Gaspriser udvikling - Følg naturgas priser måned for måned

Gaspriser udvikling graf

*Dette er den rå gas pris, der handles i markedet. Der er ikke taget forbehold for levering, gebyrer og øvrige administrationsomkostninger, der eventuelt pålægges af distributionsselskabet Evida og de individuelle elselskaber.

Kilde: OK Amba.

Vil du have 3 uforpligtende og gratis tilbud på naturgas?

Opdateret d. 3. januar 2024 af Terje Pedersen

Gaspriser udvikling 2024

De danske gaspriser har over den seneste tid oplevet en stor og uforudsigelig prisudvikling grundet energikrisen i 2023. Nogle måneder er gaspriserne ekstremt høje og andre måneder er gasprisen mere overkommelig.

Naturgasprisen varierer i modsætning til strøm ikke på en time-til-time basis, men én gang om måneden. Det betyder, at gasprisen kan variere mellem månederne. Hermed vil man kunne forvente at betale en fast gaspris hver måned, som kun ændrer sig på månedlig basis.

Gasprisen bestemmes i overensstemmelse med udbud og efterspørgsel på energimarkedet. Det er derfor vigtigt at have et godt kendskab til priser og afgifter på gas, så du kan justere dit forbrug tilsvarende. Både når gaspriser er høje, men også når de tilsvarende er lave.

Hvordan kan jeg følge gasprisernes udvikling måned for måned? Hvilke elselskaber på markedet tilbyder naturgasaftaler på månedlig basis? Hvorfor og hvordan varierer den variable pris på gas? Disse og mange andre spørgsmål omkring gas og el, vil blive besvaret i denne artikel.

Naturgas
Køb naturgas

Indholdsfortegnelse

Naturgas priser udvikling

Du har nu kendskab til det mest essentielle ved den variabel pris på naturgas. Naturgas priser bliver bestemt på månedlig basis, ikke på en time-for-time basis. I modsætning til elpriser time for time, er der blot få hjemmesider og virksomheder som oplyser om udviklingen i prisen på gas.

Selvom kun få informere om din gaspris, betyder det ikke at det er mindre vigtigt at holde styr på. Det kan faktisk være til stor fordel at holde sig opdateret på priser og afgifter, hvis man ønsker at spare mest muligt på sin regning.

Hvis man jævnligt kan holde et overblik over de aktuelle priser på gas hver måned, vil man bedst muligt kunne justere sit forbrug til at afspejle enten en høj eller lav pris.

Hvilke energiselskaber tilbyder variabel pris på gas? 

Ønsker du at købe naturgas med månedlig prisskift er du heldig, fordi størstedelen af alle energiselskaber giver muligheden for en variabel naturgasaftale. Du skal blot lede efter gasleverandører, som reklamerer med Gas variabelpris, FlexGas eller MånedsGas.

Denne slags abonnement vil give dig mulighed for at følge den aktuelle pris fra gasbørsen. Vær opmærksom på, at prisen ikke nødvendigvis stemmer overens med din naturgasregning, pga. distribution, abonnement, moms, gebyr og yderlige afgifter.

Det er derfor altid vigtigt, at undersøge de respektive vilkår og betingelser for en variabel gasaftale, før en endelig beslutning tages.

Hos Dinfagpartner samarbejder vi med flere energiselskaber, som tilbyder variable naturgasaftaler.

*Sidst opdateret d. 03/01/24

Hvorfor er det vigtigt at følge de aktuelle priser på gas?

Der findes overraskende mange gode grunde til at følge med i prisudviklingen for naturgas.

 

Nedenfor har vi skrevet om nogle af de 3 største fordele ved at følge udviklingen af naturgaspriserne:

 1. Skab sammenhæng mellem den reelle naturgaspris og egen naturgasregning: For mange mennesker kan det være vigtigt at følge naturgaspriserne for at skærpe ens indblik omkring hvordan ens naturgasregning stemmer overens med markedsudviklingen. Betaler man en høj pris, når naturgassen er billig, eller omvendt?

 2. Tilpas eget forbrug bedst muligt med henblik på naturgaspriserne: Hvis du skal til at fyre op i din radiator på fuld kraft, kan det med fordel være en god idé at vide, hvor meget ens forbrug reelt vil koste. Samtidig kan man vælge at holde forbruget lidt lavere når naturgaspriserne er høje.

