Gasleverandører - Find den billigste gasleverandør i 2024

Ønsker du 3 uforpligtende og gratis tilbud på gas?

Opdateret d. 2. januar 2024 af Terje Pedersen

Introduktion – Gasleverandører 2024

Ønsker du at anvende billig gas som opvarmningskilde, eller har du et ønske om at skifte kommerciel gasleverandør? I begge tilfælde kan du drage fordel af at stifte bekendtskab med leverandører af gas til alle danske husstande.

Siden gasmarkedet blev liberaliseret for år tilbage, kan du frit vælge, hvem du ønsker som din nye gasleverandør. Du har dermed rig mulighed for at skifte til en billigere eller på anden vis bedre gasleverandør, hvis du ønsker det.

Her på siden får du et indblik i, hvilke leverandører af gas der findes, hvordan du vælger den rette naturgasaftale, og hvorfor det kan være en god idé at sammenligne tilbud fra flere leverandører. Vi – Dinfagpartner – hjælper dig desuden med at sammenligne naturgas priser helt gratis og uforpligtende.

gasleverandører - gaspriser 2022

Indholdsfortegnelse

Gasleverandører i Danmark

I skrivende stund findes der ca. 10 gasleverandører i Danmark. Du har dermed minimum 9 gasleverandører at skifte til, hvis du ikke er tilfreds med den leverandør, du har i dag. Nogle af leverandørerne kender du helt sikkert i forvejen, mens andre sandsynligvis vil være ukendte for dig.

Det skyldes, at en håndfuld af de danske gasleverandører består af mindre virksomheder, der har visse landsdele som hovedfokus. Der findes dog også gasleverandører der har titusindvis af kunder over hele landet. Det gælder bl.a. DCC Energi og Norlys, som er nogle af de leverandører du kan indhente tilbud fra via vores platform.

Tip: Hold et vågent øje med, om der dukker nye gasleverandører op på markedet. Måske kan de tilbyde lavere priser og / eller bedre vilkår end din nuværende leverandør.

Er der forskel på gasselskaber i Jylland og på Sjælland?

Private husstande og virksomheder over hele landet bruger naturgas som den primære energikilde. Det gælder husstande og virksomheder i både Jylland (Syd, Midt-Nord og Viborg) på Sjælland og selvfølgelig også på Fyn. For at få naturgas skal du blot bo i et område, hvor der er lagt naturgas ind.

I princippet kan der godt være forskel på gasselskaber i Jylland og på Sjælland, men typisk vil du opleve, at både priser og vilkår er meget ens. Modsat hvad der gør sig gældende, når vi taler elpriser, så er der ikke en betydelig forskel på, om du bor øst eller vest for Storebælt, når vi taler gaspriser.

Bemærk i øvrigt, at distributionsselskabet er det samme, uanset om du bor i den ene eller anden landsdel. Evida distribuerer nemlig gas i hele Danmark. 

Hvilket gasselskab skal jeg vælge?

Du kan, som tidligere nævnt, helt selv bestemme hvem der skal levere naturgas til din bolig eller virksomhed. Det har du selv kunne vælge siden d. 1. januar 2004. Det skal dog nævnes, at der altid vil være et gasselskab, der har forsyningspligt i dit lokalområde. Dette gasselskab har pligt til at levere naturgas til dig, hvis du ønsker det.

Der findes mange konkurrencedygtige gasselskaber, og derfor kan valget være svært. Ved at sammenligne gasselskaberne på kryds og tværs på bestemte kriterier, vil du dog formentlig kunne finde den ideelle leverandør.

Find det rette gasselskab ved at fokusere på følgende i din sammenligning:

  • Bindingsperiode
  • Abonnementspris
  • Gaspris inkl. moms

Det er på netop ovenstående parametre, at de danske gasselskaber kan adskille sig fra hinanden. Når du skal vælge gasselskab, så overvej også, om du vil have en leverandør, der opkræver en fast pris eller en variabel pris pr. m3 naturgas. Ofte kan du vælge mellem begge løsninger.

Husk, at uanset hvilket gasselskab du vælger, så bliver naturgassen leveret i de samme rør.

elselskaber jylland
elselskaber sjaelland & naturgas sjaelland
skift elselskab

Sammenlign priser på gasleverandører

Den billigste gasleverandør er ikke nødvendigvis den bedste. Det er ikke desto mindre en god idé at sammenligne priser på naturgas fra flere forskellige leverandører.

