Modtag op til 3 tilbud på træfældning

Start din træfældning forespørgsel her

Indtast og vælg din adresse for at komme i gang. Det tager under 2 minutter.

Få tilbud fra træfældning selskaber og lad dem kæmpe om dig!

Så nemt er det at bruge Din Fagpartner

1.

Du udfylder formularen og beskriver dit behov.

2.

Vi matcher dig op imod de rette selskaber og formidler din forspørgsel.

3.

Du får direkte kontakt til relevante selskaber– enten pr. telefon eller mail

Træfældning

Hvad forstås ved en træfælder?

En træfælders job indebærer det at kunne vedligeholde, fælde og i nogle tilfælde fjerne forskellige typer af træer. Grundene til at dette kan variere, er i mange tilfælde grundet sikkerhedsmæssige samt praktiske årsager. Har et træ vokset sig for stort, kan det være en træfælders job at fjerne det, fordi det er i farezonen for at falde over, eller skade det omkringliggende område.

Grunden til træfældningen, kan også skyldes, at træet er begyndt at skærpe udsynet til omgivelserne, eller er blevet upraktisk at have stående. Træfælderen kan også have til job at fjerne træets grene, uden at stammen skal fældes. Grunden til dette kan skyldes, at grenene skaber overvægt på træet, dækker for udsyn eller er i risiko for at forårsage skader, f.eks. ved at vokse for tæt på højspændingsledninger.

Fældningen af et træ

For at fælde træer i forskellige størrelser, og i forskellige områder, benytter træfælderen en god mængde udstyr. Store og små økser kan bruges til mindre træer og grene, hvorimod motorsave ofte bruges til at bearbejde træets stamme. Når det kommer til industriel træfældning, benyttes der ofte specialiserede maskiner, der hurtigt kan fjerne træets grene og stable det i stakke.

Metoder til træfældning

Alt efter træets størrelse, form og placering, vil træfælderen kunne bruge forskellige metoder, til at fælde træet på en forsvarlig og sikker måde. En af træfælderens vigtigste opgaver er at sikre den retning træet falder i. Dette kan dog være en meget kompliceret opgave, da mange træer ikke har deres vægt ligeligt fordelt.

Når et træ har en skæv fordeling, vi det som regel skyldes at træets stamme har groet sig skævt, eller placeringen af de største grene. Da det er de færreste træer, der har symmetriske grene, vil der være en stor risiko for, at retningen træet falder i, vil blive påvirket af de største grene.

Heldigvis for de fleste træfældere, kan de også bruge dette til deres fordel. F.eks. vil mange træfældere lave en nedfiring af de grene, der ikke peger i den rigtige retning. På denne måde kan de skabe overvægt i den rigtige side af træet, hvilket gør det lettere for træfælderen at sikre træets falderetning.

Træfælderens arbejdsområder

Opgaver, som træfældningsvirksomheder ofte vil tage sig af, ligger inden for byer og på private grunde. En træfælder kan dog også have til job at arbejde på kommunale og privatejede skove og plantager. Ved private plantager, kan formålet med træerne være til industrielt brug, hvor træerne plantes til formål for at blive brugt i produktionen af forskellige produkter.

Bruges træet til et industrielt brug, vil træfælderen ofte være nødt til at hakke alle træets grene af, før træet væltes, hvilket kan gøres for at træet skal tage mindst muligt skade, når det rammer jorden.

Hvorfor en træfælder er en god idé

At investere i en træfælder, vil i mange tilfælde være en meget god idé, da private. Dette er fordi private, ved at udføre opgaven på egen hånd, løber en stor risiko. Fældes træet skævt, kan man hurtigt ende med en tamme gennem et tag eller over en bil. I værste tilfælde kan en amatørfældning føre til personskader, da større træer falder hårdere og med mere vægt.

Ignoreres et skævt eller gammelt træ, der står i nærheden af bygninger eller andre strukturer, løbes der også en stor risiko. Den dag træet er for gammelt til selv at kunne blive stående, vil det med stor sandsynlighed føre til en større skade på de omkringliggende omgivelser. Overses træer i risikozoner, vil det ofte føre til slemme skader på bygninger, biler og veje. Selv træer, der stadig er friske nok til at stå på egen hånd, kan under stormvejr forsage alvorlige skader på deres omgivelser, hvis de har vokset sig for store.

Formidlingsplatforme

En smart måde at finde ud af hvilke lokale træfældere man har at vælge imellem, er gennem en formidlingsplatform. Formidlingsplatforme, er et moderne mødested for professionelle erhvervsfolk og private, der skal have løst forskellige opgaver. Ved at oprette dine opgaver på formidlingsplatforme, som Din fagpartner, kan du nemt og hurtigt modtage op imod tre tilbud fra lokale fagfolk.

Find ud af, om du kan spare penge på strømregningen

Få gratis og uforpligtende op til 3 tilbud på strøm

Det tager kun 2 minutter