Billig gas - Få 3 gratis tilbud på billigere naturgas 2024

Vil du have 3 uforpligtende og gratis tilbud på billig gas?

Opdateret d. 2. januar 2024 af Terje Pedersen

Introduktion – Billig gas 2024

Selv i en tid der er præget af stigende naturgas priser, er der mulighed for at få billig gas. Du skal blot skabe dig et overblik over gaspriserne fra de forskellige leverandører og vælge den billigste gasleverandør. Mangler du hjælp til at finde billige gaspriser, så er du landet det rigtige sted.

Som gaskunde bosiddende i et stort ældre hus eller med et gammelt eller nyt gasfyr, er det ene og alene din beslutning, hvem der skal levere gas til husstanden. Falder du derfor over et godt gas tilbud fra en anden gasleverandør end din nuværende, så vil du let kunne skifte til din nye leverandør.

Jagten på den billige gas kan med god grund starte hos Dinfagpartner. Vi har nemlig gjort det nemt at indhente og sammenligne tilbud på en billig gasaftale.

gasleverandører - gaspriser 2022

Indholdsfortegnelse

Hvor meget koster gas?

Prisen på gas ændrer sig hele tiden, men i skrivende stund ligger prisen på omkring 27 kr. pr. m3. OK, der hører til blandt de førende danske gasleverandører, opkræver f.eks. 27,15 kr. pr. m3  naturgas.

De nuværende gaspriser på omkring 27 kr. pr. m3 er historisk høje. Stigende gaspriser er dog i selv ikke noget nyt – priserne har været stigende siden anden halvdel af 2021, men særligt i 2022 har prisstigningerne taget fart.

I 2023 har vi oplevet at naturgaspriserne er faldet til en gennemsnitspris på 4,21 kr. for 1 m3 naturgas.

I 2024 har vi oplevet at naturgaspriserne er faldet til en pris på 3,91 kr. for 1 m3 naturgas.

Du kan ved at kigge på din seneste regning finde svar på, hvor meget du har betalt for gas hidtil, hvis du vil have noget at sammenligne med.

Du kan også se udviklingen for priserne på gas her.

Hvornår er naturgas billig?

I 2021 og 2022 har gasprisen sat den ene rekord efter den anden. Rekorder, der alt andet lige gør det dyrere at være gaskunde. Trods rekordhøje gaspriser vil vi mene, at der stadig findes billig naturgas.

Da priserne på naturgas er steget markant gennem de seneste år, er det klart, at der er sket en udvikling i forhold til, hvornår vi betragter naturgas som billigt. Med de nuværende gaspriser på omkring 27 kr. pr. m3 vil priser på f.eks. 25 eller 26 kr. pr. m3 kunne betragtes som billige.

I 2023 har vi oplevet at naturgaspriserne er faldet til en gennemsnitspris på 4,21 kr. for 1 m3 naturgas.

Det er vigtigt, at man har de gennemsnitlige gaspriser med i baghovedet, når man vurderer, om en pris er lav eller ej.

Naturgas er i øvrigt typisk billigere om sommeren end om vinteren. Årsagen findes i, at prisen på naturgas i høj grad bestemmes af udbud og efterspørgsel, og da der er større behov for opvarmning om vinteren, betales der en højere gaspris på denne årstid. I så fald kan du få den billige gas om sommeren, hvor efterspørgslen er lavere.

Er naturgas billigst ved en flexpris aftale eller fastpris aftale?

Der findes ikke et entydigt svar på, om det er mest hensigtsmæssigt at tegne en flexpris- eller en fastpris-aftale, når det kommer til naturgas. Du skal ikke desto mindre overveje, hvilken aftale der passer bedst til dit temperament og dine behov.

Tegner du en flexpris-aftale, vil prisen du betaler for naturgas følge prisen på gasbørsen. Tegner du i stedet en fastpris-aftale, vil prisen for naturgas blive låst i en nærmere defineret periode.

Du opnår samlet set typisk den laveste gasregning ved at indgå en flexpris-aftale, hvor gasprisen følger prisen på gasbørsen, men til gengæld opnår du ikke den samme budgetsikkerhed, som du gør med en fastpris-aftale.

I perioder hvor prisen på gasbørsen er rigtig høj, kan det desuden være en meget dyr fornøjelse at have en flexpris-aftale.

Et billede af gasrør
gasleverandør & Få et godt tilbud på gas
En sparegris

Hvorfor er naturgas ikke lige så billigt som førhen?

Du behøver ikke at have brugt mange øjeblikke på at studere dine seneste gasregninger for at vide, at naturgas er markant dyrere end førhen. Prisstigninger påvirker prisen hos alle gaskunder og vil især gøre ondt på de kunder, der har et højt gasforbrug.

