Opret din opgave og

modtag gratis op til

3 uforpligtende tilbud

  

Hvorfor vælge Din Fagpartner?

  • Nemt, gratis og uforpligtende

  • Over 10.000 formidlede opgaver

  • Over 150 professionelle fagpartnere tilmeldt

Vinduespudser

 

Hvad forstås ved en vinduespudser?

 

En vinduespudser er en erhvervsperson, hvis speciale findes inden for rensningen og poleringen af inder- og ydersiden af vinduer. Da vinduespudsning kan være en træls og langvarig opgave, så foretrækker mange danskere i dag at få en professionel vinduespudser til at løse problemet. På denne måde sikrer man at arbejdet udføres hurtigt og effektivt, uden at det efterlader striber og vandpletter på ruden.

Foruden deres store erfaring, så bruger vinduespudsere også professionelt værktøj, der hjælper til at give det bedst mulige resultat. Vinduespudsere kan også hjælpe til ved bygninger, hvor det kan være svært at komme til, eller hvor der kræves særlige hjælpemidler for at kunne udføre opgaven.

 

Vinduespudsning i højderne

 

Da alle vinduer har det med at blive snavset med tiden, så kan deres placering have en stor betydning for, hvor let det bliver at polere dem. Når det kommer til forskellige opgaver for vinduespudsere, er det derfor ikke altid lige let at få adgang til alle vinduerne. F.eks. ved højhuse, lejlighedskomplekser og flere etagers butikker, så kan det være problematisk at polere alle vinduerne. Med det rigtige udstyr og en frygtløshed overfor højder, kan vinduespudsere dog hurtigt få de højtliggende vinduer poleret.

For at kunne polere højtliggende vinduer, så bruges der i dag vinduesrengøringsplatforme, også kaldet en pudsegondol, blandt vinduespudsere. Med denne hæve-sænke-platform, så kan vinduespudseren gøre sit arbejde sikkert og effektivt, selv i ekstreme højder.

Planlægning er også en vigtig del af arbejdet, når vinduespudsere skal polere store overflader på høje bygninger. Både når det kommer til sikkerheden og effektiviteten af arbejdet, så skal der udarbejdes en grundig plan før at arbejdet går i gang. Ved at gøre dette, sikres det at arbejdet bliver fuldendt, uden at der skal tages risikoer af vinduespudserne.

 

Avancerede opgaver

 

Blandt mange af vinduespudsernes opgaver, er vinduerne i hovedhøjde, eller på bygninger med mulighed for at benytte platforme. Det er dog ikke alle store bygninger, der lever op til de kriterierne for montering af en platform.

Er et højhus ikke formet som en lodret kasse, kan det på mange punkter være umuligt for platforme at virke optimalt. Steder hvor en platform ikke kan bruges ordentligt, kunne være ved højhuse, der er runde, har skrå kanter, eller er asymmetrisk designet.

Er en større bygning ikke designet til at montere pudsegondoler, kan det medføre problemer for den almene vinduespudser. Dette er fordi alternative metoder til pudsegondoler, enten kan være langsomme, eller kræver særlig træning for at udføre. Uden en platform at stå på, så vil vinduespudseren være nødt til at vælge mellem at hænge i et reb for at komme fra vindue til vindue, eller gå rundt på bygningens inderside for at få adgang. I de fleste tilfælde er den bedste måde at løse problemet på, ved at vinduespudseren bliver trænet i klatring. Grunden til dette er, at klatring med reb er den hurtigste metode, når man skal have dækket svære overflader.

 

Erhvervsklatrere

 

Vinduespudsere med klatringserfaring ligger sig til en kategori af erhvervsfolk, der hedder erhvervsklatrere. Som navnet hentyder, så har faglærte inden for denne kategori erfaring med klatring, så de skal løse særlige opgaver i højtliggende områder. Når man er erhvervsklatrer, så betyder det selvfølgelig ikke at man klatrer uden støtte. For at sikkerheden er i orden, benyttes højkvalitetsreb, for at vinduespudserne sikkert og effektivt kan sænke sig fra det øverste- til det nederste vindue. Alle vinduespudserens redskaber er samtidigt fastspændt til hans arbejdstøj, hvilket sikrer, at der ikke forårsages ulykker, skulle et redskab tabes.

 

Problemer ved selv at sørge for vinduespudsningen

 

Da der befinder sig en vis mængde af kalk i det danske drikkevand, kan det være svært for private at opnå det ønskede resultat, når de pudser vinduer på egen hånd. Det er denne kalk, der kan ses på badeværelser, hvis ikke væggene tørres af efter de har været våde. Ved at benytte et rensningsanlæg, så er vinduespudsere i stand til at filtrere kalken ud af vandet, så der ikke kommer kalkmærker efter vinduespoleringen.

 

Platforme til af finde den rigtige vinduespudser

 

Med flere tusinde vinduespudserfirmaer på det danske marked, er der et hav at virksomheder at vælge imellem, når det kommer til effektivitet, tilpasningsevne og priser. Derfor er der blevet etableret en række formidlingsplatforme, der har kendskab til markedet og kan hjælpe med at finde den rigtige erhvervsperson til forskellige opgaver. Din Fagpartner tilbyder en gratis og uforpligtende formidling af forskellige opgaver, så snart der er brug for en erhvervsperson. Her kan du uploade din opgave, hvorefter du hurtigst muligt vil blive tilsendt 3 gode tilbud fra lokale vinduespudsere, der er egnede til dine behov.