Opret din opgave og

modtag gratis op til

3 uforpligtende tilbud

  

Hvorfor vælge Din Fagpartner?

  • Nemt, gratis og uforpligtende

  • Over 50.000 formidlede opgaver

  • Over 1.000 registrerede fagpartnere


Murer

 

Hvad gør en murer?

 

En murer er en håndværker, der har speciale inden for konstruktioner med sten. Oftest udfører en murer opgaver, som opbygning af ydervægge til bygninger, men kan også lave en række forskellige indendørs og udendørs opgaver.

 

For at kunne uddanne sig som murer, kræver det en 3-4 års uddannelse. Her kan murerlærlingen opnå kompetencer inden for lægningen af mursten, facadepudsning, klinkebelægning og isolering.

 

Hoveddelen af lærlingens uddannelse, bruges på at blive oplært i forskellige teknikker inden for lægning af sten, hvilket giver eleven et bredt spillerum af muligheder, når der skal arbejdes ud fra forskellige instruktioner og arbejdstegninger.

 

Murerarbejde på badeværelser

 

Blandt mange moderne badeværelser, bruges klinker til at gøre rummet nemt og ligetil at rengøre. Her spiller mureren en vigtig rolle i det endelige design af badeværelser, når det kommer til at færdiggøre vægge og gulve. Dette inkluderer fastsættelsen af klinkerne, samt støbningen af det fundament de placeres på.

 

Når der skal lægges gulv på et nyt badeværelse, vil der som udgangspunkt ligge en række varme- samt udløbsrør under gulvet. Når alle rørene er sat på plads, kan mureren udfylde rummets bund med cement. Ved at gøre dette, sikres der, at der ikke er hulrum under gulvet, hvor fugt eller dyr kan komme til.

 

Udendørs murerarbejde

 

Foruden konstruktionen af mure til bygninger og læggelsen af klinker, kan murere også have erfaring med en række udendørs opgaver. Disse opgaver kan inkludere opbygningen af terrassevægge, der hjælper med at afskærme terrassen for vind. Derudover kan murere også hjælpe til, når der skal bygges stentrapper eller reparationer af trapper med flækkede fliser.

 

Murere kan også hjælpe til, ved at bygge formene til forhøjede blomsterbede af mursten. Disse forme hjælper til at gøre bedene lettere at håndtere, og gør det sværere for ukrudt at slå sig ned imellem blomsterne.

 

Facadepudsning

 

I tilfælde hvor dele af facaden på et murstenshus har revner, eller hvor der med tiden er kommet tydelige skader, er det som regel en god mulighed, for at få lavet en facadepudsning. Alt efter graden af skaden, vil der herefter blive smørret et tilpas lag af puds på husets facade.

 

Ved at få en facadepudsning udført, kan man opnå et helt anderledes design af husets facade. Noget man skal tage stilling til, når man vælger at foretage en facadepudsning, er at det nye lag af mørtel vil være mere følsom overfor slag på bygningens facade. Derfor er det altid en god ide at være opmærksom på potentielle farer, efter en pudsning, så den nye facade kan holde i længere tid.

 

Varmeisolering

 

En af de mere vigtige opgaver for en murer, er varmeisolering. For at et hus kan have et ordentligt indeklima, er det et krav, at der bliver tilstrækkeligt varmeisoleret. Da byggematerialer som træ, beton og mursten ikke er tilstrækkeligt til isolering i de kolde måneder, skal der tilføjes et ekstra isolerende lag, for at huset kan blive holdt varmt i kulden.

 

Ved en varmeisolering, forstås opgaven af at opstille et lag af isolerende materialer på indersiden af en mur eller væg. Disse materialer inkluderer stenuld, skumglas og små isolerede luftlag.

 

Udføres varmeisoleringen fejlagtigt, kan det resultere i at dele af huset meget hurtigt vil ramme frostgrader i vintermånederne. Dette kan forårsage skader på bygningen, da konstante skift i temperaturerne kan få skimmelsvamp til at vokse på væggene.

 

Når varmeisoleringen lægges, skal der også tages stilling til de ledninger, der befinder sig i husets vægge og loft.

 

Vigtigheden af professionelt murerarbejde

 

Da murens opgaver kræver et præcisionsarbejde, er det vigtigt, at man har den rette erfaring. Den byggede murs holdbarhed og levetid, afhænger i stor grad af sammensætningen af mursten og cement. Det er ikke nok at bruge materialer i høj kvalitet, da skævt indsatte mursten, eller mangler i den indsatte mørtel, kan have en negativ effekt på murens styrke og holdbarhed.

 

Derudover er faget et meget fysisk krævende arbejde, der særligt kan sætte meget pres på ryggen. Derfor er det vigtigt, at man ved, hvordan man skal agere under et murerarbejde. Gøres dette forkert, kan et stykke murerarbejde føre til alvorlige hold i ryggen, og i værste tilfælde til permanente skader.

 

Ved større mureropgaver kræves det, at der opstilles og arbejdes på et stillads. Her kan muren være nødt til at arbejde i flere meters højde. Privat arbejde på stillads kan være meget farligt, da stilladset skal håndteres med omhu, for ikke at falde sammen.

 

Formidlingsplatforme

 

Med den brede variation af områder, hvor murere kan specialisere sig, kan det være svært at finde det helt rigtige murerfirma til en opgave. En smart måde at gøre søgningen hurtigere på, er ved at opsøge en formidlingsplatform. Gennem formidlingsplatforme kan man effektivt få tilsendt en opgave til samtlige relevante firmaer, hvorefter man får muligheden for at tage kontakt til de relevante fagfolk.

 

Hos Din Fagpartner arbejder vi med samtlige murerfirmaer på landsplan. Indsend din opgave hos os gratis og uforpligtende. Vi formidler din opgave og finder op imod 3 tilbud til dig.