Så få danskere tager stilling til deres valg af elselskab
Det er en kendsgerning, at der kan være stor forskel på, hvor høje strøm priser, du skal betale, alt efter om du vælger at blive kunde hos det ene eller andet elselskab. Dette burde betyde, at størstedelen af danskerne brugte tid på at indhente og sammenligne prisen på el. Det er dog langt fra tilfældet.
Faktisk er det kun 7 % af danskerne, der tager stilling til, hvem de vil have en fast eller variabel elpris fra.
Det er en meget lille procentdel, der er klar over, hvor stor en årlig besparelse der kan være i vente. En mulig forklaring kan være, at mange elkunder har svært ved at gennemskue hvor og hvordan de sammenligner elpriser. Med vores service forsøger vi at gøre det meget mere overskueligt at finde billige elpriser.
Vær bevidst om disse ting, inden du indhenter tilbud på en billig elaftale
Det er altid en rigtig god idé at indhente tilbud på en billigere elaftale fra flere forskellige leverandører, inden du træffer et valg. Inden du opretter en forespørgsel på vores hjemmeside, er der dog lige nogle ting, du skal være bevidst om og tage stilling til.
Her er nogle af de ting, du skal være bevidst om og overveje:
Hvad er din motivation til at indhente et tilbud på billig el? (lavere elpriser, bedre service eller noget helt tredje)
Ønsker du at støtte et lokalt elselskab?
Hvor stort er dit elforbrug i dag? Og hvad er din aktuelle elpris?
Er du bundet af din nuværende el leverandør?
Ved at besvare ovenstående spørgsmål vil du lettere kunne tage stilling til, om det er det rigtige tidspunkt at indhente tilbud på billigere el, og hvad du i givet fald skal lægge vægt på. Er du f.eks. inde i en bindingsperiode hos dit nuværende elselskab, så skal du måske vente lidt med at indhente tilbud på billig el.
Sådan tjekker du dit nuværende elforbrug og nuværende strøm priser
Hvor stor en mængde strøm pr. kWh (kilowatt time) bruger din husstand om året? Hvad betaler du pr. kWh på nuværende tidspunkt? Hvad betaler du i abonnement for din nuværende elaftale? Det er nogle af de ting, du skal have styr på, inden du går ud og indhenter tilbud på el.
Er du ikke klar over, hvor mange kWh du bruger, og hvor meget du betaler for dit faktiske forbrug, så tag et kig på din seneste månedligt aconto forbrug og/eller forbrugsopgørelse. Vær også bevidst omkring, hvorvidt du har en elaftale med fast eller variabel elpris. Du kan også følge elpriser time for time hos mange elselskaber.
Ved at have 100 % styr på, hvor højt dit elforbrug er, og hvad du betaler når du bruger strøm i dag, kan du lettere vurdere, om de elpriser du har fået tilbudt fra andre leverandører er mere gunstige. Hvis de ikke er det, er der selvfølgelig ingen grund til at skifte elselskab.
Jo større elforbrug, desto mere kan du spare ved at skifte til billig strøm
Ja, som overskriften antyder, så er det en realitet, at jo højere dit elforbrug er, desto større og indledende besparelse kan der være ved at skifte til elselskabet med den billige el. Men giver det så kun mening at skifte til en billigere elaftale, hvis dit elforbrug er stort?
Nej, naturligvis ikke – hvad end du bor alene og har et forbrug på 1.600 kWh om året, eller om du bor med din ægtefælle og to børn og har et forbrug på 4.000 kWh om året, så giver det mening at lede efter en billig elpris. Selv mindre besparelser er værd at tage med på din samlede elregning.
Det er hurtigt, uforpligtende og helt gratis at skifte til billig el
Vælger du at indhente flere tilbud på billig el gennem Din Fagpartner, og finder du den vej igennem et tilbud på el, som er for godt til at afslå, så kan du hurtigt skifte elaftale. For at skifte elaftale vil det være en fordel at have en række oplysninger klar.
Vær gerne bekendt med både dit årlige elforbrug, startdato, adresse og aftagenummer. Det er nemlig nogle af disse oplysninger, du kan blive bedt om at oplyse, når du tilmelder dig hos et nyt elselskab. Hos dit nye elselskab skal du vælge det ønskede elprodukt.
Herefter skal du afslutte bestillingen og oprette en betalingsaftale i banken. Husk også at opsige din nuværende el aftale.