Få op til 3 tilbud på naturgas

Start din forespørgsel her

Indtast og vælg din adresse for at komme i gang. Det tager under 2 minutter.

Få op til 3 tilbud på billig naturgas fra selskaber, der matcher dine behov. Lad selskaberne kæmpe om dig!

Vi samarbejder med

ok amba logo
Norlys logo
dcc energi
Energi Fyn logo

Så nemt er det at bruge Dinfagpartner

1.

Du udfylder formularen og beskriver dit behov.

2.

Vi matcher dig op imod de rette naturgasselskaber og formidler din forspørgsel.

3.

Du får direkte kontakt til relevante naturgasselskaber– enten pr. telefon eller mail

Hvorfor stiger prisen på naturgas? – få svar på dine spørgsmål om naturgas

Der er findes en helt enkel forklaring på, hvorfor prisen på naturgas stiger. Det gør den på grund af størrelsesforholdet mellem udbud og efterspørgsel i markedet efter naturgas. 

Når efterspørgslen på naturgas er høj, og der ikke kan produceres nok naturgas til at imødekomme dette, så stiger prisen. Omvendt, hvis der er en overproduktion af naturgas samtidig med en relativ lav efterspørgsel, vil prisen falde. Derudover kan der være en række andre faktorer, der også påvirker prisen på naturgas og energiselskabernes fokus på at give gode tilbud på naturgas.

Forsyning af naturgassen påvirker naturgasprisen

Danmark har siden 1972 produceret olie og gas i Nordsøen, hvilket i mange år har skabt en høj forsyningssikkerhed. Prisen på naturgas har derfor været stabil over tid. Men i 2019-2021 faldt naturgasproduktionen i Nordsøen markant grundet en planlagt renovation af Tyra-platformen.

Dette samtidig med en kold vinter i 2021 betød, at Danmarks afhængighed af russisk naturgas blev større i en periode, hvor naturgaslagre i Europa også var svundet markant ind.

Dette er et tydeligt eksempel på, hvorfor naturgasprisen stiger, når udbuddet af naturgas falder, som følge af mindre produktion og svindende naturgaslagre i Europa, samtidig med en stor efterspørgsel.

Naturgassen flyder hen, hvor pengene er

Når der er stor mangel på naturgas, er der nogle lande, som er villige til at betale en høj pris. Så udover et fald i naturgasproduktionen er fordelingen af naturgas på verdensplan også afgørende for prisen. 

Asien vil for eksempel betale en højere pris på naturgas end virksomheder og private forbrugere i Europa vil. Det betyder, at større mængder flydende gas (LNG) distribueres til Asien og efterlader et mindre udbud af naturgas i Europa. 

Effekten af lavt naturgasudbud og stor efterspørgsel bliver naturligvis stigende naturgaspriser i Europa.

Vind, vejr og naturkatastrofer påvirker naturgasprisen

En kold vinter kan sende naturgasprisen i vejret. Til gengæld kan prisen på naturgas ofte falde om sommeren, fordi det er varmere i vejret, og naturgasforbruget er lavere. Opstår der en naturkatastrofe eller for eksempel krig, medfører det typisk stor usikkerhed omkring fremtiden. 

Usikkerhed i verden påvirker naturgaspriserne, ligesom det påvirker priser på aktier. Naturgas handles nemlig på en børs som aktier og andre råvarer. Derfor kan større forandringer i verden nemt forårsage udsving i naturgaspriserne.  

Hvorfor vælge naturgas?

Naturgas hører til fossile brændstoffer som olie og kul. Men i modsætning til olie og kul er naturgas meget mere miljøvenligt. Udledning af CO2 er nemlig langt mindre ved afbrænding af naturgas. 

For forbrugerne er det også en nem form for energikilde, idet naturgasforsyningen til naturgasfyret kommer gennem rørene og ikke som olie, hvor det skal leveres og fyldes på oliefyret, eller træpiller der skal hældes på et pillefyr.  

Biogas er en velegnet substitut til naturgas

I takt med målet om at sikre en høj forsyningssikkerhed på naturgasområdet, er muligheden for biogas som erstatning for naturgas analyseret af Energistyrelsen. Konklusionen på analysen er, at biogas kan erstatte naturgas, og der ligger et stort uudnyttet potentiale i anvendelse af biogas. 

Det interessante ved dette er, at en højere forsyning af naturgas, om det er biogas eller naturgas, kan være med til at imødekomme efterspørgslen på naturgas og holde prisen stabil. 

Derudover er biogas grøn energi, hvilket både det offentlige, virksomheder og private ønsker at investere mere i.  

Forstå hvordan naturgas afregnes på din varmeregning

Det kan somme tider være vanskeligt at forstå sin varmeregning. På naturgasområdet fungerer afregning således, at du betaler for distribution af naturgas og for det naturgas, du forbruger.

Distributionssystemet ejes af Evida, så her betaler du en regning for distribution af naturgas til Evida. Forsyningsselskabet vælger du selv, og her betaler du typisk et acontobeløb, som afregnes hvert kvartal. 

Det kan virke mærkeligt, men regningen for distribution af naturgas kan nemt overstige dig naturgasforbrug. Det skyldes, at Evida er et statsejet selskab, hvor du betaler afgifter til staten over din naturgasregning for at få leveret naturgas til dit fyr.

Tjek om du kan spare på varmeregningen – få 3 uforpligtende tilbud på naturgas

Har du overblik over, hvor meget du betaler for naturgas? Der kan være store besparelser at hente, hvis du tjekker din naturgaspris en gang om året. De forskellige faktorer som udbud/efterspørgsel, ændringer i forsyningssikkerhed og vejret kan nemt forårsage pludselige og markante prisstigninger. 

Så hold øje med prisudviklingen og få 3 uforpligtende tilbud på naturgas. Brug pengene på noget sjovere og spar penge ved at få et godt tilbud på naturgas.

Energiselskaberne i hård konkurrence om kunderne

Konkurrencen på energimarkedet er uden tvivl hård. Energiselskaberne sprøjter mange ressourcer efter jagten på kunder, og du kan helt sikkert være heldig at få et godt tilbud på naturgas. Det er nemt at sammenligne priserne på naturgas i markedet, idet naturgas er en homogen varer, som du betaler pr. m3. 

Med 3 uforpligtende tilbud på naturgas kan du sammenligne priserne og undersøge om du betaler mere for naturgas, end du burde. Du kan for eksempel få et tilbud om en fastprisaftale. Det kan være en fordel at låse prisen på naturgas fast i en periode, hvis prisen på naturgas ser ud til at stige markant i fremtiden.

Spar på varmeregningen og betal mindre for naturgassen

Der er flere måder, du kan spare på varmeregningen. Du kan vælge at skrue ned for radiatorerne eller tage kortere bade. Men en nem og hurtig måde at spare på varmeregningen er at få et godt tilbud på naturgas.

For lignende artikler, besøg vores blogside.

Pr. 1 Juni 2022 er prisen på naturgas ca. 11 kr pr m3. Denne pris er uden levering, afgifter og øvrige omkostninger. Dette er den rene naturgas pris. I relation kostede en m3 naturgas omkring 1 kr længere tilbage i 2022.

I Danmark er der er en fælles leverandør af distributionen af naturgas. Dette er Evida. Evita står for alt distribution af naturgas. Evita er inddelt i 3 områder. Nord, Syd og Fyn. Hvem du køber naturgassen af, er dog op til dig. Du kan frit vælge en naturgas leverandør, som du køber og afregner naturgassen af.