Elpriser time for time Helsingør: Se timepris på strøm lige her

Vent venligst, mens grafen bliver konstrueret...

den Kl. - er prisen

kr. pr. kWh

Er du vest eller øst for Storebælt?

Elpriser time for time

*Dette er den rå el pris,  der handles i markedet. Der er ikke taget forbehold for levering, gebyrer og øvrige administrationomkostninger, der eventuelt pålægges af de individuelle strøm selskaber. Kilde: Energi Data Service

Vil du have 3 uforpligtende og gratis tilbud på strøm?

Opdateret d. 3. februar 2023 af Terje Pedersen

Elpriser time for time Helsingør 2023

De aktuelle elpriser time for time Helsingør er højere end nogensinde, og de varierer meget fra time til time. Har du i Helsingør en elaftale med en variabel elpris, kan der være penge at spare, hvis du bruger strømmen, når den er billigst.

Men hvornår er den det, og hvordan følger du med i elprisen time for time? Det får du svar på her.

elpriser time for time helsingor

Indholdsfortegnelse

Hvor kan du følge elpriser time for time Helsingør?

Hvis du har en variabel elpris, betaler du forskellige beløb for 1 kWh alt efter tidspunktet, du bruger den. Der kan derfor være en væsentlig forskel på, om du bruger strøm tidlig morgen eller sen eftermiddag.

Den rene elpris bliver sat efter forholdet mellem udbud og efterspørgsel. Derfor får du mest valuta for pengene, hvis du bruger strøm, når efterspørgslen er lavest. 

Du kan følge elpriser time for time Helsingør ved at bruge din eludbyders hjemmeside eller app. Her skal du angive, om du bor vest eller øst for Storebælt, hvorefter du kan se, hvad strømmen koster time for time den givne dag.

Elprisen vises på et søjlediagram, så du let kan skabe dig et visuelt overblik over de laveste og højeste priser. Typisk kan du også se en gennemsnitspris. På den måde kan du planlægge, hvornår du skal vaske tøj eller slukke mere lys.

Du vil på vores hjemmeside kunne se elpriser for dags dato. Elpriserne for i morgen er typisk tilgængelige mellem kl. 13 og 15 afhængigt af eludbyder.

 

Fordele ved at følge elprisen

Med de høje elpriser er flere og flere begyndt at tjekke elpriserne time for time. Men hjælper det overhovedet på den lange bane? Det korte svar er: ja. Der er overordnet set to store fordele ved at holde øje med timepriserne, hvis du har en variabel elpris.

 

Du reducerer din elregning

Den største og måske mest attraktive fordel lige nu er, at du kan spare mange penge på din elregning. Der kan som sagt være stor forskel på prisen på strøm, alt efter hvornår du vælger at bruge den.

Typisk er strømmen dyrest i vinterhalvåret mellem kl. 17 og 20, da vi i dette tidsrum bruger mest strøm. Derfor er strømmen som udgangspunkt billigst om natten, fordi efterspørgslen her er lavest.

Hvis du følger med i elprisen time for time, vil du kunne planlægge dit forbrug efter de laveste priser og således mindske dine eludgifter gevaldigt.

 

Du gør klimaet en tjeneste

Når du bruger billig strøm, betyder det ofte også, at du bruger grøn strøm. Grøn strøm afhænger dog ligeledes af vejret. En hovedregel er, at strømmen bliver både grønnere og billigere, når det blæser. Her laver vindmøller nemlig meget af strømmen.

 

Hvornår behøver du ikke holde øje med elprisen?

Hvis du har en elaftale på en fast pris pr. kWh, giver det ikke mening at følge med i dagens elpriser time for time Helsingør. Med en fastprisaftale betaler du den samme pris alle døgnets timer uanset elprisernes udsving.

Kan du time dit strømforbrug efter de laveste priser, kan der dog være gode penge at spare ved at skifte til en aftale med variabel elpris.

Vil du have 3 uforpligtende og gratis tilbud på strøm?