Solcelleanlæg til sommerhus

solcelleanlæg til sommerhus

Indholdsfortegnelse

Drømmer du om at gøre dit sommerhus fuldstændig eller delvist selvforsynende med elektricitet? Overvejer du at investere i et solcelleanlæg?

I denne artikel vil vi udforske fordelene og ulemperne ved at investere i et solcelleanlæg til sommerhus. Vi vil også se på, hvordan du finder det perfekte anlæg.

solcelleanlæg
solcelleanlæg

Dit sommerhus kan blive helt eller delvist selvforsynende med et solcelleanlæg

At have et solcelleanlæg i dit sommerhus kan gøre dig mere eller mindre uafhængig af elnettet.

Solcellerne omdanner solens energi til elektricitet, der kan bruges til at drive dit sommerhus og dække dit energiforbrug. Med et solcelleanlæg kan du potentielt blive selvforsynende og reducere eller endda eliminere dit behov for at købe strøm fra elnettet.

Der kan være ekstra store besparelser at hente, hvis dit sommerhus har sauna, spa og / eller pool

Hvis dit sommerhus har faciliteter som sauna, spa eller pool, kan du drage særlig stor fordel af et solcelleanlæg. Disse faciliteter kræver nemlig normalt en betydelig mængde elektricitet.

Ved at investere i et solcelleanlæg kan du bruge disse energikrævende faciliteter, uden at din strømregning løber løbsk. Ved optimale vejrforhold vil du nemlig kunne dække en stor del af forbruget gennem solceller. 

Et solcelleanlæg kan øge værdien af dit sommerhus med ca. 3 %

En interessant fordel ved at installere solceller på dit sommerhus er, at det kan øge værdien af sommerhuset. Undersøgelser har vist, at et solcelleanlæg kan øge værdien af dit sommerhus med ca. 3 %. Dette gør det til en potentiel indbringende investering, der kan give dig et afkast både økonomisk og miljømæssigt.

Der er dog ingen garanti for, at værdistigningen kommer til at matche eller overstige solcelleanlæggets anskaffelsespris.

Der kan ikke desto mindre være god idé i at købe et solcelleanlæg til sommerhuset, hvis du forventer at beholde sommerhuset i mange år. Så vil du nemlig have mange år til at nyde godt af de besparelser på elregningen, som anlægget vil bevirke.   

Vil du have 3 uforpligtende og gratis tilbud på solcelleanlæg?

Solcelller på jorden som kan bruges til sommerhuset

Et solcelleanlæg med batteri giver dig mulighed for at lagre overskydende strøm

Et solcelleanlæg med batteri (hybrid solcelleanlæg) er en fantastisk mulighed for at udnytte solenergien optimalt. Ved at tilføje et batteri til dit solcelleanlæg kan du lagre overskydende strøm, der genereres af solcellerne i løbet af dagen.

Den lagrede strøm kan derefter bruges om aftenen eller på dage med dårligt vejr, når solcellerne ikke producerer så meget strøm. Det giver dig mulighed for at dække store dele af dit strømforbrug på egen hånd og reducere dit behov for at købe strøm fra elnettet.

Sælg den overskydende strøm - de første 7.000 kr. er skattefrie

Hvis dit solcelleanlæg producerer mere strøm, end du har brug for, kan du også sælge den overskydende strøm tilbage til elnettet. Dette giver dig mulighed for at tjene penge på dit solcelleanlæg.

I Danmark er de første 7.000 kr., som du tjener ved salg af overskydende strøm, skattefrie. Det betyder, at du kan tjene penge på din investering i et solcelleanlæg og samtidig hjælpe med at reducere miljøbelastningen.

Bemærk: Du har kun mulighed for at sælge din overskudsstrøm til elnettet, hvis du investerer i et nettilsluttet solcelleanlæg. Det er ikke en mulighed, hvis du vælger et off-grid solcelleanlæg.

Solcellerne skal placeres strategisk klogt - enten på jorden eller på taget

Når du planlægger at installere et solcelleanlæg i sommerhuset, er det vigtigt at overveje placeringen af solcellerne.

De skal placeres strategisk klogt for at maksimere deres effektivitet. Solcellerne kan enten monteres på jorden eller på taget af dit sommerhus, afhængigt af dine præferencer og de fysiske forhold på stedet.

Hvad end du foretrækker et tagmonteret eller jordmonteret solcelleanlæg, skal du sørge for at vælge en placering, hvor træer, antenner eller andet ikke skaber skygge, da det vil have en negativ indvirkning på effektiviteten. Alliér dig med fordel med en ekspert for at vælge den rette løsning og placering. 

Størrelsen på solcelleanlægget skal matche dit forbrugsmønster i sommerhuset

Når du vælger størrelsen på dit solcelleanlæg, er det vigtigt at tage højde for dit forbrugsmønster i sommerhuset.

Hvis du kun bruger sommerhuset i korte perioder eller weekender, kan du muligvis nøjes med et mindre solcelleanlæg. Hvis du bruger sommerhuset mere regelmæssigt eller har flere faciliteter, der kræver energi, såsom jacuzzi eller sauna, kan du have brug for et større anlæg.

En professionel rådgiver kan hjælpe dig med at bestemme den optimale størrelse på dit solcelleanlæg baseret på dine behov og ønsker. Prisen på et solcelleanlæg vil i høj grad afhænge af anlæggets størrelse og kapacitet, hvorfor det gælder om at finde et anlæg, der hverken er alt for stort eller småt.

Vil du have 3 uforpligtende og gratis tilbud på solcelleanlæg?

solcelleanlæg sommerhus

Er der nogen ulemper ved solceller?

Selvom solceller har mange fordele, er der også nogle ulemper, du skal være opmærksom på.

Æstetik kan være en bekymring for nogle mennesker, da solcellepaneler kan ændre udseendet af dit sommerhus. Efterhånden findes der dog mange mere eller mindre pæne løsninger, der ikke påvirker sommerhusets udseende og atmosfære nævneværdigt.

Endvidere er der den ulempe, at det er en relativ stor udskrivning at købe og få monteret et solcelleanlæg. Hvis du ikke har en opsparing, kan du være nødsaget til at søge ekstern finansiering, og det kan som bekendt blive en dyr fornøjelse.  

Derudover kan solcellepaneler kræve en betydelig mængde plads, især hvis du har brug for mange paneler for at få dækket dit strømbehov i sommerhuset.

Det er vigtigt at overveje ovennævnte ting, før du beslutter dig for at investere i et solcelleanlæg til dit sommerhus.

dinfagpartner logo

Find ud af, om du kan spare penge på din el- eller gas regning

Få gratis og uforpligtende op til 3 tilbud

Det tager kun 2 minutter