Forsyningstilsynet (konkurrencemyndighed inden for den danske energisektor – har tidligere heddet Energitilsynet) pålægger alle gasselskaber at offentliggøre deres betingelser og standardpriser på deres websites, hvorfor disse data altid bør være tilgængelige.

Det gør det lettere for dig at sammenligne priser fra gasleverandører. Har du svært ved at gennemskue, hvilken gasleverandør der er billigst? Så indhent tilbud via Dinfagpartner. Vi har allerede hjulpet tusindvis af danske gaskunder med at spare penge på naturgas.

Bemærk: Selve naturgassen udgør faktisk kun en mindre del af den samlede pris på naturgas. Hovedparten består af moms og afgifter samt distribution.

 

Kan det betale sig at sammenligne gasleverandører?

Ja, det kan ofte betale sig at sammenligne leverandører af naturgas. Godt nok består en stor del af prisen på naturgas af moms, afgifter og af andre omkostninger, der er bestemt af staten, men trods det er der fortsat forskel på, hvilke priser og vilkår du får hos de forskellige gasselskaber i Danmark.

Den billigste naturgas finder du ved at udføre en sammenligning, og derfor bør du ikke tøve med at indhente flere naturgas tilbud. Overvej hvor stor en besparelse du kunne opnå, hvis du kunne spare blot 5 eller 10 % på din naturgas.

 

Sådan skifter du gasleverandør

Du har sammenlignet forskellige leverandører af naturgas og har i den anledning fundet ud af, at din nuværende leverandør ikke er den mest konkurrencedygtige. Er det korrekt antaget, så kan du gøre én af to ting; du kan forblive kunde hos din nuværende gasleverandør, eller du kan skifte til en billigere og / eller bedre gasleverandør.

Vi anbefaler naturligvis, at du gør brug af sidstnævnte mulighed.

 

Vil du gerne skifte gasleverandør? Så skal du gøre følgende:

  1. Sammenlign dig vej til den bedste gasleverandør
  2. Kontakt det nye gasselskab og oplys dit aftagenummer og evt. andre oplysninger (du kan udfylde en formular på deres hjemmeside eller alternativt ringe til dem)
  3. Lad selskabet klare resten
gasleverandør & Få et godt tilbud på gas

Tidsfrist ved skift af leverandør

Inden for det danske gasmarked hersker der en række vigtige tidsfrister.

En af de vigtige tidsfrister gør sig gældende ved skift af gasleverandør. Den gasleverandør, som du vælger som din nye leverandør af gas, skal give besked om leverandørskiftet til distributionsselskabet med en varsel på 10 dage.

Som gaskunde skal du desuden være opmærksom på bindingsperioden på din nuværende gasaftale. Bindingsperioden kan lyde på op til seks måneder.

 

Så stort er markedet for naturgas

Markedet for naturgas i Danmark er stort.

De omkring 10 gasleverandører, der udgør markedet for naturgas herhjemme, sørger for at der bliver leveret gas til omkring 408.000 gaskunder. De mange kunder fordeler sig på omkring 388.000 private kunder og 20.000 erhvervskunder.

Da der er så stor en andel af danskerne, der efterspørger naturgas, er det et meget lukrativt marked for gasleverandørerne. Konkurrencen mellem de danske gasleverandører er hård, og det er heldigvis en fordel for dig som gaskunde – det sikrer nemlig gode priser og vilkår på naturgas.

dinfagpartner logo

Få 3 tilbud fra gasleverandører på billig naturgas

Naturgas er blevet dyrere, men bare rolig; billig naturgas er ikke fortid.

Hvis du gerne vil undgå at betale mere end højst nødvendigt for den naturgas som du bruger til at opvarme din bolig, skal du gøre dig den ulejlighed at indhente og sammenligne tilbud fra flere leverandører.

Det har førhen været tidskrævende og besværligt, men hos Dinfagpartner har vi gjort det nemt og hurtigt at finde de billigste gasleverandører. Ønsker du at modtage 3 gratis og uforpligtende naturgas tilbud? Så er du kommet til det helt rette sted. Udfyld vores formular, og glæd dig til at modtag gode tilbud på naturgas.

Vil du have 3 uforpligtende og gratis tilbud på strøm?

Find ud af, om du kan spare penge på gasregningen

Få gratis og uforpligtende op til 3 tilbud på naturgas

Det tager kun 2 minutter