Elpriser time for time Silkeborg: Se timeprisen på el live lige her

Vent venligst, mens grafen bliver konstrueret...

den Kl. - er prisen

kr. pr. kWh

Er du vest eller øst for Storebælt?

Elpriser time for time

*Dette er den rå el pris,  der handles i markedet. Der er ikke taget forbehold for levering, gebyrer og øvrige administrationomkostninger, der eventuelt pålægges af de individuelle strøm selskaber. Kilde: Energi Data Service

Vil du have 3 uforpligtende og gratis tilbud på strøm?

Opdateret d. 3. februar 2023 af Terje Pedersen

Elpriser time for time Silkeborg 2023

For tiden er energipriserne skyhøje, og mange har svært ved at få økonomien til at hænge sammen. Har du en elaftale med en variabel elpris, og synes du også, det til tider er vanskeligt at få pengene til at række, så bør du være strategisk i planlægningen af dit elforbrug.

Elpriserne varierer nemlig fra time til time, og der kan være mange penge at spare ved at udnytte de billigste priser. Også geografisk placering har indflydelse på din elregning. I det følgende kan du blive klogere på, hvorfor du bør holde øje med elpriser time for time Silkeborg.

Elselskaber Silkeborg & elpriser time for time silkeborg

Indholdsfortegnelse

Hvad skyldes variationen i elpriserne?

Er din elaftale med variabel elpris, betyder det, at prisen ikke varierer bare fra dag til dag, men fra time til time. Den rene elpris bestemmes ud fra udbud og efterspørgsel. Er efterspørgslen stor, stiger elprisen. Er efterspørgslen omvendt lav, falder priserne også.

Det betyder, at du med fordel kan følge elpriserne time for time Silkeborg, hvis du vil mindske dine strømudgifter.

Er du strategisk med dit elforbrug, kan der være mange penge at spare. For at få mest muligt ud af din strøm, skal du benytte den, når den er billigst. Som hovedregel er elpriserne lavest mellem kl. 00 og 06. Årsagen er, at størstedelen af os sover i dette tidsrum og derfor ikke bruger så mange apparater, hvilket sænker efterspørgslen.

Omvendt er efterspørgslen højest om eftermiddagen og ud på aftenen, nemlig mellem kl. 17 og 20. Her har de fleste fået fri fra arbejde og går nu i gang med at lave aftensmad, at se fjernsyn eller ordne vasketøj. Det er alle aktiviteter, der kræver strøm, og efterspørgslen stiger således, som elprisen følger.

Årstiden har også indflydelse på priserne. Typisk er de danske elpriser lave, når solen skinner, eller det blæser. Det betyder, at strømmen ofte er billigere i dagtimerne om sommeren end i de mørke nattetimer om vinteren.

 

Flyt dit strømforbrug til om natten

Holder du skarpt øje med elpriserne time for time Silkeborg, kan du bedre planlægge dit strømforbrug. For at udnytte de billigste elpriser, bør du så vidt muligt bestræbe dig på at flytte dit forbrug til de billigste tidspunkter – typisk er det om natten. 

Vent f.eks. med at oplade din telefon, computer, tablet eller andet, til priserne er lavest. Derudover kan du på mange hvidevarer som opvaske- og vaskemaskiner samt tørretumblere selv indstille starttidspunktet. Du kan på den måde let sætte dem i gang, når din strøm er billigst.

Udnytter du de variable elpriser, vil du hurtigt kunne se en forskel på dine kommende elregninger.

 

Hvor kan du følge elpriser time for time Silkeborg?

Din eludbyder har søjlediagrammer tilgængelige, der viser elpriser time for time Silkeborg. Dem kan du finde på deres hjemmeside eller app. Diagrammerne er overskuelige og gør det let for dig at lokalisere, hvornår din strøm er billigst og dyrest. Ofte kan du også finde en gennemsnitspris for strømmen.

Er din elaftale med en variabel elpris, giver det rigtig god mening for dig at følge elpriser time for time Silkeborg.

Modtag op til 3 uforpligtende tilbud på billig strøm

Nu hvor du har fået et indblik i elpriser time for time Silkeborg, er det måske mere interessant at kigge på en ny elaftale.
Hos Dinfagpartner.dk hjælper vi dig med at spare penge på strøm ved at give dig mulighed for at indhente 3 tilbud på elpriser time for time Silkeborg. Det foregår ved, at du udfylder vores tilbudsformular, hvorefter vi rækker ud til vores samarbejdspartnere bestående af populære elselskaber.

Disse elselskaber udarbejder gunstige tilbud, så du kan få billig el. Det tager under to minutter at udfylde formularen, og det er selvfølgelig helt gratis at finde og sammenligne billig strøm. Bestil el fra faste eller variable udbydere og find den billigste el aftale. Ønsker du at modtage op til 3 tilbud? Klike her.

Vil du have 3 uforpligtende og gratis tilbud på strøm?