Billig el - Få 3 gratis tilbud på billigere strøm 2024

Vil du have 3 uforpligtende og gratis tilbud på strøm?

Opdateret d. 11. januar 2024 af Terje Pedersen

Billig el 2024

Er du også træt af at modtage den ene høje elregning efter den anden? Så skal du på jagt efter billig el og billig strøm, kan jagten med fordel starte hos Dinfagpartner. Ved at lave en billig strøm sammenligning og få tilbud fra vores samarbejdspartnere vil du kunne spare mange penge med en billigere elaftale.

El er uundværligt, da vi skal bruge strøm til at lave mad i ovnen, vaske tøj i vaskemaskinen, lade mobiltelefonen op og mange andre stikkontakter derhjemme. Der er dog ingen grund til at betale mere end højst nødvendigt for strømmen.

Er du enig i den betragtning, så udfyld vores formular og modtag tilbud på billige elpriser fra anerkendte elselskaber inden længe. Så ved du snart, hvor mange penge du kan spare ved at skifte dit nuværende elselskab ud med en billigere el aftale – uanset om du vælger en fast eller variabel pris.

billig el

Indholdsfortegnelse

Hvor meget koster strøm?

Den aktuelle elpris består af flere forskellige dele, hvoraf nogle af dem er uafhængige af dit valg af elselskab. Uanset dit valg af billigt elselskab, så vil en stor del af dine eludgifter gå til afgifter til staten, moms og udgift til transport via dit netselskab.

Modsat førnævnte, bliver den rene strømpris fastsat af dit elselskab, og det er netop elprisen du skal være opmærksom på, når du sammenligner de billigste elpriser fra forskellige leverandører. Den kan nemlig variere en del.

Tidligere kunne man bruge en tommelfingerregel om, at 1 kWh kostede mellem 2,25 og 2,75 kr. Denne tommelfingerregel gælder dog desværre ikke længere.

De seneste år har der været store udsving i energipriserne, og det har betydet, at elpriserne har nået et helt andet niveau. I dag skal du nærmere forvente, at elprisen ligger på mellem 3,50 og 4 kr. pr. kWh, når strømmen er billigst. Hos nogle elselskaber kan du opleve priser på op til 8,75 kr. pr. kWh.

Grundet de stigende elpriser på el markedet er der helt naturligt kommet et andet syn på, hvornår der er tale om den billigste el og billigste strøm. De kWh-priser, der tidligere har været helt normale, betragtes i dag som de billigste elpriser.

 

Hvad afhænger prisen på strøm egentlig af?

Prisen på strøm afhænger helt overordnet af to forskellige ting. Den ene ting er dit valg af elleverandør. Nogle elselskaber er nemlig mere konkurrencedygtige end andre, og derfor betaler det sig at bruge tid på at finde en leverandør, der tilbyder billig elpris.

En anden ting er forholdet mellem udbud og efterspørgsel på el. Medmindre du har en elaftale med en fast elpris, så vil du nemlig betale en høj pris, når efterspørgslen er høj, og en lavere pris, når efterspørgslen er lav. Læs videre for at blive klogere på, hvornår på døgnet elpriserne er lavest.

Visse andre ting vil dog også kunne presse elpriserne både op og ned. Helt aktuelt er det bl.a. de høje gaspriser og de stigende priser på CO2-kvoter, der har fået elpriserne til at stige.

Sammenligner du de danske elpriser med elpriserne i de fleste andre lande, så vil du finde ud af, at det er dyrt at være dansk elkunde. Det skyldes primært, at vi har nogle af verdens højeste afgifter på el. Ligeledes skal der betales moms, hvilket også gør strømmen dyrere.  

Som elkunde kan du hverken påvirke gaspriserne, udbuddet eller afgiftsreglerne, men du kan til gengæld selv bestemme, hvem du vil købe strøm fra. Vælg derfor med fordel den elleverandør med den billige elpris for at holde dit elforbrug nede.

 

Følg udviklingen af elpriser time for time

Prisen på el svinger fra time til time, og derfor kan det give mening at planlægge sit elforbrug efter elprisernes udvikling.

På dit elselskabs hjemmeside har du mulighed for at tjekke timepriserne for det næste døgn. De fleste elselskaber har også deres egen app, som du med fordel kan bruge, hvis du vil have mulighed for at følge timepriserne via din smartphone eller tablet.

Timepriserne for det kommende døgn er typisk tilgængelige omkring middagstid. For at se, hvad el koster på forskellige tidspunkter hos netop dig, skal du huske at angive, om du bor vest eller øst for Storebælt. Typisk er priserne lidt højere øst for Storebælt end vest for Storebælt.

Bemærk, at det udelukkende giver mening at følge elpriserne time for time, hvis du har en elaftale med en variable elpriser. Er elprisen fast, så vil det selvsagt ikke være relevant for dig at vide, hvornår er strømmen billigst. Mere om dette senere.

Få billig strøm nu
Få billig el i dag
Billig el

Prisen på strøm afhænger også af din geografi

Ja, du læste rigtigt; alle kan få en billig elaftale, men hvor billige elpriser du kan få afhænger af din geografi.

