Andel Energi: Sammenlign Elpriser & Elselskaber i 2024

Opdateret d. 11. janaur 2024 af Terje Pedersen

Introduktion til Andel Energi

Som konsekvens af stigende usikkerhed, inflation og den grønne omstilling er det vigtigere og vigtigere at overveje sin energileverandør. Det er dog ikke altid lige nemt at gennemskue de forskellige energileverandører og hvad de har at tilbyde.

Vi har prøvet at gå i dybden med en række forskellige energileverandører, for at gøre det nemmere for dig som forbruger at vælge det rigtige energiselskab.

Vi har denne gang valgt at gå i dyben med: Andel Energi

Indholdsfortegnelse

Hvad er Andel Energi?

Det er først og fremmest vigtigt at få et overblik over, hvem Andel Energi i virkeligheden er. Andel Energi er med sine 1.2 mio privat- og erhvervskunder, og sin nettoomsætning på 13.721 mio. kr., Danmark største energiselskab. De opererer indenfor flere forskellige områder, herunder el, naturgas og energirådgivning. En grøn fremtid og ansvar er også to ord, der virkelig beskriver det store energiselskab, som har en grøn fremtid langt oppe på dagsordenen. 
Sidst men ikke mindst, er Andel Energi en virksomhed med enormt meget historie og tradition. Dette vil vi se nærmere på i næste afsnit.

Historien bag Andel Energi?

Selskabet opstod tilbage i 2005, efter to selskaber blev fusioneret. Disse selskaber var SEAS, Sydsjællands Elektricitet Aktieselskab (grundlag 1912), og NVE, Andelsselskabet Nordvestsjællands Elektricitetsværk (grundlagt 1913). SEAS-NVE blev på daværende tidspunkt til Danmarks største kundeejede energiselskab. Der er altså ingen tvivl om, at Andel Energi er en virksomheden med enormt meget historie og tradition. Virksomheden skiftede navn fra SEAS-NVE til Andel i 2020.

Andel Holding

For at få en forståelse af Andel Energi, kan det være en god idé at kigge på den koncern, som Andel Energi er under. Andel Energi er ejet af Andel Holding, som har flere forskellige virksomheder. Du kan få et overblik over selskabsstrukturen herunder (OBS. informationer på billedet er fra April, og der kan være opstået ændringer siden)

Direktører og formænd

En god lederstab og gode ansatte er en forudsætning for at have en god forretning. Dette gør sig ikke mindre gældende, når der er tale om virksomhed på størrelse med Andel Energi. I skrivende stund beskæftiger Andel Energi lige knap 400 medarbejdere. Virksomheden består samtidig af en stærk ledelse og bestyrelse:
I bestyrelsen sidder:

Måske lyder nogle af disse navne bekendte:

Hvad tilbyder Andel Energi?

Med sin enorme størrelse tilbyder Andel Energi flere forskellige produkter til deres kunder. Først og fremmest tilbyder energivirksomheden strøm, derudover har de naturgas og energirådgivning. Derudover samarbejder de også med Enova Energy om rådgivning og installation af varmepumper. Herunder både luft/vand varmepumper og jordvarmepumper. Alle disse produkter vil blive uddybet herunder:

Strøm

Andel tilbyder i skrivende stund 3 forskellige løsninger til deres private elkunder. I disse pakker får du garanti for grøn energi, uanset hvilken du vælger.
Priserne på disse løsninger er opdelt i 6 måneder, en måned og en variabel. 

En 6 måneders elaftale bliver fastsat hvert 6 måned, og er uafhængig af spontane prisændringer. Med en måneds elaftale kender du din elpris pr kWh en måned ad gangen. Den sidste er en variabel prisaftale, der bliver afspejlet direkte i de prisændringer der er i markedet – prisen bliver sat time for time.

De to forskellige pakker til private kunder er således:

Virksomheden tilbyder en række andre elprodukter til deres erhvervskunder. Som erhvervskunde kan du få følgende tilbud:

 • MånedsEl
  • Pris beregnes ud fra den gennemsnitlige timepris i løbet af måneden.
  • Oplagt i perioder, hvor man venter på en lavere fastpris
 • Spotpris
  • Pris følger udvikling time for time på elbørsen Nord Pool Spot.
  • Oplagt valg med stort elforbrug på skæve tidspunkter af døgnet, da prisen typisk vil være lavere her.

Du kan normalt også vælge pakkerne; MixEl (kombination af fast- og variabelpris)  og FastPris (fast pris). Dette er dog ikke muligt i øjeblikket.*
Tryk her for at se alle tilbuddene.

*Skrevet d. 11/01/24

Vil du have 3 uforpligtende og gratis tilbud på strøm?

