Få op til 3 tilbud på varmepumper

Start din forespørgsel her

Indtast og vælg din adresse for at komme i gang. Det tager under 2 minutter.

A problem was detected in the following Form. Submitting it could result in errors. Please contact the site administrator.

Få tilbud fra selskaber der matcher dine behov. Lad selskaberne kæmpe om dig!

Vi samarbejder med

Så nemt er det at bruge Din Fagpartner

1.

Du udfylder formularen og beskriver dit behov.

2.

Vi matcher dig op imod de rette selskaber og formidler din forspørgsel.

3.

Du får direkte kontakt til relevante selskaber– enten pr. telefon eller mail

Skift fra olie eller gas til opvarmning med varmepumpe

Udviklingen i markedet går i retning af indførsel af bæredygtige energiformer. Mange folk overvejer alternative løsninger til olie- og gasfyr i takt med at energipriserne stiger voldsomt. Er du en af dem, som overvejer at skille dig af med dit olie- eller gasfyr?

Så kan du få mere viden her om opvarmning med varmepumpe og hvilke fordele, der følger med. Der findes flere forskellige løsninger til privatboliger afhængig af, hvad dit behov er.
varmepumpe

Luft til luft varmepumpe og luft til vand varmepumpe – hvad er forskellen?

Du har måske hørt om de to typer pumper: luft til luft og luft til vand varmepumpe. Den grundlæggende forskel på de to typer er, at en luft til luft model suger udeluft ind og blæser luft ud igen indenfor og varmer således huset op.

Det vil sige, at varmen fordeles ved hjælp af en blæser og ikke via radiatorer eller gulvvarme. En luft til vand model bruger også luft udefra til at lave varme i huset, men varmen distribueres via radiatorer og rør i huset og kan også anvendes til opvarmning af vand.

Varmepumpe luft til luft – velegnet til sommerhus eller skur

Idet en luft til luft løsning ikke kan bruges til at varme vand op er det typisk en løsning, folk vælger til et sommerhus eller skur. Hvis du i dag opvarmer dit sommerhus, skur eller anden sekundær bygning med el, er en luft til luft model en perfekt løsning. Du sparer nemlig cirka 60-70 % i forhold til opvarmning med en el-radiator.

Selvom en luft til luft model bruger strøm, er det stadig relativt lidt strøm, der er tale om. En anden fordel ved luft til luft model er også, at du om sommeren kan bruge pumpen som aircondition ved at generere kølig luft i stedet for varm luft.

Varmepumpe luft til vand – et fornuftigt valg til helårs boliger

En luft til vand varmepumpe er egnet til opvarmning af helårs privatboliger. Bor du i et område, hvor kommunen ikke leverer fjernvarme, er en luft til vand løsning et billigt og miljøvenligt alternativ til naturgas eller olie.

Du kan med fordel udnytte det eksisterende fordelingsanlæg i huset til at få varmen distribueret ud i radiatorer og gulv, hvis du har indlagt gulvvarme. Drift og vedligeholdelse er nemt – det kræver blot et serviceeftersyn en gang om året, når først pumpen er installeret.

Derfor skal du vælge en luft til vand varmepumpe

Der er flere gode argumenter for, hvorfor en luft til vand varmeløsning er den mest optimale. Udover at det er en bæredygtig og billig løsning, så er investeringen typisk tjent ind i løbet af 4-6 år. Levetiden på en varmepumpe er cirka 12-18 år.

Afhængig af hvilken opvarmningsform du skifter fra, olie gas, pillefyr eller el, kan du spare op til 60-70 % på din varmeregning. Så der er store besparelser at hente på den længere bane, selvom engangsinvesteringen for udskiftningen typisk ligger mellem 100.000-130.000 kr.

Hvor effektiv er en varmepumpe?

Isoleret set er en luft til luft og luft til vand varmepumpe effektiv og billig i drift. Men ydeevnen kan variere afhængig af boligens forhold. For at få den optimale effekt ud af pumpen er det vigtigt, at der er radiatorer nok i huset eller gulvvarme, så varmen kan fordeles nemt og hurtigt, og du får den varme i hele huset, du har brug for.

Bygninger med dårlig isolering kræver mere ydeevne af pumpen end normalt, hvilket betyder, at pumpen skal bruge mere strøm for at varme hele bygningen op. I så fald forringes effektiviteten og levetiden på pumpen. Du bør derfor vurdere, om din bolig skal efterisoleres, hvis du skifter opvarmningsform, for at opnå den optimale effekt.

Gode råd til placering af en varmepumpe

Er du bekymret for, om varmepumpen støjer? Eller er du i tvivl om, hvor du skal placere den? Nogle finder måske, at installation af udendørs pumper giver æstetiske udfordringer. Dels kan den fylde meget, og dels kan de ældre modeller give en høj brummelyd fra sig, når de er tændte.

Når du skal vælge placering af pumpen, bør du undgå at placere den lige ude foran dit soveværelsesvindue, lige ind til naboens hus eller under et tag, hvilket kan forstærke lyden. Det er dog vigtigt, at pumpen står på fast grund og stabilt underlag, gerne lidt gemt af vejen. For eksempel op ad husmuren på bagsiden af huset, så du selv slipper for at se på den.

Varmepumpens levetid kan forlænges

Hvis du sørger for, at varmepumpen får et årligt serviceeftersyn, er der større chancer for at forlænge levetiden. Afhængig af hvilken type pumpe der er tale om, kan levetiden typisk være op til 12-18 år.

Ved at vælge en serviceaftale hos en professionel udbyder får du udskiftet filter og justeret pumpen en gang om året. Det kan hurtigt betale sig af og kræver ikke noget fra din side for at vedligeholde varmeløsningen udover at lukke døren op for servicemanden.

Få professionel hjælp til installation udskiftning af varmekilde

Det kan virke uoverskueligt at skulle udskifte sit gamle naturgas- eller oliefyr med en varmepumpe. Derfor er det en god idé at få professionel hjælp til at finde ud af, hvilken model det skal være, hvor den skal placeres og ikke mindst, hvordan du kommer af med dit gamle fyr. En installatør sørger for den fulde installation og servicetjek af løsningen.