drømt om, og hvilket lys du skal vælge både inden- og udendørs.

Hvis du hellere vil have at andre skal klare din vinduespudsning, kan du altid oprette din opgave her på få minutter, og vores fagpartnere står straks til rådighed. 

 

Husk at følge os på facebook.

Find ud af, om du kan spare penge på din el- eller gas regning

Få gratis og uforpligtende op til 3 tilbud

Det tager kun 2 minutter