Ørsted: Sammenlign Elpriser & Elselskaber i 2024

Opdateret d. 3. januar 2024 af Terje Pedersen

Introduktion til Ørsted

Stor usikkerhed, grøn omstilling og høje energiregninger. Dette er kendetegnene, som beskriver den nuværende energisektor.

Vigtigheden af en stabil og troværdig energileverandør har aldrig været mere relevant end i nutidens Danmark.

Vi har derfor forsøgt at samle en række af energileverandører med formålet om at komme i dybden med disse energiselskaber og formulere de vigtigste budskaber videre til jer.

I denne artikel vil vi tage et dybere kig på virksomheden: Ørsted 

OBS: Ørsted tilbyder kun løsninger til erhverv.

Indholdsfortegnelse

Hvem er Ørsted?

Det er først og fremmest vigtigt at få et grundlæggende indblik i, hvem Ørsted er, og hvad de laver. Ørsted A/S er en meget stor virksomhed, som opererer indenfor mange forskellige områder. Alle disse områder har dog en fællesnævner: energi.

Ørsted udvikler, opfører og driver hav- og lavvindmølleparker, bioenergi-, solcelle- og energilagrringsanlæg – og hertil også anlæg til produktion af vedvarene brint og grønne brændstoffer. Sidst men ikke mindst leverer energivirksomheden også energiprodukter til deres erhvervskunder. Selskabet er med sin nettoomsætning på 77,7 mia. kr. af en enorm størrelse, og derfor en meget stor spiller på markedet. De er blandt andet også noteret på den danske aktiebørs, Nasdaq Copenhagen under navnet ”Orsted”.

Selskabet er også kendt for sin rolle indenfor den bæredygtige innovation. Ørsted vandt blandt andet prisen som verdens mest bæredygtige energiselskab i 2022 i Coporate Knights’ Global 100-indeks.

Selskabet har en meget interessant baggrund, og bygger på nogle helt specielle værdier. Dette vil blive uddybet i næste afsnit

Historien bag Ørsted

Som nævnt i ovenstående afsnit er Ørsted en virksomhed med lang historie. Helt grundlæggende gemmer der sig en historie om en udvikling og omstilling fra at være et energiselskab baseret på fossile brændstoffer til at være et af verdens største selskaber inden for vedvarende energi. 

Som virksomhedensnavnet antyder, er energiselskabet meget inspireret af fysikeren H.C.Ørsted, som for 200 år siden opdagede elektromagnetismen og lagde grundstenene til den morderne produktion af elektricitet.

Hans opdagelse var et resultat af nysgerrighed, passion og interesse for naturen, som er kvaliteter virksomehden er meget inspireret af.  

Som tidligere nævnt er var virksomheden i starten baseret på fossile brændstoffer. Firmaets historie begyndte tilbage i 1973, da oliekrisen rammer Danmark. Den danske stat ønskede at mindske afhængigheden af olie fra mellemøsten. De vælger derfor at stifte selskabet Dansk Olie & Naturgas A/S (bedre kendt som DONG).

I 2017 vælger DONG at sælge deres olie- og gasforretning for at fokusere på at skabe en verden på grøn energi. Hertil skifter virksomheden navn til Ørsted som vi kender det i dag.

Ledelsen og ansatte bag Ørsted

En god ledelsestab og gode ansatte er en forudsætning for at have en god forretning. Dette gør sig ikke mindre gældende, når der er tale om virksomhed på størrelse med Ørsted. I skrivende stund beskæftiger Ørsted omkring 7000 medarbejdere

Måske lyder nogle af disse navne bekendte:

Hvad tilbyder virksomheden?

Ørsted har en meget bred vifte af produkter, specielt inden for vindenergi. I denne artikel vil vi dog kun komme ind på naturgas og el for erhvervskunder, da virksomheden ikke tilbyder løsninger til privatpersoner.
Som nævnt tilbyder Ørsted både naturgas og el til deres kunder. Du kan som erhvervskunde også vælge, om du ønsker at få grøn el og biogas.

El

Ørsted tilbyder i skrivende stund tre tilbud til deres Kunder der har et strømforbrug over 100.000 kWh om året. Disse tilbud er opdelt på følgende betalingsmetode: Spotpris, Fastpris og Mixpris. Tilbuddende vil blive uddybet længere nede. Hvis din virksomhed har et forbrug under 100.000 kWh, skal I vælge “Tank El”

 • Tank El
  • Hvis din virksomhed har et forbrug under 100.000 kWh om året.
  • Prissat efter gennemsnitlige pris måneden før.
  • Abonnement: 20 kr. /md.

Hvis din virksomhed har et forbrug over 100.000 kWh om året kan I vælge en af følgende pakker:

 • Spotpris
  • Time for time pris
  • Ring for at høre nærmere om en aftale
   •  +45 99 55 35 35
 • Fastpris
  • Fastpris er i øjeblikket sat på pause grundet konflikten i Ukraine
  • Fast pris
  • Ring for at høre nærmere om en aftale
   • +45 99 55 35 35
 • Mixpris
  • Lås prisen op til 4 gange i løbet af leveringsperioden-
   • Kombination af Fast- og Sporpris
  • Ring for at høre nærmere om en aftale
   • +45 99 55 35 35

Vil du have 3 uforpligtende og gratis tilbud på strøm?

