Opret din opgave og

modtag gratis op til

3 uforpligtende tilbud

  

Hvorfor vælge Din Fagpartner?

  • Nemt, gratis og uforpligtende

  • Over 25.000 formidlede opgaver

  • Over 150 professionelle fagpartnere tilmeldt

Brolægger

 

Hvad forstås ved en brolægger?

 

Brolægning er et erhverv, der kendetegnes ved opbygningen og renoveringen af udendørs underlag. Disse underlag inkluderer gader, terrasser, og samtlige stier. For at blive brolægger, kræves en længere erhvervsuddannelse, der skifter mellem praktik i brolæggervirksomheder og en række skoleforløb.

En brolæggeruddannelse vil som udgangspunkt tage 3 år, hvor brolæggere får erfaring med en række byggematerialer. Brolæggerne opnår samtidig en stor præcision i deres lægning af underlag, hvilket er utroligt vigtigt, når der skal udføres et stykke brolægningsarbejde.

 

Brolæggerens arbejdsmaterialer

 

For at kunne udføre en professionel brolægning, der skal holde i flere år, er det vigtigt, at det er de rigtige materialer, der bliver brugt til en opgave. Brolæggere arbejder derfor med en række slidstærke materialer, heriblandt brosten og betonklodser. For at et stykke brolægningsarbejde kan blive udført ordentligt, sørger brolæggers samtidig for, at der bliver nedsat et ordentligt fundament til brolægningsarbejdet.

Før de sten eller fliser, der skal bruges til underlag kan lægges, er det nemlig meget vigtigt, at der bliver opbygget et ordentligt fundament. Her er det også særligt vigtigt, at der bliver taget stilling til brolægningsområdet, da kravene til fundamentet afhænger af dette. Jo mere pres underlaget udsættes for, des jo dybere skal fundamentet laves.

Der er stor forskel på den holdbarhed, der kræves mellem belægningen af en privat terrasse og gaden på siden af en hovedvej. Er underlaget under stort pres, så er der også store krav til belægningsmaterialet, og det fundament det skal ligge på. Kommer underlaget i kontakt med større fartøjer, er det særligt vigtigt at have et stærkt fundament.

 

Brolægning i byerne

 

En af de mere normale opgaver for en brolægger, er arbejde langs vejende inde i forskellige byer. Her kan der være et behov for opbygning af nye-, eller genoprettelsen af gamle gågader og fortove.

Så snart en brolægningsopgave bliver accepteret, skal brolæggeren have taget stilling til en række forskellige faktorer. Da brolægningsarbejde kan have en negativ effekt på trafikken, kan brolæggeren være nødt til at indrette sin opgaver efter de tidspunkter, hvor trafikken er mindst. Står man i en periode med meget trafik, kan det ligge et stort pres på igangværende brolægningsprojekter, der foretages på siden af vejen.

 

Restoration af brolægninger

 

I takt med at et brolagt underlag benyttes, vil der i mange tilfælde forekomme ujævnheder eller knækkede fliser. Her vil Brolæggeren kunne fjerne de gamle fliser, udligne underlaget og indsætte et nyt sæt. Knækkede fliser opstår ofte omkring veje i byer, hvor biler hyppigt krydser ind over fortovet.

 

Privat brolægningshjælp

 

Når det kommer til brolægning i det private, er der oftest tale om etableringen af terrasser eller stier omkring huse og langs haver. Formålet kan her være at forbedre grundens udendørs design, og gøre haven lettere tilgængelig. Når det kommer til deres arbejde i haver, kan brolæggere på nogle punkter sammenlignes med grå anlægsgartnere, vis fokus ligger på at ombygge haver efter ejerens behov. Her har de grå anlægsgartnere dog en bredere mængde af opgaver, mens brolæggeren er specialiseret i etableringen af nyt underlag.

 

Hvorfor brolægningshjælp er en god idé

 

Blandt en række private, foretrækkes det at udføre brolægningsarbejde på egen hånd. Dette kan dog vise sig at være en anstrengende opgave, da brolægning er et meget fysisk arbejde. Samtidig er det vigtigt, at brolægningsarbejdet bliver gjort med den helt rigtige præcision. Fejl i lægningen af underlag, særligt når der er tale om fliser eller udkårede sten, kan ødelægge resultatet af opgaven. Selv hvis der kun er tale om en centimeter eller to, kan det endelige resultat blive et skævt nedsat underlag.

Gøres arbejdet ikke ordentligt, kan det også betyde, at ukrudt vil have lettere ved at samle sig i rillerne af underlaget.

 

Formidlingsplatforme

 

For at kunne finde den helt rigtige brolægger med lethed, har man i dag fundet en effektiv måde at få forskellige typer af opgaver vist til så mange relevante virksomheder som muligt. Ved at sende din opgave til en Din Fagpartner kan du få den vist til samtlige virksomheder på markedet. Hos Din Fagpartner kan du nemt og hurtigt uploade din opgave, hvorefter den vil blive delt med samtlige brolæggerfirmaer i Danmark. Vores service er 100% gratis og uforpligtende.