Få op til 3 tilbud på solcelleanlæg

Start din forespørgsel på solceller her

Indtast og vælg din adresse for at komme i gang. Det tager under 2 minutter.
A problem was detected in the following Form. Submitting it could result in errors. Please contact the site administrator.

Få tilbud fra selskaber der matcher dine behov. Lad selskaberne kæmpe om dig!

Vi samarbejder med

Så nemt er det at bruge Din Fagpartner
1.

Du udfylder formularen og beskriver dit behov.

2.

Vi matcher dig op imod de rette selskaber og formidler din forspørgsel.

3.

Du får direkte kontakt til relevante selskaber– enten pr. telefon eller mail

Værd at vide om solceller og solcelleanlæg til privatboliger

Overvejer du alternative energiformer til din bolig? Så læs videre her og få mere viden om hvilke egenskaber og fordele du kan få ud af at installere et solcelleanlæg på din bolig. Interessen for at producere solcelleenergi er generelt stor i markedet. Dels fordi solenergi er en miljøvenlig energikilde, og dels fordi der kan være mange penge at spare på elregningen.

Solceller producerer strøm, selv når solen ikke skinner

Vidste du, at solceller kan producere strøm, selvom solen ikke skinner direkte på dem?

Solens stråler får cellerne til at producere strøm, hvilket også er tilfældet, når der er lidt overskyet. Ved overskyet vejr produceres der stadig en tredjedel strøm, cirka 300 watt/kvm, i forhold til en skyfri dag. Afhængig af hvilke solcelleanlæg, der er tale om, kan effekten naturligvis svinge. Solceller er mest effektive når temperaturen er cirka 25 grader, og solens stråler rammer cellerne.

solceller

Et solcelleanlæg har tjent sig selv ind i løbet af 10 år

Hvis du er i tvivl om det overhovedet kan betale sig at investere i et solcelleanlæg, er svaret ja, hvis du forventer at bo i din bolig i mere end 10 år.

Efter kun 10 år bliver strømmen fra solcellerne gratis. Med den teknologiske standard der er på markedet i dag, kan du regne med, at du kan få gratis strøm ud af anlægget i cirka 10 år. Så det er værd at tage med i betragtning, hvis du overvejer at producere solenergi – særligt fordi energipriserne vil forventes at stige over de næste mange år.

Solcelleanlæg er støjfrit og forurener ikke

Nogle af de klare fordele ved solcelleenergi er, at det er en driftssikker måde at producere vedvarende energi på, og så hverken larmer eller forurener det at holde anlægget i gang.

Et solcelleanlæg består af en række moduler – antallet varierer efter tagets størrelse og udformning. Når først du har installeret solcellemodulerne på taget, behøver du ikke tænke meget over drift og vedligeholdelse. Solcellerne passer så at sige sig selv og opsamler energi fra solens stråler.

Bliv selvforsynende med solceller

Solcelleenergi giver god mening, hvis du tænker på hvordan en lommeregner eller bagevægt fungerer. En lommeregner med solceller producerer selv den energi, der skal til for at kunne bruge lommeregneren.

Den er ikke afhængig af batterier eller en oplader for at kunne fungere. Det samme gælder andre husholdningsapparater som bagevægte, ure eller små lamper.  Med det i mente er idéen med solenergi til privatboliger netop at producere den mængde energi, som en familie har brug for i dagligdagen. Altså at skabe en selvforsynende husholdning med solcelleenergi.

Solcelleenergi er velegnet til både strøm og varme

Du kan udnytte fordelene ved solcelleenergi til både strøm og varme. Med solceller kan du producere el, mens du med et solvarmeanlæg også kan få varme ud af solens stråler. Hvis du bor i en stor bolig med relativ stor tagflade, er der større mulighed for at producere nok energi til en hel husholdning.

For mange familier er solcelleenergi dog stadig et supplement til de traditionelle energiformer. Men hvad er sparet er også tjent, og derfor er vedvarende energikilder som solenergi en god deal, også selvom det ikke kan forsyne hele husstanden hele året med gratis el og varme.

solceller

Ingen begrænsning i antal solceller på et hustag

Du må sætte lige så mange solceller op på dit hustag, som der er plads til. Et solcelleanlæg kan være på 6, 10 eller 25 kW. Størrelsen afhænger typisk af det energibehov anlægget skal kunne dække og størrelsen på taget.

Derudover skal du også overveje, om der skal tilsluttes et batteri, og om der er særlige forhold på tagets konstruktion, der skal tages hensyn til ved installation af anlægget. Det er altid en god idé at få råd og vejledning af en professionel specialist med erfaring i solcelleenergi, inden du går i gang med at installere et stort anlæg på taget.

Et solcelleanlæg til en familie koster cirka 100.000 kr.

Solceller har eksisteret på markedet i mere end 30 år. De første solcelleanlæg var så dyre, at almindelige private husstande langt fra havde råd til at investere i et. Samtidig kunne det ofte ikke betale sig, idet et komplet anlæg dengang ikke kunne nå at tjene sig hjem i løbet af dets levetid.

I dag er prisen på et solcelleanlæg der skal dække en almindelig families behov på cirka 100.000 kr. Det er et prisniveau, hvor flere og flere privatpersoner kan følge med. Selvom cirka 100.000 kr. stadig kan være mange penge for de fleste, er solcelleenergi ren fornøjelse efter 10 år, når jeres husstand kan få gratis og ikke-forurenende energi dag efter dag.

Overvejelser du bør foretage dig, før du beslutter dig for solceller

En snak med banken og undersøgelse af muligheder for tilskud kan være et godt sted at starte, hvis du overvejer at omlægge noget af det traditionelle elforbrug til solenergi. Men før du gør det, skal du vurdere eller få en professionel til at vurdere, om det overhovedet er muligt at placere et solcelleanlæg på dit tag.

Det er også muligt at montere solceller på andre steder af huset, som på en facade eller på et stativ. Derudover bør du altid tjekke, om der er særlige regler i din kommune, eller byggeregler som du skal overholde. Udover kommunen kan der også være naboer eller lokale forhold der gør, at der er særlige æstetiske hensyn du skal være opmærksom på.

I Danmark ligger den årlige solindstråling på omkring 1000 Watt pr. m2. Dette betyder altså at en solcelle på 300 Watt, vil producere i omegnen af 300 kWh årligt.

Hvis dit forbrug er stort nok og du har tænkt dig at blive boende i dit hjem længe nok, så er det måske værd at tænke på solceller. Et solcelleanlæg tjener oftest sig selv hjem efter 10-15 år alt efter hvor stort dit forbrug er, og hvor mange solceller du får sat op.