Modtag op til 3 tilbud fra en gartner

Start din gartner forespørgsel her

Beskriv din opgave for at komme i gang. Det tager under 2 minutter.

Få tilbud fra gartner selskaber til dit behov. Lad dem kæmpe om dig!

Så nemt er det at bruge Dinfagpartner

1.

Du udfylder formularen og beskriver dit behov.

2.

Vi matcher dig op imod de rette selskaber og formidler din forspørgsel.

3.

Du får direkte kontakt til relevante selskaber– enten pr. telefon eller mail

Anlægsgartnere

Anlægsgartnere er en kategori inden for erhvervet gartner, der på mange fronter, passer til den generelle forståelse for, hvad man forventer af en gartner. En almen anlægsgartner tilbyder som udgangspunkt, en række forskellige services inden for restoration og vedligeholdelse af grønne arealer. Nogle gode eksempler på anlægsgartnerens arbejdsområder, kan være omkring parker, skoler, kirker, samt private og offentlige haver.

Ligesom ved en tømrer og murer, tager en gartnerelev en længere erhvervsuddannelse, som oftest varer mellem 3-5 år, alt efter hvilket speciale gartneren skal have. Gennem sin uddannelse lærer anlægsgartnere at benytte en række forskellige redskaber. Anlægsgartnere får erfaring med brugen af større maskiner, heriblandt græsslåmaskiner, minigravere og lign. På denne måde har anlægsgartnere muligheden for at slå og flytte store mængder af græs og jord, så de kan skabe helt nye designs til forskellige områder.

For at dække de mange behov inden for forskellige grønne arealer, findes der desuden to kategorier af anlægsgartnere. Disse kategorier hedder grå- og grønne anlægsgartnere. Grå anlægsgartnere er specialiseret i opbygningen af stier og fundamenter til forskellige områder, mens grønne anlægsgartnere har fokus på opstillingen og vedligeholdelsen af et areals planter.

Grønne anlægsgartnere

Kigger man på opgaverne for en grøn anlægsgartner, ses en specialisering inden for bearbejdelsen af planter. Foruden vedligeholdelsen af de forskellige plantearter i et givet område, har gartneren også erfaring med at skabe gode sammensætninger af blomster, buske og træer. Eksempler på disse sammensætninger, kan være ved at plante to forskellige blomsterarter sammen, der har lignende farver og forskellige blomstringstider. På denne måde kan man lave smukke baggrunde af blomster, der støtter hinandens æstetik, selv når de er mest aktive i forskellige sæsoner. Det er denne baggrundsviden om forskellige planter, der gør at de grønne anlægsgartnere kan lave smukke og bæredygtige blomsterhaver.

Grå anlægsgartnere

Frem for de mere vedligeholdende opgaver ved en grøn anlægsgartner, har en grå anlægsgartner mere fokus på den tekniske opgave ved at anlægge haver. Dette kunne indebære monteringen af underlag som fliser, trædesten, sand og grus. Den grå anlægsgartner har til opgave at udarbejde og derefter udføre en plan, ud fra den ønskede opstilling af et givet grønt område.

Praktisk planlægning

En vigtig del af anlægsgartnerens arbejde er velovervejet planlægning. Når det kommer til årstiderne og forskellige vejrforhold, er der mange faktorer at tage stilling til, når man skal vedligeholde forskellige blomster, træer og buske. Hvis der i en periode er problemer med frost uden for vintersæsonen, så kan det føre til en række problemer. Mens nogle planter fortsat vil blomstre, vil andre hurtigt dø ud.

Det er derfor vigtigt, at gartneren kan identificere hvilke forhold, der er bedst for forskellige plantearter. Er planten sårbar overfor frost og kulde? Kan den risikere at blive overgroet over sommeren? Skal den bruge ekstra vand hvis sæsonen har været tør?

Disse er alle vigtige spørgsmål at forholde sig til, når en have eller andre lignende grønne områder, fortsat skal kunne trives optimalt. Er vejret problematisk, så kan det være bedst for særligt udsatte planter, forsigtigt at blive gravet op og placeret i et drivhus. Anlægsgartneren kan her vurdere risikoen og minimere skaderne på blomsten, så den har mulighed for fortsat at trives udendørs, når vejret forbedres. Det er derfor vigtigt, at gartneren har en tilstrækkelig viden omkring de forskellige blomsterarter, så en kvalificeret beslutning kan tages.

Opbevaringen af forskellige plantetyper er også meget vigtigt, både når det kommer til beskyttelsen af sårbare blomster, men også planter til igangværende projekter. Ved at kunne identificere hvilke blomster, der konstant skal have adgang til vand, eller må forblive tørre indtil de plantes, sikres der det bedste resultat for projektet.

Idylliske haver

En af de opgaver en anlægsgartner kan have, er at skabe smukke og unikke naturarealer. Blandt mange professionelle anlægsgartnere, er det kun fantasien der sætter grænser, når forskellige haver skal indrettes. Gjort ordentligt, kan arbejdet på et haveareal skabe en nærmest idyllisk effekt, der giver en indbydende stemning for alle der ser den.

Hvorfor en anlægsgartner kan være en god idé

Da der i de fleste haver skal bruges flere timer på at vedligeholde arbejdet, vil det i mange tilfælde være god idé at kontakte en professionel anlægsgartner. Samtidigt, kan større projekter hurtigt blive komplicerede, hvis der skal arbejdes på flere områder.

Formidlende platforme

Med hundredvis af danske gartnerier, kan det ofte være problematisk at finde den rigtige gartner til et projekt. Formidlingsplatforme er derfor en smart måde at få kontakt til velegnede gartnere. Gennem formidlingsplatforme, som Dinfagpartner, kan du nemt og hurtigt uploade dine ønsker. Herefter vil samtlige gartnerier blive kontaktet og udvalgt, alt efter deres relevans for opgaven. Hos Dinfagpartner vil du hurtigst blive givet op imod 3 gratis og uforpligtende tilbud fra lokale gartnerier.

Find ud af, om du kan spare penge på strømregningen

Få gratis og uforpligtende op til 3 tilbud på strøm

Det tager kun 2 minutter