El tilbud - Få billigere strøm end gennemsnitsprisen i Danmark

Vil du have 3 uforpligtende og gratis tilbud på strøm?

Opdateret d. 11. januar 2024 af Terje Pedersen

El tilbud 2024

Strøm og elektriske apparater er ikke til at undvære for en gennemsnitlig dansk familie. Vi bruger el, når vi lader vores elbiler, når vi bruger vores lamper og i andre situationer. Men hvorfor betale mere end den gennemsnitlige elpris?

Ved at indhente tilbud på el og sammenligne elpriser finder du hurtigt ud af, hvilket elselskab der byder på den laveste elpris, og du vil dermed potentielt kunne reducere din seneste elregning og spare penge.

el tilbud

Indholdsfortegnelse

Leder du efter gode tilbud på el?

Der kan være flere gode grunde til at undersøge elmarkedet for den billigste strøm og tilbud på el.

Først og fremmest kan der være mange penge at spare ved at skifte til det billigste elselskab. Din el bliver hverken bedre eller dårligere afhængig af dit elselskab. Det gælder derfor om at finde el så billigt som muligt. 

En anden god grund til at lede efter billigere el kan være, at du er meget klimabevidst og derfor ønsker at finde et elselskab, der har specialiseret sig i at sælge grøn strøm. Sådanne elselskaber findes der heldigvis efterhånden en del af på den nordiske elbørs.

Uanset hvad din motivation er for at gå på udkig efter billigere elpriser, så er du landet på den rette side. Hos Dinfagpartner står vi nemlig klar til at hjælpe dig med at finde den billigste elpris og billigste elaftale.

Få 3 gratis tilbud på el gennem Dinfagpartner

Du opnår meget sjældent den bedste elpris ved kun at forhøre dig om aktuelle elpriser og vilkår hos ét elselskab.

Du kan selvfølgelig være heldig, men når du kun indhenter tilbud fra ét elselskab, har du af gode grunde ikke noget at sammenligne elpriserne med. Derfor kan du have svært ved at vurdere, om det fremsendte tilbud på billig el er konkurrencedygtigt eller ej.

Løsningen på dette er selvfølgelig at få 3 gratis tilbud på el gennem Dinfagpartner. Mange kunder har allerede indhentet tilbud på billig el gennem vores platform, og du kan gøre det samme. Det koster dig ikke noget, og du er ikke forpligtet til at takke ja til nogen af dine personlige tilbud på billig el.

Der er frit elvalg i Danmark – og det skal du udnytte til din fordel

I 2003 skete der noget, der i den grad tilgodeså de danske elkunder.

I januar 2003 blev den danske energi nemlig liberaliseret. Indtil da, var danske elkunder tvunget til at købe strøm fra et lokalt elselskab, men det blev der lavet om på med liberaliseringen. Siden 2003 har der været frit valg af strøm i Danmark, og det vil der næppe blive lavet om på i fremtiden.

At du frit kan vælge mellem de mange elselskaber er selvfølgelig en god ting for dig. Det betyder nemlig, at du har mange flere valgmuligheder og derfor et bedre grundlag for at kunne sammenlign elpriser. Udnyt det til din fordel ved at indhente 3 tilbud via Dinfagpartner.

Få et el tilbud i dag
Spar penge på et godt el tilbud
Billig strøm på tilbud

Så få danskere tager stilling til deres valg af elselskab

Det er en kendsgerning, at der kan være stor forskel på, hvor høje strøm priser, du skal betale, alt efter om du vælger at blive kunde hos det ene eller andet elselskab. Dette burde betyde, at størstedelen af danskerne brugte tid på at indhente og sammenligne prisen på el. Det er dog langt fra tilfældet.

Faktisk er det kun 7 % af danskerne, der tager stilling til, hvem de vil have en fast eller variabel elpris fra.

Det er en meget lille procentdel, der er klar over, hvor stor en årlig besparelse der kan være i vente. En mulig forklaring kan være, at mange elkunder har svært ved at gennemskue hvor og hvordan de sammenligner elpriser. Med vores service forsøger vi at gøre det meget mere overskueligt at finde billige elpriser.

 

Vær bevidst om disse ting, inden du indhenter tilbud på en billig elaftale

Det er altid en rigtig god idé at indhente tilbud på en billigere elaftale fra flere forskellige leverandører, inden du træffer et valg. Inden du opretter en forespørgsel på vores hjemmeside, er der dog lige nogle ting, du skal være bevidst om og tage stilling til.

 

Her er nogle af de ting, du skal være bevidst om og overveje:

  • Hvad er din motivation til at indhente et tilbud på billig el? (lavere elpriser, bedre service eller noget helt tredje)

  • Ønsker du at støtte et lokalt elselskab?

  • Hvor stort er dit elforbrug i dag? Og hvad er din aktuelle elpris?

  • Er du bundet af din nuværende el leverandør?

Ved at besvare ovenstående spørgsmål vil du lettere kunne tage stilling til, om det er det rigtige tidspunkt at indhente tilbud på billigere el, og hvad du i givet fald skal lægge vægt på. Er du f.eks. inde i en bindingsperiode hos dit nuværende elselskab, så skal du måske vente lidt med at indhente tilbud på billig el.

