Opret din opgave og

modtag gratis op til

3 uforpligtende tilbud

  

Hvorfor vælge Din Fagpartner?

  • Nemt, gratis og uforpligtende

  • Over 25.000 formidlede opgaver

  • Over 150 professionelle fagpartnere tilmeldt

Hvad forstås ved en algebehandling?

 

Når der skal udføres en algebehandling, vil der som udgangspunkt være tale om sprøjtningen af en kemisk behandling på en række overflader. Denne behandling er til for at beskytte de sårbare overflader, der kan være udsatte for spredningen af forskellige typer af alger.

Ved at påføre en tilpas dosis af et bekæmpende sprøjtemiddel over de sårbare overflader, vil algerne hurtigt visne og falde af ved kontakt med regn og vind. For at sikre bortskaffelsen af alle algerne, bruges der ofte en række dybdegående maskiner under algebehandlingen. Disse maskiner kan være med til hurtigt at fjerne alger på specifikke områder, eller forebygge fremtidige algeproblemer.

 

Hvor kan man få brug for en algebehandling?

 

Når man hører ordet algebehandling, vil mange private tænke på en tagrensning. En algebehandling kan dog foregå på en række forskellige områder og materialer, hvor alger har let ved at sprede sig. Foruden hustag, kan alger hurtigt blive udbredt på facader, stier og terrasser. De fleste typer af alger, har meget let ved at vokse på overflader af sten og træ.

Når det kommer til algebehandlingen af træoverflader, tilbydes der af de fleste fagfirmaer, en efterfølgende imprægnering. Ved en imprægnering forstås sprøjtningen af et beskyttende stof til træoverfladen, der gør materialet mere holdbart og resistent over for mos, ukrudt og alger.

 

Sæsonmæssig algebehandling

 

For at en algerensning kan blive udført effektivt, spiller vejret en essentiel rolle. Dette er fordi rensningen af alger er lettest, når den kemiske behandling får lov til at sidde på de berørte overflader i længere tid. Udføres en algebehandling i takt med frost eller regnvejr, kan de brugte kemikalier hurtigt ende med at blive skyllet af for tidligt. Sker dette, vil det have en negativ effekt på virkningen af algebehandlingen, der kan ende med ikke at være succesfuld.

Af denne grund vælger mange firmaer, der bekæmper alger, at udføre deres arbejde mellem marts og november måned, da der i disse måneder er mest solskin og tørvejr i Danmark. Derfor er det lettere at finde dage, hvor behandlingen kan foregå i bedst muligt vejr.

Som præventiv foranstaltning, vælger mange private samt virksomheder, der har oplevet algeproblemer, at få foretaget en årlig algebehandling – selv når der ingen alger er på de sårbare overflader. På denne måde sikres det, at algerne ikke kommer tilbage, så områderne fortsat vil være smukke og holdbare.

 

Udstyret til en algebehandling

 

Det værktøj, der bruges under behandlingen, vil i høj grad variere i forhold til fra udbredelsen af algerne, algernes type og den overflade de er vokset på.

For at gennemføre almene algerensningsopgaver, vil de fleste algebehandlere benytte sig af et specialiseret anlæg, der er med til at blande behandlingen til opgaven. Værktøjet hertil, kan bestå af specialiserede sprøjter og gummislanger, der virker til tag, tagrender og facader. Skal algebehandlingen foregå på taget eller facaden af et højhus, vil udstyret i nogle tilfælde kunne monteres på lifte, der gør det muligt at få adgang til de mere komplicerede og højtliggende områder af bygningen. Derudover benyttes der også specialiserede værktøjer, der kan bruges til forskellige afkroge af en bygning og dens omgivelser.

Nogle firmaer benytter også professionelle højtryksrensere og fejemaskiner, der er lavet til at fjerne alger og ukrudt på fliser og trægulve på en skånsom måde.

 

Hvorfor algebehandling er en god idé

 

Algebehandlinger kan være meget vigtige, hvis man vil holde sine udendørs overflader holdbare og pæne. Derfor vælger mange danskere at benytte sig af en årlig algebehandling, da dette er med til at forebygge spredningen af alger på de forskellige overflader.

Ignoreres spredningen af alger, vil det have negative effekter på de berørte overflader. Spredes algerne på fliser, vil det med tiden føre til flisepest, der med tiden vil gro ud af kontrol og blive til klumper på fliserne. Spredes alger på træplanker, vil det resultere i fugtige og glatte overflader, hvorefter træet langsomt vil rådne. Når algerne har sat rødder i en overflade, kan de desuden forårsage yderligere skader i takt med frost. Derfor er det vigtigt at vedligeholde områder med stor risiko for at blive ramt af alger.

 

Formidlingsplatforme

 

En hurtig måde at få kontakt til relevante firmaer, med erfaring inden for algebehandling, kan være gennem en formidlingsplatform. Disse virker som et samlested på internettet, hvor fagfolk og private kan komme i kontakt med hinanden. Ved at oprette din opgave hos Din Fagpartner, kan du sikre dig op imod 3 uforpligtende tilbud på algebehandlinger fra lokale fagfolk.