Opret din opgave og

modtag gratis op til

3 uforpligtende tilbud

  

Hvorfor vælge Din Fagpartner?

  • Nemt, gratis og uforpligtende

  • Over 10.000 formidlede opgaver

  • Over 150 professionelle fagpartnere tilmeldt

Maler

 

Hvad forstås ved en maler?

 

En maler er en erhvervsperson, der har uddannet sig til at kunne udføre et moderne malerarbejde på forskellige materialer og overflader. Da maling kommer i mange farver og forskellige holdbarheder, er det ofte op til en maler at vurdere hvorvidt en type maling passer til forskellige områder.

Skal malerarbejdet udføres i et udsat område, hvor der kan forekomme store mængder af varme fra en radiator eller brændeovn, kan det f.eks. være op til maleren at vurdere hvilken type af maling, der vil holde bedst overfor den store mængde varme.

Foruden vurderinger omkring varme, kan maleren også tage kompetente beslutninger om brugbarheden af malingen ud fra andre faktorer. Faktorer kan inkludere hvorvidt området hyppigt er udsat for damp, skidt, eller spild fra madlavning.

En professionel maler vil ofte bruge en række forskellige redskaber, for at kunne udføre sit arbejde hurtigt og effektivt. Her kan der være tale om malerruller og pensler, der bruges til store og små overflader. For at sikre at malingen ender de rigtige steder, bruges ofte tape og afdækningsmåtter, når et stykke malerarbejde skal udføres.

 

Maler uddannelse

 

For at blive en professionel maler, skal man i Danmark gennemføre et 4-årigt uddannelsesforløb. Malerelever bliver undervejs oplært i de malerteknikker og standarter, der findes på markedet.

Ved at blive bekendt med forskellige moderne teknikker, bliver malereleverne i stand til at udføre deres arbejde hurtigt og effektivt i samtlige områder. Disse teknikker inkluderer også sætningen af tapet, vis resultat kan minde meget om malingen af en væg. Eleverne lærer desuden de bedste metoder, der skal sikre en ligelig fordeling af den brugte maling, og at man undgår at ramme andre overflader end de ønskede.

 

Indendørs malerarbejde

 

Når en maler skal lave en indendørs opgave, kan det være af flere grunde. Oftest vil en maler blive ansat i takt med at en ny bygning skal etableres. Her vil maleren ofte skulle lægge et lag af spartelmasse, for at skruer, riller og lign. ikke er synligt efter vægen er malet. Til dette bruges et spartelværktøj, der sikrer at spartelmassen bliver påført ligeligt på væggens overflade.

Der kan også være tale om overmalinger ved områder, der har været brugt i længere tid, hvor vægge kan trænge til en ny omgang maling. I tilfælde hvor en væg har gammelt eller snavset maling, kan en maler også udføre em malingsudskiftning. I dette tilfælde vil maleren ofte lave en nedskrabning af det forrige malerarbejde, så der kan påføres et nyt lag. Dette gøres for, at det gamle lag ikke skal kunne lave bobler eller revner i det nye lag af maling.

Da nogle typer af maling er udleder giftige gasser under malingsprocessen, tages der forskellige sikkerhedsforanstaltninger af maleren. Dette kan inkludere at udlufte rummet så meget som muligt, samt at benytte en beskyttelsesmaske, der kan filtrere de giftige stoffer i luften.

 

Udendørs malerarbejde

 

Når en maler skal udføre en udendørs opgave, vil det ofte være ved malingen af udendørs træværk, hvilket inkluderer huse, terrassegulve og indhegninger. En faktor, der skal tages særlig stilling til ved udførslen af et stykke udendørs arbejde, er hvorvidt malingen bliver udsat for regn, sne og slud. Maleren vil her kunne vurdere hvor udsat malingen vil være overfor elementerne, og vejlede om hvilke typer af maling, der kan bruges ud fra dette.

 

Hvorfor det er en god ide at investere i en maler

 

Hyringen af en professionel maler vil i mange tilfælde være en god idé, da man gennem servicen ofte vil få et pænere og mere holdbart resultat, der bliver udført gennem et hurtigt og effektivt arbejde. Hyringen af professionelle malere vil som udgangspunkt sikre, at man undgår ujævne lag af maling, samt klatter på gulv, stikkontakter og håndtag.

Særligt i rum, hvor det kan være kompliceret at male omkring hjørner, og hvor malingen kan være udsat for elementerne, kan det være en god idet at få kontakt med en professionel maler.

 

Formidlingsplatforme

 

Når man er på udkig efter en god maler, kan det ofte tage et godt stykke tid at finde den helt rigtige pris og service. Heldigvis kan man i dag kigge forbi en formidlingsplatform, så snart man skal bruge hjælp til at finde et tilbud på en service, eller et produkt. Gennem Din Fagpartner, kan du gratis og uforpligtende indsende din malingsopgave, og få op imod 3 tilbud fra lokale malerfirmaer.