Som udgangspunkt vil strøm nemlig være billigere i Vestdanmark (Aalborg og Aarhus) end i Østdanmark (København). Med andre ord kan du få billigere strøm, hvis du bor i Jylland eller på Fyn, end hvis du bor på Sjælland.

At der er forskel på prisen på strøm alt efter geografi skyldes, at der er forskel på, hvor strømmen kommer fra. Prisforskellen vil dog typisk være meget begrænset.

 

Gør brug af introduktionstilbud og spar penge på strøm

Danske elselskaber gør en stor indsats for at lokke nye elkunder til.

Et af de tiltag, som mange forskellige selskaber gør brug af, er introduktionstilbud eller velkomsttilbud. Som navnet antyder, er disse el tilbud henvendt til nye kunder.

 

Her er nogle eksempler på velkomsttilbud:

  • Få gratis strøm i X måneder
  • Få et gratis gavekort på XXX kr. ved bestilling af en elaftale
  • Få gratis oprettelse ved bestilling af en elaftale før X/X

 

Der vil ofte være penge at spare på strøm ved at gøre brug af et velkomsttilbud eller introduktionstilbud.

Der findes dog også eksempler på, at introduktionstilbud ikke er så attraktive som først antaget. Når du bliver tilbudt at bestille den billige el som ny kunde, så husk at være særligt opmærksom på elselskabets vilkår og abonnementspris.

Vær ikke mindst opmærksom på bindingsperioden, som ved mange introduktionstilbud lyder på hele 6 måneder.

 

Fast eller variabel aftale: Hvad skal jeg vælge?

Du kan betale strøm på to forskellige måder:

Du kan vælge at betale en fast elpris, hvor prisen pr. kWh er den samme uanset tidspunkt og ugedag. Prisen er typisk fastlåst i en periode på mellem 6 og 12 måneder. I denne periode kommer du hverken til at betale en højere eller lavere kWh-pris, end der er blevet aftalt.

Grundet de store udsving i energipriserne, har mange forskellige elleverandører valgt at lukke midlertidigt ned for muligheden for at få en elaftale med en fast elpris. Der findes dog fortsat mange elselskaber, der kan tilbyde en fast kWh-pris i et kvartal ad gangen. Efter endt periode vil den faste elpris blive fastsat på ny.

Den anden mulighed er at betale en variabel elpris. Indgår du en sådan elaftale, så vil prisen du betaler for strøm afhænge af udbud og efterspørgsel. I en tid, hvor vi oplever meget omskiftelige dagspriser og timepriser på el, kan kWh-prisen derfor variere rigtig meget fra time til time og fra dag til dag.

Der er af følgende grund en vis risiko forbundet med at vælge en elaftale med en variable priser.

Vælg med fordel en elaftale med en fast pris, hvis du vil være sikker på, at dine eludgifter ikke kommer ud af kontrol.

Få billig strøm fra et god elselskab & fast eller variabel elpris
Elselskaber med grøn energi
stroemlinjer

Hvornår er el billig?

Der findes, selvom elpriserne generelt er steget meget, fortsat billig el.

For at få de billigste elaftaler og elpriser skal du time dit forbrug efter priserne, der varierer fra time til time. I første omgang kan vi lige slå fast, hvornår el er dyrest.

Strøm er typisk dyrest mellem kl. 17:00 og 20:00, hvor mange danskere laver aftensmad, ser fjernsyn, vasker tøj osv. Endvidere kan det være dyrt at bruge strøm om morgenen mellem kl. 06:00 og 09:00, hvor mange danskere laver morgenmad, bruger hårtørrere, ser fjernsyn, lytter til radio og meget andet.

Har du mulighed for det, så ryk så vidt muligt de tunge elposter til de tidspunkter, der ligger ud over ovennævnte.

Hvis du f.eks. kan styre din vaskemaskine, tørretumbler eller opvaskemaskine via en app, så sæt disse maskiner i gang på tidspunkter med lave strømpriser. Som udgangspunkt er el billigst om natten mellem kl. 00:00 og 06:00.

 

Kan jeg også få billig el om natten?

Ja, som vi afslørede i forrige afsnit, er el som hovedregel billigst om natten. Det betyder ikke nødvendigvis, at du skal være vågen om natten og sove om dagen, men du kan med god grund spekulere i at udsætte nogle af de opgaver, der involverer brug af eldrevne apparater til om natten.

Da du kan få billig elpriser om natten, så bør du lade din elbil, køre opvaskemaskinen og lade din mobil om natten. Hvor meget du reelt kan spare ved at bruge strøm om natten i stedet for om dagen afhænger af, hvilket elselskab du har valgt, og hvilken elaftale du har indgået.

 

Hvordan får man billig el?

Som dansk elkunde har du måske efterhånden vænnet dig til de høje elpriser, men i en tid, hvor der sker store udsving i elpriserne, er det mere relevant end nogensinde før at finde billig el.

