Elpriser time for time Hillerød: Se timeprisen på strøm lige her

Vent venligst, mens grafen bliver konstrueret...

den Kl. - er prisen

kr. pr. kWh

Er du vest eller øst for Storebælt?

Elpriser time for time

*Dette er den rå el pris,  der handles i markedet. Der er ikke taget forbehold for levering, gebyrer og øvrige administrationomkostninger, der eventuelt pålægges af de individuelle strøm selskaber. Kilde: Energi Data Service

Vil du have 3 uforpligtende og gratis tilbud på strøm?

Opdateret d. 3. februar 2023 af Terje Pedersen

Elpriser time for time Hillerød 2023

Hvis du bor i Hillerød og har en elaftale, hvor prisen varierer time for time, kan der være mange penge at spare ved at danne dig et overblik over elpriser time for time Hillerød.

Når du har information om elprisens udvikling time for time, kan du foretage smarte valg, når det kommer til at bruge strøm. Du kan vælge at bruge strøm på tidspunkter på døgnet, hvor prisen er lav, så du sparer penge samtidig med, at du skåner miljøet for unødvendig udledning af drivhusgasser.

elpriser time for time hillerød

Indholdsfortegnelse

Sådan ser du elpriser time for time Hillerød

Når du skal finde ud af, hvordan elpriserne ved dit elselskab forandrer sig time for time, er der to veje at gå. Du kan gå ind i Appstore eller Google Play og søge efter navnet på dit elselskab.

De fleste større elselskaber har en app, som du kan downloade. I denne app er det muligt at se en graf, der illustrerer udviklingen af elpriserne i Hillerød time for time. Alternativt kan du søge på internettet efter din el-udbyder. På udbyderens hjemmeside vil der sandsynligvis også være en graf, der viser udviklingen.

Det er altid muligt at se udviklingen i elpriser time for time Hillerød for den pågældende dag på vores hjemmeside. Imellem klokken 13 og 15 bliver det også muligt at se udviklingen for den kommende dag.

 

Sådan bruger du informationen

Du kan bruge din viden om elpriserne time for time til at planlægge, hvornår du bruger apparater i dit hjem, der kræver meget strøm. Hvis du vælger at bruge dem på tidspunkter, hvor strømmen er billig, kan du spare mange penge, når du for eksempel oplader en bil eller bruger en vaskemaskine eller opvaskemaskine.

Husk at informationen kun er relevant for dig, der har en el-aftale, hvor prisen varierer fra time til time. Hvis du har en fastprisaftale, ligger din elpris fast gennem hele døgnet. Du kan kende aftalerne med varierende pris på ord som flex el, flexafregning eller elpris time for time Hillerød.

 

Hvorfor ændrer prisen på el sig time for time?

Prisen på el er grundlæggende afhængig af udbud og efterspørgsel. Udbuddet af el er rimeligt konstant, men kan dog variere alt efter vejret, fordi vindmøllers og solcellers elproduktion er forskellig alt efter, om det blæser, og om solen skinner.

Efterspørgslen på el er derimod kraftigt varierende afhængigt af tidspunktet på dagen. Om natten, når de fleste mennesker sover, er der mindre efterspørgsel på el end midt på dagen.

Denne store variation betyder, at elprisen svinger markant i løbet af døgnet. Det er denne lavere efterspørgsel, du kan udnytte til din fordel, hvis du holder øje med elpriser time for time Hillerød.

Hvis du vælger at bruge strøm om natten frem for om dagen, sparer du ikke bare mange penge. Du gør også miljøet en tjeneste. Om natten er en større andel af den strøm, der er til rådighed, nemlig produceret af vedvarende energikilder.

Du kan altså både spare dig selv for mange penge samtidig med, at du yder et bidrag til den grønne omstilling, når du vælger at bruge el på et tidspunkt på døgnet, hvor efterspørgslen er lav.

Vil du have 3 uforpligtende og gratis tilbud på strøm?