Hybrid solcelleanlæg med batteri

Vil du have 3 uforpligtende og gratis tilbud på solceller?

Opdateret d. 23. januar 2023 af Terje Pedersen

Sådan fungerer et solcelleanlæg med batteri

Et hybrid solcelleanlæg er et solcelleanlæg, der leveres med et batteri. Solcelleanlægget producerer energi, der bruges til at dække husstandens forbrug nu og her, og når forbruget er dækket, vil den overskydende strøm blive lagret i det dertilhørende batteri.  

Overskudsstrømmen vil kunne bruges om aftenen og natten, hvor solen er gået ned. Du kan f.eks. få gavn af den overskydende strøm ved at lade din el bil, køre din vaskemaskine m.v. om natten. Et hybrid solcelleanlæg er med andre ord sat i verden for at sikre optimal udnyttelse af energiproduktionen.

hybrid solcelleanlæg

Indholdsfortegnelse

Gode grunde til at investere i et hybrid solcelleanlæg

Efterspørgslen på hybride solcelleanlæg har været stigende, siden energikrisen startede. Fordelene er nemlig kun blevet flere og større. 

 

Vi kigger på nogle af de gode grunde til at vælge et hybrid solcelleanlæg herunder:

  1. Anlægget gemmer overskudsstrømmen til tidspunkter, hvor der ikke produceres energi – Et hybrid solcelleanlæg adskiller sig fra et klassisk solcelleanlæg ved at lagre overskudsstrømmen i et batteri i stedet for at sende det ud til el nettet. Dermed kan du selv få gavn af din overskudsproduktion af grøn solcellestrøm. 
  2. Anlægget kan gøre dig stort set selvforsynende med grøn strøm om sommeren – Ved at investere i et solcelleanlæg med batteri vil du kunne blive mere eller mindre selvforsynende med grøn strøm om sommeren.
  3. Anlægget gør dig mindre afhængig af elforsyningsnettet – I forlængelse af førnævnte kan du drage økonomisk fordel af, at dit anlæg gør dig mindre afhængig af elforsyningsnettet. Du får dækket en stor del af dit el forbrug gennem solcellerne og vil dermed være mindre påvirket af eventuelle stigende elpriser.

Hvad koster et solcelleanlæg med batteri?

Et hybrid solcelleanlæg koster mere end et klassisk solcelleanlæg, men hvor meget skal du budgettere med for at få et effektivt solcelleanlæg med batteri?

Prisen afhænger bl.a. af faktorer som anlæggets kvalitet og størrelse, ligesom det afhænger af, hvilket underlag anlægget skal monteres på. De mest populære hybrid solcelleanlæg koster mellem 85.000 og 110.000 kr.

Så hurtigt tjener et solcelleanlæg med batteri sig hjem

Et solcelleanlæg med batteri er dyrere end et solcelleanlæg uden batteri, men beregninger viser, at omkostningen hurtigt vil blive tjent hjem for de flestes vedkommende.

Det er individuelt, hvor mange år der går, inden investeringen i et hybrid solcelleanlæg er tjent hjem. Der vil dog typisk gå 6-8 år.

Evt. overskydende strøm kan sælges til elnettet

Et solcelleanlæg med batteri lagrer den overskydende energi, som du kan bruge på et senere tidspunkt. Når batteriet er fyldt, vil den overskydende el blive sendt ud til elnettet. Du vil dermed have mulighed for at sælge din overskydende strøm.

Solcelleanlæg omkring vindmøller
Tid til en ny elleverandør?
solcelleanlæg

Valg af hybrid solcelleanlæg til sommerhus, rækkehus og hus

Et hybrid solcelleanlæg er ikke bare et hybrid solcelleanlæg. Disse anlæg findes i mange størrelser, og der findes efterhånden en del forskellige mærker. Der findes ikke ét solcelleanlæg med batteri, der passer til ethvert sommerhus, rækkehus og hus, hvorfor det er en god idé at søge personlig rådgivning, så du kan træffe det rette valg.

 

I forbindelse med valg af solcelleanlæg kan du bl.a. gøre klogt i at afklare følgende:

  • Hvor stort er din husstands energiforbrug?
  • Hvordan fordeler jeres energiforbrug sig på døgnet?
  • Hvor stor en andel af jeres el forbrug vil du have dækket af solcellerne?

 

Jo større et energiforbrug der er i husstanden, og jo større en andel af dit elforbrug der ønskes dækkes af solcellerne, desto større et solcelleanlæg med batteri er der brug for. Vores anbefaling er som udgangspunkt at vælge et solcelleanlæg med batteri dimensioneret til anlæggets størrelse.

Den ideelle størrelse på batteripakken

Udgifterne til et solcelleanlæg med batteri afhænger i høj grad af størrelsen på batteripakken. Jo større et batteri der ønskes, desto større en investering bliver det. Af følgende grund bør du regne på, hvor stor en batteripakke du har brug for.

Du opnår den bedste investering ved at bruge den strøm, som du producerer selv, i stedet for at sælge strømmen til elnettet. Forsøg derfor at vælge en batteripakke, der matcher husstandens forbrug. De fleste vil kunne få dækket deres behov med et 5 kW eller 6 kW solcelleanlæg med batteri.

Den ideelle placering af batteriet til dit solcelleanlæg

Der er mange argumenter for at investere i komplette solcelleanlæg med batteri, men for at få udbytte af investeringen, skal batteriet placeres strategisk klogt.

Et oplagt sted at placere et batteri til et solcelleanlæg er i en isoleret garage eller et udhus. Det er en fordel, at batteriet placeres i et isoleret rum, idet batteriet kan tage skade, hvis det udsættes for meget høje eller lave temperaturer.

Det er i princippet også muligt at placere batteriet inde i huset, hvis man ikke har en isoleret garage eller et udhus. En ideel placering til batteriet indenfor kunne f.eks. være i et teknikrum eller bryggers. Vi fraråder at placere batteriet i et af hjemmets beboelsesrum som køkkenet, stuen eller soveværelset.

dinfagpartner logo

Indhent og sammenlign uforpligtende tilbud på solcelleanlæg inkl. batteri

Ønsker du også at reducere din elregning og samtidig gøre noget godt for planeten? Så vil du med fordel kunne investere i et solcelleanlæg med batteri.

Hos Dinfagpartner giver vi dig mulighed for helt gratis og uforpligtende at indhente tilbud på solcelleanlæg med batteri fra en række velrenommerede leverandører. Det tager under to minutter at udfylde formularen, og inden længe får du fremsendt attraktive tilbud pr. telefon eller mail.

Når du har modtaget alle dine personlige tilbud, kan du sammenligne dem på kryds og tværs. Du vælger selv, om du vil takke ja til et af dine tilbud.

Vil du have 3 uforpligtende og gratis tilbud på solceller?