Naturgas

Inden for naturgas kan du normalvis vælge to produkter: Fastpris og Månedspris. Men grundet konflikten i Ukraine har Ørsted valgt at sætte Fastpris på pause. Du kan derfor i skrivende stund kun vælge Månedspris

 • Fastpris
  • Fast pris gennem hele aftaleperioden
  • Ring for at høre nærmere om en aftale
   •  +45 99 55 35 35
  • Det er i øjeblikket ikke muligt at vælge en Fastpris aftale grundet Ukraine konflikten.
 • Månedspris
  • Pris fastsættes hver måned ud fra gennemsnitlige pris fra måneden før.
  • Ring for at høre nærmere om en aftale
   •  +45 99 55 35 35

Ønsker du et mere bæredygtigt valg?

I takt med den grønne omstilling, er der flere og flere energiselskaber, der begynder at tilbyde grønne løsninger til deres kunder – og Ørsted er ingen undtagelse. De tilbyder også Grøn El og Biogas til deres erhvervskunder. Ørsted gør det samtidig nemt for dig, at finde ud af, hvilke Co2 certifikater virksomheden råder over, og hvor de får deres grønne el og biogas fra. 
Hvis du ønsker en af disse grønne produkter, kan du bestille en opringning.

Vision: “Lad os skabe en verden der udelukkende kører på grøn energi”

Virksomhedens CSR-profil

Enhver virksomhed med midlerne og muligheden bør give tilbage til samfundet og naturen. Således er principperne af CSR opbygget.

En klar vision og mål for sin virksomhed er én af de vigtigste søjler, der adskiller en god virksomhed fra en fantastisk virksomhed. Og lige præcis dette lægger Ørsted vægt på.


Virksomheden blev i 2017 rebrandet fra DONG Energy med et hovedsageligt fokus på fossile brændsler til Ørsted som har fokus på grønne energikilder. Netop dette tiltag fortæller meget om kernen i virksomheden. De ønsker at være med til at udvikle den grønne fremtid.

De brænder for grønne og fremtidige løsninger, og er bestemt en af de førende aktører i hele verden indenfor dette område. Ørsted har nu produceret grøn strøm svarende til 15 millioner menneskers forbrug, og det er deres ambition at øge dette tal til 30 millioner inden 2025. Denne ambition udvider sig til 55 millioner mennesker i 2030.
Virksomheden har ligeledes reduceret deres forbrug af kul med 73% på deres kraftværker siden 2006 – de har endda besluttet at udfase det 100 % i 2023.

Det kan altså ikke være til at tage fejl af, hvad Ørsted går ind for, og hvilken retning de ser verden skal gå. Afslutningsvist kan vi definere Ørsteds ånd i følgende udtalelse fra CEO Mads Nippet:

                “Buildning green energy holds unprecedented opportunities for  positive change  – for creating growth in economies, revitalising local communities, and making a net-positive contribution to biodivesity”  

*Ordrer fra de danske myndigheder betyder, at Ørsted må udskyde sit stop for kul med et år til 2024. Ørsted fastholder sit mål om at blive CO2-neutral i 2025.

De danske myndigheder har af hensyn til elforsyningssikkerheden i Danmark truffet en beslutning, der pålægger Ørsted at fortsætte samt genetablere driften af tre kraftværksblokke. Det drejer sig om Esbjergværkets blok 3 og Studstrupværkets blok 4, som begge anvender kul som primært brændsel, samt Kyndbyværkets blok 21, som anvender olie som brændsel. De to sidstnævnte anlæg er allerede taget ud af drift, hvorimod Esbjergværket var planlagt til at blive taget ud af drift den 31. marts 2023.

De danske myndigheder har pålagt Ørsted at holde de tre anlæg i drift frem til den 30. juni 2024.

Kundeservice

Forbindelsen mellem serviceyder og servicemodtager er et element som der bør holdes fokus på, gennem en virksomheds levetid. God og tilfredsstillende kundeservice kan for mange forbrugere være én af de vigtigste aspekter som påvirker beslutningsprocessen, når det kommer til samarbejde og køb af service.

Du kan med fordel vælge at dykke dybere i individuelle oplevelser for forbrugere inde på Trustpilot – Her rangerer virksomheden med en score på 3,7 stjerner med 2920 anmeldelser*

*Tal fra 03/01/2024

Diverse kontaktmuligheder

Tlf:

 • +45 99 55 11 11

Email:

Kontaktformular:

SoMe:

Ønsker du tilbud på strøm?

Ønsker du også at få lave elpriser og naturgas priser?

 

Så vil vi stærkt anbefale dig at udfylde vores formular og få op til 3 tilbud på billig gas og billig el. Det er fuldkommen gratis, uforpligtende og bedst af alt; det tager kun 2 minutter.

 

Link til el formular:

https://dinfagpartner.dk/stroem/  

 

Link til naturgas formular:

https://dinfagpartner.dk/gas/

 

Link til ladestander formular:

https://dinfagpartner.dk/ladestander/

 

Link til varmepumpe formular:

https://dinfagpartner.dk/varmepumpe/

 

Link til fyringsolie formular:

https://dinfagpartner.dk/fyringsolie/