 

Du kan få den bedste pris på el i Danmark ved at følge vores råd nedenfor:

  1. Indhent eltilbud fra flere elselskaber og sammenlign disse grundigt
  2. Undersøg og overvej, om det er billigst at betale en fast eller variabel elpris
  3. Brug strøm på de tidspunkter, hvor det er billigst, hvis du betaler en variabel elpris
  4. Gør brug af introduktionstilbud

Sammenlign priser på billig el

En af måderne, hvorpå du kan spare penge på el er ved at sammenligne elpriser fra flere forskellige elselskaber. Det kan måske lyde en smule omfattende, men med vores service bliver det let som en leg.

Dinfagpartner er sat i verden for at hjælpe dig med at navigere i bl.a. elmarkedet, der er præget af svingende priser og en intens konkurrence mellem elselskaberne.

Når du sammenligner priser på billig el, skal du huske at medregne alle udgifter. I den forbindelse er det ikke tilstrækkeligt at sammenligne den rene elpris. Du skal også være opmærksom på, om der opkræves betaling for abonnementet, og om der er gebyrer i form af oprettelsesgebyr, betalingsgebyrer osv.

Billig energi er nemlig ikke nødvendigvis så billigt, som det kan se ud, hvis der skal betales en mindre formue for abonnementet.

Grøn energi fra et grønt elselskab
Hvordan får man billig el?
Billig el og strøm & udgifter til el

Hvilke billige elselskaber findes der i Danmark?

Er du villig til at skifte til en ny leverandør, hvis du finder et billigere alternativ til din nuværende leverandør? I givet fald kan du drage nytte af at vide, hvilke billige elselskaber der findes i Danmark. Blandt de mest prisvenlige leverandører af el kan der bl.a. nævnes Norlys, NRGi, Modstrøm og OK.

Alle disse elselskaber opererer med konkurrencedygtige og gennemsigtige elpriser. Er det derfor en udbyder af billig el, du er på udkig efter, så tøv ikke med at indhente tilbud fra disse aktører. Siden det danske elmarked blev liberaliseret i 2003, har vi stiftet bekendtskab med rigtig mange billige elselskaber.

 

Selvom elpriserne har været stigende i en længere periode, så kan du som elkunde altså glæde dig over, at der fortsat findes prisvenlige elselskaber:

 

Kan det betale sig at skifte elselskab for at få billig el?

Ja, hvis der er udsigt til at få en god pris på billig el ved at skifte udbyder, kan du med god grund udnytte muligheden. Det er nemlig gratis at skifte elselskab, så længe du ikke er bundet af din nuværende aftale.

Hvis bindingsperioden på din nuværende elaftale ikke er slut, så skal du typisk betale et eller flere gebyrer for at komme ud af aftalen. I sådanne situationer giver det bedst mening at vente med at skifte elselskab, medmindre der er en god grund til at gøre det nu og her.

Som udgangspunkt bør du gå efter det billigste elselskab, medmindre elselskabet ikke kan leve op til dine krav mht. bæredygtighed, kundeservice eller noget helt tredje.

Prisen er naturligvis vigtig, men overvej, om du har andre præferencer. Det kan f.eks. være, at det er vigtigt for dig, at den strøm du får kommer fra vedvarende energikilder.

 

Kan grøn strøm også være billigt?

Ja, du kan sagtens få billig strøm uden at gå på kompromis med dit krav om, at strømmen skal være grøn. Det er korrekt, at grøn strøm generelt er lidt dyrere end konventionel sort strøm. De ekstra penge er dog givet godt ud, da du ved at vælge grøn- og klimavenlig strøm fra danske vindmøller efterlader en betydelig klimaeffekt.

I dag gør danske elselskaber generelt en stor indsats for at få elkunderne til at vælge en grøn elaftale fra vedvarende energi, når de køber billig el. Det gør enkelte elselskaber bl.a. ved at garantere, at deres priser på grøn strøm ikke overstiger priserne på konventionel strøm.

Billig strøm
strøm
billig el
dinfagpartner logo

Få 3 gratis og uforpligtende tilbud på billig strøm

Vil du også gerne kunne lade din elbil, bruge din tørretumbler og se fjernsyn uden at skulle frygte for en stor elregning? Så skal du undersøge, hvor du får billig el samt den bedste og billigste elpris.

Hos Dinfagpartner hjælper vi dig med at spare penge på strøm ved at give dig mulighed for at indhente 3 tilbud på en billigere elregning. Det foregår ved, at du udfylder vores tilbudsformular, hvorefter vi rækker ud til vores samarbejdspartnere bestående af populære elselskaber.

Disse elselskaber udarbejder gunstige tilbud, så du kan få billig el. Det tager under to minutter at udfylde formularen, og det er selvfølgelig helt gratis at finde og sammenligne billig strøm. Bestil el fra faste eller variable udbydere og find den billigste el aftale.

Vil du have 3 uforpligtende og gratis tilbud på strøm?

Find ud af, om du kan spare penge på strømregningen

Få gratis og uforpligtende op til 3 tilbud på strøm

Det tager kun 2 minutter