6 kW solcelleanlæg med batteri

Vil du have 3 uforpligtende og gratis tilbud på solceller?

Opdateret d. 2. januar 2024 af Terje Pedersen

6 kW solcelleanlæg - Alt du skal vide i 2024

Hvad er et 6 kW solcelleanlæg? Hvad koster det? Hvornår kan det betale sig at investere i et solcelleanlæg? Hvilke fordele er der ved solcelleanlæg af denne størrelse? Disse og en lang række øvrige spørgsmål vil blive besvaret nedenfor.

Går du derfor med tanker om at investere i et 6 kW solcelleanlæg, men har du brug for at vide lidt mere om mulighederne, priser på solcelleanlæg, faldgruberne, tilskud og meget mere, så er du havnet på den rigtige side. Vi kommer omkring alt, hvad der er værd at vide om 6 kW solcelleanlæg i 2023 og frem.

solceller på hus om aftenen

Indholdsfortegnelse

Hvad er et 6 kW solcelleanlæg?

Et 6 kW solcelleanlæg fungerer på samme måde som alle andre solcelleanlæg: Anlægget er, ved hjælp af solcellepaneler, i stand til at opfange solens energi og omdanne denne mængde energi til elektricitet. Denne elektricitet kan du bruge i din husstand, når du ser fjernsyn, lader din el bil, laver mad i ovnen osv. 

Solcelleanlægget vil ofte blive placeret strategisk godt på husets tag, hvor det vil kunne omdanne omkring en femtedel af den opfangede solenergi til strøm. Anlægget producerer elektricitet, når solen skinner, men vil også kunne levere strøm på andre tidspunkter.

 

Inden for 6 kW solcelleanlæg findes der følgende typer:

 • Nettilsluttet solcelleanlæg – Denne type solcelleanlæg er tilsluttet det offentlige elnet, hvilket gør det muligt at sælge overskydende strøm. Disse solvarmeanlæg er de suverænt mest populære og anvendte solcelleanlæg herhjemme.

 • Stand alone solcelleanlæg – Denne type solcelleanlæg kører uden tilslutning til det offentlige elnet. Ved disse anlæg er det derfor ikke muligt at sælge overskydende strøm, men med et tilhørende batteri er det muligt at lagre energien til senere brug.

Hvad koster et 6 kW solcelleanlæg?

Et 6 kW solcelleanlæg er en større investering, men den konkrete pris afhænger af flere forskellige faktorer.

De fleste solcelleanlæg af denne slags koster mellem 70.000 og 170.000 kr. Da prisen kan variere meget fra anlæg til anlæg inklusive montering, er det sund fornuft at indhente tilbud fra flere forskellige aktører for at have noget at sammenligne med.

Prisen afhænger bl.a. af valg af model og mærke. Ligeledes afhænger den totale pris for et 6 kW solcelleanlæg af, om du ønsker et anlæg med eller uden batteri. Slutteligt har det betydning for prisen, om anlægget skal placeres på taget, jorden eller et helt tredje sted.

Kan det betale sig at investere i et 6 kW solcelleanlæg?

En af de seneste opgørelser fra Energistyrelsen viser, at næsten 115.000 danske husstande er forsynet med et nettilsluttet solcelleanlæg (2022).

En del af disse solcelleanlæg er 6 kW solcelleanlæg. Rigtig mange danskere har vurderet, at det godt kan betale sig at investere i et solcelleanlæg, og det vil med al sandsynlighed også kunne betale sig for dig.

Hvorvidt og hvornår det kan svare sig afhænger af følgende:

 • Hvor meget strøm du bruger på årlig basis

 • Hvad du betaler pr. kWh strøm

 • Hvor meget strøm producerer du til videresalg

 • Hvilken pris du kan sælge den eventuelle overskydende strøm til

 • Hvor meget strøm du fortsat skal købe ved dit elselskab

Beregning af tilbagebetalingstiden

Det kan ofte betale sig at investere i et 6 kW solcelleanlæg, men det er meget individuelt, hvor hurtigt investeringen vil være tjent hjem. Dette afhænger nemlig af flere forskellige faktorer, herunder af årligt forbrug af strøm, strømprisernes udvikling og meget mere.

 

Eksempel:

Du har en samlet eludgift pr. år på 8.000 kr.

Vælger du at købe og få monteret et 6 kW solcelleanlæg, der løber op i 82.000 kr., så vil der gå lidt over 10 år, inden investeringen er tjent hjem.

Tilbagebetalingstiden vil være lavere, hvis der produceres mere strøm, end du kan bruge i din husstand, da det giver mulighed for at videresælge din overskydende strøm.

Stort hus med solcelleanlæg & tilbud på solceller
6 kw solcelleanlæg hus
6 kw solcelleanlæg hus

Fordele ved et 6 kW solcelleanlæg

6 kW solcelleanlæg står i høj kurs blandt danske boligejere, men hvorfor er netop disse anlæg så populære? Det er der ikke kun én, men op til flere årsager til. Der er nemlig mange fordele ved et solcelleanlæg i 6 kW-størrelsen.

 

Her er nogle af fordelene:

 1. Anlægget giver markante besparelser på elregningen og vil ofte kunne tjene sig selv hjem inden for 10 år

 2. Anlægget er støjsvagt

 3. Anlægget er en miljørigtig løsning

 4. Anlægget kan give dig mulighed for at sælge din overskydende strøm

 5. Anlægget har en lang forventet levetid

 

Vil du også gerne tage del i de mange ovennævnte fordele? Så kan du trygt indhente tilbud på solcelleanlæg allerede i dag.

