Priser på solcelleanlæg - Sådan finder du det billigste solcelleanlæg i 2024

Vil du have 3 uforpligtende og gratis tilbud på solceller?

Opdateret d. 11. maj 2023 af Terje Pedersen

Hvad koster et solcelleanlæg?

Et solcelleanlæg er en forholdsvis stor investering, der kræver et vist budget.

Prisen for et anlæg, der kan dække en gennemsnitlig families behov, er omkring 100.000 kr. Der findes dog både solcelleanlæg, der er dyrere og billigere end dette.

Kvadratmeterprisen ligger typisk på omkring 1.600 kr., men det afhænger af den valgte solcelleløsning. Prisen kan f.eks. være markant højere, hvis du ønsker et komplet, integreret solcelletag, idet det vil kræve en tagudskiftning.

100.000 kr. (+/-) er mange penge, men med udsigten til at kunne tjene investeringen hjem på 8-10 år er det, det værd.

6 kw solcelleanlæg hus

Indholdsfortegnelse

De danske solcelleanlæg priser er faldet markant de seneste år

Langt de fleste produkter og ydelser er steget i pris de seneste år, men ikke solcelleanlæg. Tværtimod er solcelleanlæg faldet betydeligt i pris.

Samtidig med at priserne på solcelleanlæg er faldet, er anlæggenes effektivitet blevet bedre takket være forfinede teknologier.

I samme periode er elpriserne steget. Dette tilsammen betyder, at solcelleanlæg er en bedre investering end nogensinde før, idet du skal have færre penge op ad lommen, og da du hurtigere kan tjene investeringen hjem.

Billig strøm
Solcelleanlæg omkring vindmøller
solcelleanlæg

Hvad afhænger prisen på et solcelleanlæg af?

De mest populære solcelleanlæg koster lige nu omkring 100.000 kr. Der findes dog også anlæg, der koster 50.000, lige så vel som der findes anlæg til 400.000 kr. Der er med andre ord et meget stort prisspænd, hvilket selvfølgelig skyldes, at der er forskel på solcelleanlæg.

 

Prisen på et solcelleanlæg afhænger bl.a. af følgende faktorer:

  • Anlæggets størrelse og effektivitet
  • Anlæggets mærke
  • Hvorvidt anlægget leveres med eller uden batteri
  • … og en række andre faktorer!

 

Vi uddyber nogle af de primære faktorer herunder.

Størrelse og effektivitet

Flere faktorer har som bekendt betydning for prisen på et solcelleanlæg. Den mest afgørende faktor omhandler anlæggets størrelse og effektivitet.

F.eks. vil et 3 kW anlæg koste fra 50.000, et 4 kW fra 60.000, et 6 kW fra 80.000 og et 8 kW fra 100.000 kr. Det mest populære valg blandt danske boligejere er et 6 kW solcelleanlæg. Et sådant anlæg vil typisk kunne dække en gennemsnitlig families behov.

For at kunne vælge den rette størrelse solcelleanlæg er det vigtigt, at du kender dit årlige energiforbrug. Jo større et energiforbrug, desto større et anlæg skal der til for at dække det.

Mærke

Der er også forskel på solcelleanlæg priser på tværs af de forskellige mærker. Blandt de mest populære mærker kan der bl.a. nævnes SunPower, LG og FuturaSun. Når du indhenter tilbud på solcelleanlæg, kan du med fordel oplyse, hvis du har nogen mærkepræferencer.

Med eller uden batteri

Det er afgørende for prisen, om du ønsker et solcelleanlæg med eller uden batteri. De klassiske solcelleanlæg uden batteri er billigere end hybride solcelleanlæg med batteri.

Et solcelleanlæg med batteri koster mere i indkøb, men til gengæld kan du i løbet af relativt få år tjene investeringen hjem, hvis du har et årligt energiforbrug på 4.000 kWh eller derover.

Pris for montering og installation af et solcelleanlæg

I de fleste tilfælde vil du få beregnet en samlet pris inkl. montering og installation, når du indhenter tilbud på solcelleanlæg. Du slipper dermed for også at skulle kontakte en autoriseret installatør for at få et tilbud på selve monteringen.

Du vil naturligvis kunne få specificeret, hvor stor en del af de samlede udgifter der går til montering og installation, hvis du ønsker det. 

hybrid solcelleanlæg

Er det muligt at få fradrag for solceller?

Nej, det er ikke længere muligt at få fradrag for solceller. Det har ikke været muligt siden d. 1. april 2022, hvor håndværkerfradraget blev afskaffet. På trods af det kan et solcelleanlæg være en rigtig god investering for både din pengepung og for miljøet.

Det er heller ikke muligt at få tilskud til solceller på nuværende tidspunkt.

dinfagpartner logo

Indhent priser på solcelleanlæg fra anerkendte leverandører

Dinfagpartner er en serviceportal, hvorigennem du kan indhente solcelleanlæg priser fra nogle af landets mest anerkendte leverandører.

Når du udfylder vores formular med dine oplysninger, sørger vi for, at du bliver forbundet med vores samarbejdspartnere. Kort tid efter du har udfyldt formularen, vil du få fremsendt attraktive tilbud på solcelleanlæg.

Det er 100 % gratis og uforpligtende at indhente priser på solcelleanlæg, når du bruger vores platform. Hvad end du derfor allerede har besluttet dig for, at du vil have et solcelleanlæg, eller om du blot er nysgerrig på priserne, skal du være velkommen til at indhente tilbud gennem vores hjemmeside.

Vil du have 3 uforpligtende og gratis tilbud på solceller?