 

Men hvorfor er naturgas ikke lige så billigt som førhen? Her er nogle af årsagerne:

  1. Den øgede efterspørgsel – og dermed øgede forbrug – har forårsaget en lavere fyldningsgrad på naturgaslagrene.
  2. Europa, herunder Danmark, modtager langt mindre gas fra Rusland sammenlignet med samme tidspunkt sidste år.
  3. Den igangværende krig i Ukraine medfører store usikkerheder der påvirker energipriserne, herunder priserne på naturgas, negativt (det frygtes, at Rusland lukker helt for gassen)

 

Tidligere – i 2019 og 2020  – kostede naturgas omkring 6-7 kr. pr. m3. Om priserne kommer så langt ned igen, kan kun fremtiden sige noget om.

 

Hvordan får man billig naturgas?

De store prisstigninger på naturgas har gjort det sværere at få billig naturgas. Med den rette fremgangsmåde vil du dog fortsat kunne nyde godt af gas i dit område.

 

Sådan kan du få billig naturgas:

  1. Undersøg, hvor meget du betaler for din naturgas i dag (tjek dine seneste gasregninger)
  2. Indhent tilbud på naturgas fra flere gasleverandører
  3. Gennemgå dine naturgas tilbud og vælg leverandøren med den billigste naturgas

 

Foruden at kunne spare penge ved at skifte gasleverandør, så vil du muligvis også kunne reducere dine udgifter til naturgas ved at udskifte dit gasfyr.

Ifølge en af landets største gasleverandører, vil du kunne spare 10-30 % på varmeregningen ved at skifte dit gasfyr ud, hvis dit nuværende gasfyr er over 15 år gammelt. Det skyldes, at ældre gasfyr ikke er lige så effektive som nye gasfyr. Desuden bør du prioritere at få dit gasfyr efterset og serviceret regelmæssigt.

elselskaber sjaelland & naturgas sjaelland
elselskaber jylland
skift elselskab

Find en billig gasleverandør

For at få billig naturgas skal du selvsagt finde en billig gasleverandør. Det kan måske lyde lettere sagt end gjort, men faktisk kræver det ikke meget research fra din side at finde en leverandør med lave gas priser.

I øjeblikket har du mulighed for at vælge mellem 10 forskellige gasleverandører. Mindst én af disse vil sandsynligvis kunne tilbyde konkurrencedygtige priser og vilkår, som lever op til dine forventninger. Du kan f.eks. få NRGi eller OK som gasleverandør.

Selvom målet er at finde en billig gasleverandør, så husk også at tage højde for leverandørens vilkår, og undersøg da lige leverandørens kundetilfredshed. Kundetilfredsheden kan du f.eks. få et indtryk af ved at læse anmeldelser på Trustpilot.

 

Sammenlign priser på billig naturgas

Du kommer ikke udenom at sammenligne naturgas priser, hvis du ønsker at få billig naturgas.

Som gaskunde skal du vide, at det kun er en mindre del af gasprisen, omkring en fjerdedel, der er til forhandling.

Det er nemlig kun omkring 25 % af gasprisen, der går til den valgte gasleverandør. Den resterende del – omkring 75 % – går til henholdsvis staten og det danske distributionsselskab, Evida. Afgifterne til staten vil være de samme, uanset hvilket gasselskab du skifter til.

 

Disse priser kan variere fra gasselskab til gasselskab:

  • Prisen for abonnementet
  • Prisen pr. m3 naturgas

 

Husk at sammenligne totalprisen fra de forskellige gasselskaber for at få det mest retvisende resultat.

En lav pris pr. m3 naturgas vil nemlig være mindre attraktiv, hvis prisen for abonnementet er meget høj. Sammenligner du to eller flere naturgas tilbud, så skal du sikre dig, at forbruget afregnes på samme måde – enten som en flexpris- eller en fastpris-aftale.

dinfagpartner logo

Få 3 gratis tilbud fra gasleverandører på billig naturgas

De danske gasleverandører har et naturligt ønske om at være så konkurrencedygtige som muligt, og derfor vil de gerne opfylde kundernes ønske om at få billig naturgas. Nogle gasleverandører er dog mere prisvenlige end andre, og derfor er det ikke underordnet, hvem du vælger som dit gasselskab.

I stedet for manuelt at skulle indhente tilbud på billig naturgas fra en lang række gasleverandører på Sjælland, Syd, Midt-Nord eller i Viborg, så kan du overlade arbejdet til os. Vi beder dig kun om at indtaste en række oplysninger i vores formular, hvorefter vi vil rette henvendelse til udvalgte gasleverandører.

Når du har modtaget alle 3 tilbud, vil du hurtigt kunne konkludere, hvilken gasleverandør der byder på de laveste naturgas priser. Skift med fordel til denne for at spare penge måned efter måned og år efter år.

Vil du have 3 uforpligtende og gratis tilbud på strøm?

Find ud af, om du kan spare penge på gasregningen

Få gratis og uforpligtende op til 3 tilbud på naturgas

Det tager kun 2 minutter