Opret din opgave og

modtag gratis op til

3 uforpligtende tilbud

  

Hvorfor vælge Din Fagpartner?

  • Nemt, gratis og uforpligtende

  • Over 10.000 formidlede opgaver

  • Over 150 professionelle fagpartnere tilmeldt

Elektriker

 

Hvad forstås ved en elektriker?

 

En elektriker kendetegnes som en erhvervsperson, der har taget en uddannelse i udførslen af installationer, reparationer, opdateringer eller analyser af en række elektriske systemer. For at en elektriker kan udføre særlige avancerede opgaver, kræves det at han/hun er autoriseret. Denne autorisation kommer som udgangspunkt ved, at en elektriker møder en række krav, forbundet med udførslen af særlige opgaver og er registreret i sikkerhedsstyrelsen. Autorisering kan være meget vigtigt for en elektriker, da det i mange tilfælde er forbudt for uautoriserede at lave avancerede installationer.

 

Elektriske systemer

 

Et eksempel på de elektriske systemer, som en elektriker arbejder med, kan være dem man kender fra den almene borgers husstand. Der er her tale om det netværk af ledninger og strømomformere, der tager imod strøm fra kraftværket, og leder det effektivt rundt i det enkelte hus. Med denne opstilling kan der føres strøm til alt fra husets lamper, til radiatorer, vandhaner og strømstik. Hvad end der er tale om nye installationer eller optimering af energiforbruget i en bolig eller større erhvervsbygning, så er der hjælp at hente fra en elektriker.

 

Specialiserede elektrikere

 

Med den betydningsfulde udvikling, der har været inden for teknologi de senere år, er mængden af relevante opgaver inden for elektrikernes erhverv hurtigt blevet bredere. Derfor er der inden for området, blevet etableret specialiserede uddannelser, der støtter inflationen af opgaver på markedet. Det er ikke længere unormalt for elektrikere med flere års erfaring, fortsat at skulle tage nye kurser for at følge udviklingen. Dette er nemlig vigtigt, hvis der skal vedligeholdes en god standard på markedet.

 

Hvorfor en elektriker er en god idé

 

Grunden til at mange avancerede opgaver kræver en autoriseret elektriker, er hovedsageligt for at sikre kvaliteten af opgaven. Da uautoriseret elektrikerarbejde kan føre til samtlige problemer, er det derfor vigtigt at arbejdet bliver udført med en passende kompetence. Med en autoriseret elektriker sikres det, at arbejdet udføres med et tilstrækkeligt niveau, der kan findes landsdækkende. På denne måde er man sikker på kvaliteten af det udførte arbejde.

 

Risikoen ved elektriker-arbejde uden autorisation

 

Hvis ikke en privat person har det helt rigtige kendskab til de elektriske systemer, der ønskes installeret, repareret eller opdateret, vil det i mange tilfælde føre til adskillige ubehagelige situationer. Selv hvis opgaven udføres af en ven med gode erfaringer inden for området, er der her en manglende sikkerhed, hvis ikke vennen er autoriseret, og lever op til de lovpligtige sikkerhedsstandarter.

Udføres arbejdet forkert, kan det resultere i at systemet har fejl eller mangler, der på sigt vil føre til irritation eller en større bekostning. Eksempler på fejlagtige installationer kunne være i private hjem, hvor en løs forbindelse eller forkert indsat ledning, kan føre til samtlige ubehagelige situationer. Fejlagtige installationer kan betyde, at det forkerte lys tændes ved tryk på en stikkontakt, at lys skinner med dårlig eller varierende styrke, og at der sker en kortslutning, som hindrer alt strøm i boligen. I sidste ende, kan fejlagtigt udført elektrikerarbejde beskadige boligen og dens beboere.

Når det kommer til de værste tilfælde, ses det at uautoriseret arbejde kan have katastrofale følger. Hundredvis af årlige husbrænde formodes at være startet pga. fejlagtige elinstallationer og mangelfuldt elektrisk udstyr. På trods af at det årlige antal danske husbrænde gennemsnitligt har været faldende, koster de stadigt samtlige menneskeliv, hvilket kunne være undgået ved at tage de rigtige forbehold. En autoriseret elektriker sørger for, at de elektriske systemer er holdbare, sikre og ikke skaber farlige situationer på lang sigt.

 

Sikring af en elektrikers arbejde

 

En god tommelfingerregel, når der ledes efter en autoriseret elektriker, er at undersøge om elektrikeren eller firmaet er medlem af en brancheforening. I de sjældne tilfælde, hvor der er mangler ved en autoriseret elektrikers arbejde, kan brancheforeningen træde frem og sikre at problemet løses, hvis ikke elektrikerfirmaet kan. På denne måde sikres det, at man ikke har betalt for et stykke arbejde, der er blevet lavet med fejl, og at man er sikret erstatning, hvis ikke elektrikerfirmaet kan løse problemet.

 

Formidlende platforme

 

På grund af den store udvikling af opgaver i elektrikernes felt, er det blevet sværere for individuelle elektrikerfirmaer at kunne tilbyde service til alle områder. Derfor er der blandt mange elektrikerfirmaer, ikke en stor nok variation af arbejdere, til at virksomhederne kan finde erfaring i hele området. Har en kunde eller erhvervsperson en særlig opgave, kan det derfor være problematisk at finde det bedst mulige firma. En opgave, der kan løses af ét firma, kan være et problem for et andet. Med hundredvis af danske elektriker firmaer, vis specialer varierer, ville det derfor tage lang tid at finde det helt rigtige firma, selv hvis man leder lokalt.

For at dække behovet om at finde den rigtige elektriker, er der over de seneste år blevet etableret en række formidlingsplatforme. Disse platforme har til opgave at undersøge en givet opgave, finde ud af hvilke firmaer, der kan klare opgaven og kontakte de mest relevante firmaer, på tværs af markedet. Din Fagpartner udfører en gratis formidling af en ønsket opgave, hvorefter der findes op imod 3 gode tilbud fra forskellige elektrikervirksomheder, der har den rette autorisering og kompetance til opgaven.