 3. Gør sig selv opmærksom på eget forbrug: Ligegyldigt om naturgaspriserne er høje eller lave, vil du kunne blive mere opmærksom på dine forbrugsvaner, hvis du aktivt følger og justerer din hverdag ud fra hvor dyr eller billig naturgassen er. På denne måde vil du kunne minimere et unødvendigt forbrug af naturgas.  

naturgaspriser måned for måned
gaspriser måned for måned
gaspriser måned for måned

Hvorfor kan naturgaspriserne variere?

Naturgasprisen måned for måned bliver grundlæggende bestemt i overensstemmelse med principperne for udbud og efterspørgsel.

Prisen vil typisk være høj, når vejret er koldt og folk i større grad efterspørger naturgas til f.eks. opvarmning af bolig – og omvendt. Men vær’ opmærksom på, at naturgasprisen stadigvæk kan være høj i perioder med meget varme og sol, hvis udbuddet af naturgas falder i denne periode.  

Naturgasprisen bestemmes nemlig også med udgangspunkt i udbuddet af naturgas tilgængeligt i EU og Danmark. Vi oplevede i stor grad, hvordan et udbudsfald i naturgas kunne præge prisudviklingen i sammenhæng med Ukraine – Rusland krigen.

Rusland var storleverandør af naturgas til Europa og som konsekvens af krigens start, stoppede alt leveringen af Russisk naturgas til Europa. Hermed blev naturgasudbuddet minimeret ekstremt, og prisen blev ualmindelig høj.

Naturgasprisen bliver også justeret i takt med elpriserne og er kendt for at holde en relativ stabil korrelation mellem hinanden. Når prisen på strøm er lav, vil du ligeledes kunne forvente at naturgasprisen er lav – Dog fungerer det også omvendt med høje priser.

Tips til besparelse når priserne er høje

Men hvordan kan du aktivt forbedre din indsigt i naturgaspriserne? Og hvilke ting kan du gøre for bedst muligt at bruge din viden om naturgaspriser måned-for-måned, til at gavne din hverdag?

Vi har valgt at samle nogle få tips og fif som inspiration til, hvordan man bedst muligt kan spare på ens naturgasregning. Særligt skal man fokusere på ens egen situation og ens eget behov, hvorefter man vil kunne anvende lige præcis de tips og fif, som er bedst egnet til din situation.

 

Benyt følgende tips og fif til at forbedre dit overblik over naturgaspriserne:

 • Justere dit forbrug i overensstemmelse med naturgaspriserne.
 • Hold øje med naturgaspriserne måned-for-måned.
 • Sikre at din variable naturgasaftale stemmer overens med naturgaspriserne.
 • Brug ovenstående naturgas måned for måned redskab til at guide din beslutningsproces.
 • Undersøg forskellige tilbud på variable naturgasaftaler.

Indhent 3 tilbud på naturgas fra selskaber med variable priser

Ønsker du lave månedspriser på naturgas? Så er du kommet til de rigtige.

Hos Dinfagpartner sørger vi for, at du kan indhente op til 3 naturgas tilbud fuldkommen uforpligtende og bedst af alt, helt gratis! Hos vores samarbejdspartnere, vil du kunne få variable naturgasaftaler, så du kan anvende alt din nyfundne viden omkring gaspriser udvikling måned for måned.

Vil du derfor gerne reducere din naturgasregning en gang for alle, har du en unik og enestående mulighed lige her. Udfyld blot vores formular for at indhente attraktive naturgas tilbud.

Vil du have 3 uforpligtende og gratis tilbud på naturgas?

Naturgas priser udvikling FAQ

Hvordan fastsættes prisen på naturgas?

Naturgasprisen bestemmes i overensstemmelse med principperne fra udbud og efterspørgsel. Den rå naturgaspris bliver annonceret hver måned gennem gasbørsen. Vær opmærksom på at prisen kan variere fra udbyder til udbyder pga. yderligere omkostninger. 

 

Hvilken årstid er naturgasprisen lavest?

Naturgasprisen kan ligesom strømprisen variere meget gennem tiden, men prisen er normalvis lavest om sommeren, eftersom vi ikke behøver gas til at opvarme vores boliger i ligeså stor grad som om vinteren.

 

Hvorfor er det vigtigt at følge naturgasprisen?

Der findes mange gode grunde til at holde styr på naturgas prisen måned-for-måned.

 

Eksempelvis:

 • Skab sammenhæng mellem den reelle naturgaspris og egen naturgasregning.
 • Tilpas eget forbrug bedst muligt med henblik på naturgaspriserne.
 • Gør sig selv opmærksom på eget forbrug.
 •  

Find ud af, om du kan spare penge på gasregningen

Få gratis og uforpligtende op til 3 tilbud på naturgas

Det tager kun 2 minutter