Skal du vælge solceller på taget med 6 kW?

Et 6 kW solcelleanlæg kan dække en stor andel af dit strømforbrug, men for at solcellerne kan generere el skal de have den rigtige placering.

Den mest oplagte løsning er at placere solcellerne på taget, hvor anlægget er fri for skygger. Sørg for, at solcellepanelerne ikke generes af træer, skorsten, kviste eller andre skyggegivere. Optimalt set skal solcellerne placeres stik syd med en hældning på omkring 40 grader.

Du kan med fordel vælge solceller på taget med 6 kW, hvis dit tag vender strategisk godt og har en hældning, der gør det muligt at opfange så meget solenergi som muligt.

Hvor meget strøm kan et 6 kW solcelleanlæg producere om året?

I Danmark vil den årlige produktion med et 6 kW solcelleanlæg præstere en årlig produktion på omkring 6.000-6.200 kWh om året. Det forudsætter selvfølgelig, at anlægget er af en vis kvalitet og er blevet placeret strategisk godt.

En gennemsnitlig dansk familie bestående af to voksne og to børn bruger typisk 4.500 kWh om året i et 150 m2 stort hus. Dermed vil der være strøm i overskud, der kan sælges videre, hvis man har valgt at investere i et af de nettilsluttede anlæg.

Billig strøm
Tid til en ny elleverandør?
Solcelleanlæg på et tag

Sælg din overskydende el med et 6 kW solcelleanlæg

Som vi har været inde på tidligere, har du med et 6 kW solcelleanlæg mulighed for at sælge din overskydende el, såfremt anlægget er tilsluttet det offentlige elnet. I denne situation kan du ikke blot tjene penge, men også glæde dig over, at din overskydende strøm ikke går til spilde. Det er rigtig godt for din pengepung og for klimaet.

Du har hvert år mulighed for at sælge el og levere energi for 7.000 kr. skattefrit. Sælger du el for over 7.000 kr. om året, vil du blive beskattet af det beløb, der overstiger 7.000 kr. Der skal betales 60 % i skat af beløbet over den skattefrie grænse.

Kan jeg få tilskud til et 6 kW solcelleanlæg i 2024?

Nej, der tilbydes ikke længere tilskud til køb og opsætning af dit solcelleanlæg, herunder 6 kW solcelleanlæg. Der har tidligere været en tilskudsordning, der skulle gøre det mere attraktivt for danske boligejere at investere i solceller, men denne ordning eksisterer ikke længere.

Tidligere har det også været muligt at få håndværkerfradrag til montering af solceller. Denne mulighed er desværre heller ikke til stede længere. Håndværkerfradraget blev afskaffet d. 1. april 2022.

Selvom der ikke er mulighed for at få tilskud til et 6 kW solcelleanlæg for hverken private eller erhverv, er der fortsat god grund til at investere i et solcelleanlæg. 

Installation af 6 kW solcelleanlæg

Montering af solceller er ikke at betragte som en gør-det-selv-opgave. Der er nemlig tale om en teknisk installation, der bør overlades til en autoriseret installatør. Ved indhentning af tilbud på 6 kW solcelleanlæg vil man typisk få oplyst en pris inkl. montering.

Installationens varighed og pris afhænger af flere forskellige faktorer.

Det afhænger bl.a. af, hvor solcellepanelerne skal placeres, hvor kompleks installationen er m.v. Forvent som udgangspunkt, at det tager omkring to dage for to personer at installere et 6 kW solcelleanlæg. Ved visse tagtyper såsom tegltag kan installationen strække sig over flere dage.

Få 3 gratis tilbud på billige 6 kW solcelleanlæg med batteri

Ønsker du at investere i et 6 kW solcelleanlæg med batteri? Og vil du gerne være sikret den bedst mulige pris uden at gå på kompromis med kvaliteten? Så er det oplagt at indhente og sammenligne tilbud på et hybrid solcelleanlæg fra flere forskellige leverandører.

Hos Dinfagpartner har vi sørget for, at du nemt kan få 3 gratis tilbud på billige 6 kW solcelleanlæg med batteri. Du skal blot udfylde vores simple formular øverst på siden.

dinfagpartner logo

Spørgsmål og svar

Hvad betyder et 6 kW solcelleanlæg?

Et 6 kW solcelleanlæg er et solcelleanlæg, der kan producere op til 6 kWh pr. time. 6 kWh i timen er altså den maksimale effekt for anlægget. Disse solcelleanlæg vil typisk kunne producere op til 6.000-6.200 kWh om året alt efter antal soltimer, placering osv. Til sammenligning kan et 3 kW solcelleanlæg producere omkring 3.000 kWh om året.

Hvor mange m2 fylder et 6 kW solcelleanlæg?

Det varierer meget fra solcelleanlæg til solcelleanlæg. De fylder typisk fra 15 til 40 m2.

Hvornår har et 6 kW solcelleanlæg tjent sig selv hjem?

Et 6 kW solcelleanlæg vil typisk være tjent efter 10 år. Den konkrete tilbagebetalingstid kan dog variere fra husstand til husstand, da det afhænger af, hvad anlægget koster, hvor stor en andel af strømmen der kan videresælges, hvad elprisen er og meget mere.

Vil du have 3 uforpligtende og gratis tilbud på solceller?