Opdateret d. 3. februar 2023 af Terje Pedersen

Elpriser time for time Roskilde: Se timepris på el live her

Vent venligst, mens grafen bliver konstrueret...

den Kl. - er prisen

kr. pr. kWh

Er du vest eller øst for Storebælt?

Elpriser time for time graf*

*Dette er den rå el pris,  der handles i markedet. Der er ikke taget forbehold for levering, gebyrer og øvrige administrationomkostninger, der eventuelt pålægges af de individuelle strøm selskaber. Kilde: Energi Data Service

Vil du have 3 uforpligtende og gratis tilbud på strøm?

Elpriser time for time Roskilde 2023

Er du interesseret i at holde særligt øje med de elpriser, der gør sig gældende for Roskilde time for time? Heldigvis kan du se med live for elpriser time for time i Roskilde lige her. Således kan du følge med i, hvornår det er relevant at tænde for vaskemaskinen, eller om der lige skal ventes med at streame film eller bruge lys.

Det kan også være en idé at holde øje med el-priserne, når du skal oplade din telefon, hvis det forholder sig således, at du har en aftale med din el-leverandør, der giver dig en variabel pris for dit forbrug frem for en fast sats på kWh. 

elpriser time for time roskilde

Indholdsfortegnelse

Elpriser time for time i Roskilde varierer 

Det er udbud og efterspørgsel samt den evne, som landet har til at producere billig strøm, der er afgørende for, hvad elpriserne er i dit område.

Dette vil betyde, at der kan være perioder, hvor du skal betale en særlig høj pris for den strøm, der kommer ud af stikkontakterne, eksempelvis hvis der er andre, der ønsker at gøre det samme på samme tid, eller hvis der ikke er hverken blæst eller sol i lokalområdet, der kan generere noget billig strøm til dig som forbruger.

At have en variabel aftale med din elleverandør kan derfor være både en fordel og en ulempe, men er du fleksibel i dit forbrug, så kan der i den sidste ende være mange penge at spare i forbindelse med, at elpriserne varierer fra time til time. 

 

Der kan være mange penge at spare 

Det er ikke kun fødevarer, der er steget i pris den seneste tid. Det er vores forbrug også i form af blandt andet strøm. Derfor kan det være en god idé, at være ekstra opmærksom på, om der kan være steder i din dagligdag, hvor der er mulighed for at spare lidt på pengepungen.

Heldigvis er der flere elleverandører, der tilbyder, at du kan købe strøm til den aktuelle pris i takt med, at denne ændrer sig. Her vil du dog stadig skulle betale skatter og gebyrer, men den rene strøm-pris er gennemskuelig, hvis du har en app eller en tjeneste, der kan oplyse dig om, hvornår strømmen koster allermindst. 

 

Hvornår skal du undgå at bruge strøm 

Hvis ikke det forholder sig sådan, at du har en fastpris-aftale med din elleverandør, så er der tider af døgnet, hvor du kan være mere eller mindre sikker på, at prisen på strøm er i den høje ende af skalaen.

Det er således, at jo flere der har et ønske om at bruge strøm på samme tid i dit lokale område, jo højere vil prisen være, fordi der er en større belastning på nettet. Dette betyder, at i tidsrummet mellem 17.00 og 22.00 vil der være en stor sandsynlighed for, at prisen for el er højere end om natten eksempelvis.

Hvis du derfor ønsket at sætte en tøjvask over, eller har du planer om de helt store måltider i oven, så kan du overveje at sætte processerne i gang om natten i stedet, hvor alle andre sover. 

Vil du have 3 uforpligtende og gratis tilbud på strøm?