Naturgas 

Som tidligere nævnt, tilbyder Andel Energi også naturgas til både deres privatkunder og erhvervskunder.
Vi starter med at kigge på, hvad virksomheden tilbyder til deres privatkunder.
Du kan stadig vælge at få det såkaldte “Månedsgas”. Her beregnes prisen ud fra markedsprisen. Du kender prisen for måneden i starten af den næste. Altså, du vil kende din pris for januar i starten af februar. Den endelig pris er gennemsnittet for månedens dagspriser på gasbørsen. Den anden er en fast gasaftale i 6 måneder.

Du kan altså i øjeblikket vælge følgende naturgas pakke:

 • Månedsgas
  • Månedspris
  • Binding: 5 måneder
  • Abonnement: 18 kr. /md.
 • Fastpris
  • Fast gaspris i 6 måneder. 
  • Binding: 5 måneder
  • 18 kr. /md
  •  

*Skrevet d. 11/01/24

Varmepumpe

Andel Energi tilbyder også, i samarbejde med Enova Energy, rådgivning og installation af både luft/vand og jordvarmepumper. Du kan gå ind og læse mere om dette her.

Andel Holding arbejder ud fra følgende FN verdensmål:

 • Primære
  • 7. Bæredygtig energi
  • 8. Anstændige jobs og økonomisk vækst
  • 12. Ansvarligt forbrug og produktion
  • 13. Kilimaindsats
 • Sekundære
  • 3. Sundhed og trivsel
  • 4. Kvalitetsuddannelse

Virksomhedens CSR-profil

Enhver virksomhed med midlerne og muligheden bør give tilbage til samfundet og naturen, således er principperne af CSR opbygget.

Et grundlæggende selvreguleret samfundsansvar forventes at pålægges enhver virksomhed – og Andel Energi er ingen undtagelse.

Andel Energi anerkender, at de med deres høje position er nødsaget til at tage et stort ansvar for at sætte fart på den grønne omstilling. De sætter derfor et stort fokus på at udvikle og tilbyde grønne og fremtidssikrede energiløsninger til gavn for alle. I Andel Energi ønsker de, at den energi, som de bruger, er så grøn som mulig og kommer fra vedvarende energikilder, for eksempel ved at bruge varmepumper som opvarmning i stedet for gas.
Virksomheden er blandt andet meget stolte af, at være med til at fudlføre det ambitiøse mål om at være med til at skære Danmarks CO2-udledning ned med 70% sammnelignet med 1990.

De skriver blandt andet på deres hjemmeside:

              “Som energiselskab har vi både lyst og pligt til at have en ansvarlig og grøn tilgang til alt, hvad vi gør. Derfor har vi fokus på at undersøtte den grønne omstilling og tage hånd om de klimaudfordringer, vi står overfor”

 

Tager man et kig på koncernens værdier er det tydeligt, at de ønsker at tage et stort samfundsansvar. 

 • We run an effecient and customer-oriented energy company
 • We bring our customers into a digital and sustainable future
 • We are a responsible and significant contributor to society 
 • We manage and increase the asset of the cooperative society optimally

Du kan også tage et kig på Andel Holdings fremskridtsrapport for 2020 her.

Kundeservice

Kundeservice er en af de vigtigste grundsøjler for enhver virksomhed – Kundeservice er forbindelsen mellem serviceyder og servicemodtager. En tilfredsstillende og solid kundeservice kan for mange forbrugere være én af de vigtigste aspekter, når det kommer til samarbejde og køb af service.

Andel Energi har over den seneste periode være under større efterspørgsel på deres kundeservice, end de i øjeblikket har kapacitet til. Man kan derfor i øjeblikket opleve længere ventetid end normalt, hvis man forsøger at kontakte virksomhedens kundeservice.

Du kan tage et kig på Andel Energis Trustpilot, hvor du kan få et dybere indblik i forbrugernes oplevelser med virksomheden. Du kan blandt andet se, at Andel har en Trustpilot score på 3,3 stjerner ud fra 8.833 anmeldelser*

*Tal fra 11/01/2024

Diverse kontaktmuligheder

Tlf:

 • +45 70 29 29 29
 • Åbent Man-Fre 8:30 – 16:00 

Skriv til Andel Energi:

 • Du kan skrive til Andel Energi her.

SoMe:

Fysiske lokationer:

 • Andel Energi har sit hovedkontor i Vestsjælland på Hovedgaden 36, 4520, Svinninge.

Ønsker du tilbud på strøm?

Ønsker du også at få lave elpriser og naturgas priser?

 

Så vil vi stærkt anbefale dig at udfylde vores formular og få op til 3 tilbud på billig gas og billig el. Det er fuldkommen gratis, uforpligtende og bedst af alt; det tager kun 2 minutter.

 

Link til el formular:

https://dinfagpartner.dk/stroem/  

 

Link til naturgas formular:

https://dinfagpartner.dk/gas/

 

Link til ladestander formular:

https://dinfagpartner.dk/ladestander/

 

Link til varmepumpe formular:

https://dinfagpartner.dk/varmepumpe/

 

Link til fyringsolie formular:

https://dinfagpartner.dk/fyringsolie/