Få op til 3 tilbud på en ladestander

Start din forespørgsel på ladestander her

Indtast og vælg din adresse for at komme i gang med din forespørgsel på ladestander. Det tager under 2 minutter.

Få tilbud fra ladestande selskaber og lad dem kæmpe om dig!

Vi samarbejder med

Så nemt er det at bruge Dinfagpartner

1.

Du udfylder formularen og beskriver dit behov.

2.

Vi matcher dig op imod de rette selskaber og formidler din forspørgsel.

3.

Du får direkte kontakt til relevante selskaber enten pr. telefon eller mail

Udviklingen af el- og hybridbiler

Du har måske oplevet at se flere og flere el- og hybridbiler i de seneste par måneder. Dette er ingen overraskelse, da populariteten af el- og hybridbiler er steget markant siden for få år siden. Denne udvikling afspejles særligt i tallene for el-og hybridbiler.

Ifølge Danmarks statistik blev der i 2021 registreret hele 24.900 nye elbiler og 11.700 importerede brugte elbiler. Dette er en markant større mængde end tallene fra 2020, som viser: 14.200 nye elbiler og 3.000 importerede brugte elbiler.

Denne udvikling er ikke kun tilknyttet til elbiler, men ligeledes hybridbiler. I 2021 blev der registreret yderligere 40.500 nye og 10.100 importerede brugte hybridbiler i Danmark. I modsætningen til 2020 hvori tallene var: 18.300 nye og 2.500 importerede brugte.

Hvorfor er det smart at få en ladestander

Du undrer dig måske over hvilken fordele der er findes ved, at købe en el- eller hybridbil, kontra en normal benzin eller diesel bil – Der er faktisk en række af gode grunde til, at investere i en el- eller hybridbil. Vi vil forsøge at udfolde nogle få af de bedste grunde til, at få en el- og hybridbil, og dermed også en ladestander.

Grøn omstilling – du gør en forskel

Det er ingen hemmelighed, at en ladestander der anvender strøm til at oplade ens elbil er bedre for miljøet end at fylde ens benzin- eller dieselbil op hver gang. Så hvis du gerne vil gøre en forskel og hjælpe Danmark mod en grønnere fremtid, vil en ladestander være en fantastisk investering.   

Afgift på elbiler

Registreringsafgiften på elbiler er væsentlig lavere end ved normale biler, herunder: plug-in-hybrid-, benzin- og dieselbiler. Man ville dog stadigvæk forvente, at betale en afgift på ens elbil, men denne pris er markant mindre, da elbiler er en mere grøn løsning, kontra andre personbiler.

Interesseret i at vide mere om registreringsafgifter på elbiler, læs her

Flere hurtigladere i offentligheden

Udrulningen af hurtigladere og lynladere har sat tempoet op i vores lille land. Der fremhæves både interesse fra offentligheden og privatsektoren til at investere i udrulningen af ladestandere til offentligt og privat forbrug. I 2022 blev der annonceret en medfinansieringspulje på 150 millioner kroner fra Grøn transportpulje – Med henblik på at hjælpe finansieringen af endnu flere ladestandere, som skulle etableres på kommunale og private arealer. Dette er blot ét eksempel ud af mange, hvori udrulningen af ladestandere har vist en positiv udvikling.

ladestander

Forskellen på vekselstrøm (AC) og jævnstrøm (DC)

Tro det eller ej, men der er en forskel på den strøm der kan komme i den elbil. Der er primært tale om disse to former for strøm til opladning af elbiler:

  • Vekselstrøm (AC)
  • Jævnstrøm(DC)

Vekselstrøm er den strøm som du ville kunne finde i hjemmets stikkontakter og lignende. Hvorimod jævnstrøm er den slags strøm som du kan finde i batterier. Batteriet i din elbil anvender jævnstrøm, og har ikke mulighed for at optage vekselstrøm. Bliv ikke forvirret nu, fordi du kan sagtens lade din elbil op derhjemme. Din elbil omdanner vekselstrøm fra din ladestander til jævnstrøm via en såkaldt ”on-board charger”.

Ude i offentligheden vil du kunne møde en række af hurtiglader eller lynlader, disse opladningsmuligheder er faktisk betydelig hurtigere – Idet hurtigladerne anvender jævnstrøm, som direkte kan oplade din elbils batteri, og fuldkommen omgå omdannelsesprocessen.

Hvor lang tid tager en opladning?

Opladningshastigheden er desværre meget forskellig mellem forskellige elbiler. Én af de faktorer som kan effekt opladningshastigheden derhjemme er onboard-chargens kapacitet til at omdanne vekselstrøm (AC) til jævnstrøm (DC). Et skøn på 5~10 timer for en fuld opladning er derfor mest retvisende når der oplades med vekselstrøm fra hjemmet.

Derimod vil man kunne forvente at få en opladning på ca. 150 Km på blot 15~30 min. Selvfølgelig er der mange ting som kan have effekt på hastigheden af denne opladning, f.eks. Batteriets varmeniveau, batteriets størrelse, m.m.