 

Sådan tjekker du dit nuværende elforbrug og nuværende strøm priser

Hvor stor en mængde strøm pr. kWh (kilowatt time) bruger din husstand om året? Hvad betaler du pr. kWh på nuværende tidspunkt? Hvad betaler du i abonnement for din nuværende elaftale? Det er nogle af de ting, du skal have styr på, inden du går ud og indhenter tilbud på el.

Er du ikke klar over, hvor mange kWh du bruger, og hvor meget du betaler for dit faktiske forbrug, så tag et kig på din seneste månedligt aconto forbrug og/eller forbrugsopgørelse. Vær også bevidst omkring, hvorvidt du har en elaftale med fast eller variabel elpris. Du kan også følge elpriser time for time hos mange elselskaber.

Ved at have 100 % styr på, hvor højt dit elforbrug er, og hvad du betaler når du bruger strøm i dag, kan du lettere vurdere, om de elpriser du har fået tilbudt fra andre leverandører er mere gunstige. Hvis de ikke er det, er der selvfølgelig ingen grund til at skifte elselskab.

 

Jo større elforbrug, desto mere kan du spare ved at skifte til billig strøm

Ja, som overskriften antyder, så er det en realitet, at jo højere dit elforbrug er, desto større og indledende besparelse kan der være ved at skifte til elselskabet med den billige el. Men giver det så kun mening at skifte til en billigere elaftale, hvis dit elforbrug er stort?

Nej, naturligvis ikke – hvad end du bor alene og har et forbrug på 1.600 kWh om året, eller om du bor med din ægtefælle og to børn og har et forbrug på 4.000 kWh om året, så giver det mening at lede efter en billig elpris. Selv mindre besparelser er værd at tage med på din samlede elregning.

 

Det er hurtigt, uforpligtende og helt gratis at skifte til billig el

Vælger du at indhente flere tilbud på billig el gennem Dinfagpartner, og finder du den vej igennem et tilbud på el, som er for godt til at afslå, så kan du hurtigt skifte elaftale. For at skifte elaftale vil det være en fordel at have en række oplysninger klar.

Vær gerne bekendt med både dit årlige elforbrug, startdato, adresse og aftagenummer. Det er nemlig nogle af disse oplysninger, du kan blive bedt om at oplyse, når du tilmelder dig hos et nyt elselskab. Hos dit nye elselskab skal du vælge det ønskede elprodukt.

Herefter skal du afslutte bestillingen og oprette en betalingsaftale i banken. Husk også at opsige din nuværende el aftale.

Tilbud på el fra grøn energi
Spar penge på din elregning
Spar på elregningen med et godt tilbud på strøm

Foretrækker du grøn strøm?

Grøn strøm er det nye sort. Selv i en tid, hvor der bliver talt meget om klima og miljø, er der dog forskel på, hvor stor en indsats elselskaberne gør for at være grønne. Derfor skal du vælge din leverandør med omhu, hvis du er meget klimabevidst.

Men hvad indebærer grøn strøm overhovedet?

Grøn strøm er kort og godt strøm, der er produceret af vedvarende energikilder i form af solenergi, vindkraft m.v. Ved at købe grøn strøm tager du et ansvar for klimaet og bruger vedvarende energi med bedre samvittighed. Du kan selvfølgelig indhente tilbud på el fra klimavenlige elselskaber gennem Dinfagpartner.

 

Sådan gennemskuer du et tilbud på el

Det skal være nemt og overskueligt at gennemskue et tilbud på el, og det bliver det, hvis blot du ved hvad du skal lægge mærke til. Det tager kun to minutter at indhente 3 tilbud på el via vores platform, men vi vil anbefale, at du bruger lidt længere tid på at gennemgå dine tilbud. Det er nemlig vigtigt, at du forstår hvad du takker ja til.

 

Vær særligt opmærksom på følgende i dine tilbud:

  • Elpriser (pr. kWh og abonnementspris)

  • Gebyrer og lovpligtige afgifter (oprettelse, betaling, adresseskift m.v.)

  • Afregningsmetode (fast elpris eller variabel elpris)

  • Bindingsperiode

Læs også det med småt

I din iver efter at få billig el kan det måske godt gå lidt for stærkt med at få gennemgået din nye elaftale. Vi anbefaler dog, at du gennemgår elaftalen fra ende til anden, så du også får læst det med småt. Det er f.eks. vigtigt at vide, om elaftalen er uden binding, eller om du er bundet til aftalen i seks måneder.

 

Er der fortrydelsesret på elaftaler?

Ja, der gælder en fortrydelsesret på 14 dage. Det betyder, at hvis du takker ja til et tilbud på el i dag, så har du 14 dage til at ombestemme dig og annullere aftalen.

dinfagpartner logo

Introtilbud kan være en god kilde til billig strøm

Som ny elkunde vil du ofte kunne få ekstra billig el. Dette vil typisk være en mulighed, hvis det givne elselskab har ét eller flere introtilbud.

Netop introtilbud kan være en god kilde til billig strøm, men vær opmærksom på, at de attraktive elpriser ofte kun gælder i en begrænset periode. Når introduktionsperioden er ovre, vil prisen på el stige, og så er elaftalen måske ikke længere så attraktiv.

Vil du have 3 uforpligtende og gratis tilbud på strøm?

Find ud af, om du kan spare penge på strømregningen

Få gratis og uforpligtende op til 3 tilbud på strøm

Det tager kun 2 minutter