Indtast og vælg din adresse for at komme i gang med din forespørgsel på efterisolering. Det tager under 2 minutter.
Du udfylder formularen og beskriver dit behov.
Vi matcher dig op imod de rette selskaber og formidler din forspørgsel.
Du får direkte kontakt til relevante selskaber– enten pr. telefon eller mail
Der kan være mange penge at spare på varmeregningen, hvis du bor i en ældre bolig og får efterisoleret loft eller vægge. Mange murstensboliger fra 1980’erne består af to murede vægge – inder- og ydervæg, hvor der i sin tid er lagt hulmursisolering ind i rummet mellem murene. Isoleringsmaterialet forgår med tiden ved at falde sammen, så der opstår hulmure.
Derfor kan ældre huse ofte føles lidt koldere at være i. Få mere viden om fordele og muligheder for efterisolering her og overvej, om det er tid til få tjekket din bolig for isolering.
For at finde frem til om din bolig trænger til hulmursisolering, kan du få foretaget en termofotografering af murværket. På den måde kan du få identificeret hvor på huset, isoleringen er faldet sammen, og hvor stort problemet er.
Hulmursisolering er en effektiv og hurtig løsning på problemet, hvis dit hus trænger til efterisolering. Det går ganske enkelt ud på at bore et hul i husmuren og blæse isoleringsmateriale ind i hulrummet mellem inder- og ydervæggen med en bestemt maskine til at hulmursisolere.
Ligesom hulmursisolering falder isolering på loftet også sammen med årene og isolerer mindre og mindre. Det kan være tydeligt at mærke enten på varmeregningen eller luften i huset, hvis der mangler tilstrækkelig isolering på loftet.
En mår eller andet dyr på loftet kan i visse tilfælde også flytte rundt på isoleringen og dermed forårsage skade på huset, hvis der er dannes meget fugt på loftet. Tjek dit loft eller få en professionel til at tjekke både loftet og murene for om der mangler isolering.
Det er muligt selv at isolere sit hus med hulmursisolering ved at leje en maskine til formålet, eller lægge nyt isoleringsmateriale på loftet. Men har du et stort hus kan det hurtigt betale sig at få professionel hjælp til opgaven. Hulmursisolering ser måske nemmere ud, end det er, og der findes videoer på internettet, der viser, hvordan man gør.
Det er dog vigtigt med efterisolering af hele hulmuren, så det holder længere. Samtidig har en professionel isolatør også erfaring med at blæse hulmursisolering ind, så det når op til toppen af huset og lukke hullerne i muren bagefter.
En af fordelene ved at efterisolere sin bolig er, at risikoen for fugtskader mindskes. Hvis der er hulrum i væggene, og der dannes kondens og fugt, kan der med tiden opstå fugtskader og skimmelsvamp i muren. Med hulrum i væggene opstår der kuldebroer, hvor en blanding og kulde og fugt kan skade huset.
Opstår der først en fugt- eller svampeskade som følge af manglende isolering, står du med et helt andet og i de fleste tilfælde med et meget større og dyrere problem end isolering alene.
Selvom havens fugle kan være hyggelige, er det de færreste der finder fordel i at fyre for gråspurvene. Varmeregningen er som regel en af de store poster på privatbudgettet.
Med en efterisolering af hulmure eller lofter kan du spare helt op til en tredjedel på varmeregningen. Derudover vil du tydeligt kunne mærke en forskel på atmosfæren i hjemmet, hvis du går fra at have et dårligt isoleret hus til fuld isolering.
Selvom det kan lyde som et større projekt at få hulmursisoleret hele boligen, kan det være, at det blot er en genopfyldning, din bolig trænger til. En genopfyldning går ud på, at man nøjes med genopfylde hulmursisoleringen, hvis det allerede er foretaget én gang. På den måde kan du løbende vedligeholde og forebygge skader, hvilket ofte kan svare sig.
Spørg dig selv om, hvor gammelt dit hus er, og hvornår det sidst har fået foretaget at isoleringstjek. Så giver svaret sig selv, om det er tid til efterisolering af vægge eller loft. Måske bor du i en så gammel bolig, at den aldrig er blevet isoleret.
Du kan vælge mellem forskellige typer isoleringsmaterialer til hulmursisolering. En af de meget effektive materialer er flamingokugler, som du blæser ind i hulrummene. Af ældre typer materialer kan nævnes glasuld, stenuld eller papiruld.
En professionel isolatør vil kunne give dig gode råd og vurdering af hvilke isoleringsmaterialer, der egner sig vel til din bolig og opgaven. Nyere materialer som flamingokugler har den fordel, at det optager mindre fugt end glasuld og stenuld.
Har din bolig ydervægge, der ikke er isoleret, kan det hurtigt betale sig at få isoleret ydervæggen. Afhængig af hvordan din bolig er konstrueret og bygget findes der forskellige løsninger til efterisolering. Hvis det ikke er muligt at efterisolere udefra enten ved hulmursisolering eller ved at bygge en ekstra isolering op ad huset, kan du være nødt til at isolere huset indefra.
Det er dog en løsning, de fleste vil undgå, idet en indvendig isolering medfører mindre gulvplads i huset.
Der kan være forskel på hvilken isoleringsløsning, der er den mest optimale for dig hus, afhængig af hvilken type bolig du har. Er der tale om en ydervæg af mursten eller beton? Er væggen bærende eller af massiv murstensvæg? Hvor meget isolering er der allerede?
Få hjælp hos en professionel isolatør til efterisolering og hulmursisolering – og kom godt i gang med dit projekt.
Kontaktinformation:
Dinfagpartner ApS
Møllegade 32
8000 Aarhus
CVR: 40600264
Tlf.: 78 70 98 70
Email: [email protected]
Åbningstider:
Man – Fre: 09:00 – 15:00