Modtag op til 3 tilbud på brolægger

Start din forespørgsel på en brolægger her

Indtast og vælg din adresse for at komme i gang. Det tager under 2 minutter.

Få tilbud fra brolægger selskaber til dit behov. Lad dem kæmpe om dig

Så nemt er det at bruge Din Fagpartner

1.

Du udfylder formularen og beskriver dit behov.

2.

Vi matcher dig op imod de rette selskaber og formidler din forspørgsel.

3.

Du får direkte kontakt til relevante selskaber– enten pr. telefon eller mail

Brolægger

Hvad kan en brolægger lave for dig?

Brolægning er et erhverv, der kendetegnes ved opbygningen og renoveringen af et udendørs underlag. Disse underlag kan  inkludere gader, terrasser, og samtlige stier. For at blive brolægger, kræves en længere erhvervsuddannelse, der skifter mellem praktik i brolæggervirksomheder samt en række skoleforløb.

En brolæggeruddannelse vil som udgangspunkt tage 3 år, hvor den kommende brolægger får erfaring med en række byggematerialer, samt vigtigheden af præcision i deres arbejde.

Hvilke arbejdsmaterialer bruger en brolægger?

For at kunne udføre en professionel brolægning, der skal holde i flere år, er det vigtigt, at det er de rigtige materialer, der bliver brugt til en opgave. En brolæggere arbejder derfor med en række slidstærke materialer, heriblandt brosten og betonklodser. For at opgaven kan blive udført ordentligt, sørger en brolægger samtidig for, at der bliver nedsat et ordentligt fundament.

Før de sten eller fliser, der skal bruges til underlag kan lægges, er det nemlig meget vigtigt, at der bliver opbygget et ordentligt fundament. Her er det også særligt vigtigt, at der bliver taget stilling til området, da kravene til fundamentet afhænger af dette. Jo mere pres underlaget udsættes for, des jo dybere skal fundamentet laves.

Der er stor forskel på den holdbarhed, der kræves mellem belægningen af en privat terrasse og gaden på siden af en hovedvej. Er underlaget under stort pres, så er der også store krav til belægningsmaterialet, og fundamentet det skal ligge på. Kommer underlaget i kontakt med større fartøjer, er det særligt vigtigt at have et stærkt fundament.

En brolægger i byens gader

En af de mere normale opgaver for en brolægger, er arbejdet langs vejene i byer. Her kan der være et behov for opbygning af nye eller genoprettelsen af gamle gågader og fortove.

Så snart en brolægningsopgave bliver accepteret, skal brolæggeren have taget stilling til en række forskellige faktorer. Eftersom arbejdet kan have en negativ effekt på trafikken, kan brolæggeren være nødt til at indrette sin opgaver efter de tidspunkter, hvor trafikken er lettest. Står man i en periode med meget trafik, kan det ligge et stort pres på igangværende projekter.

En brolægger kan restaurere gamle belægninger

I takt med at et brolagt underlag benyttes, vil der i mange tilfælde forekomme ujævnheder eller knækkede fliser. Her vil Brolæggeren kunne fjerne de gamle fliser, udligne underlaget og indsætte et nyt sæt. Knækkede fliser opstår ofte omkring veje i byer, hvor biler hyppigt krydser ind over fortovet.

Derfor kan en brolægger hjælpe dig privat

Når det kommer til brolægning i det private, er der oftest tale om etableringen af terrasser eller stier omkring huse og langs haver. Formålet kan her være at forbedre grundens design, og gøre haven lettere tilgængelig.

Hvorfor hjælp til brolægning er en god idé

Blandt en række private, foretrækkes det at udføre brolægningsarbejde på egen hånd. Dette kan dog vise sig at være en anstrengende opgave, da brolægning er et meget fysisk arbejde.

Samtidig er det vigtigt, at brolægningsarbejdet bliver gjort med den helt rigtige præcision. Fejl i lægningen af underlag, særligt når der er tale om fliser eller udskårne sten, kan ødelægge resultatet af opgaven. Selv hvis der kun er tale om en enkelt centimeter eller to, kan det endelige resultat blive skævt.

Gøres arbejdet ikke ordentligt, kan det også betyde, at ukrudt vil have lettere ved at samle sig i rillerne af underlaget.

Formidlingsplatforme

For at gøre det lettere for dig, kan du i dag sende din opgave til Din Fagpartner, som viser den til til samtlige virksomheder på markedet. Hos os kan du nemt og hurtigt uploade din opgave, hvorefter den vil blive delt med samtlige brolæggerfirmaer i Danmark. Vores service er 100% gratis og uforpligtende.

Find ud af, om du kan spare penge på strømregningen

Få gratis og uforpligtende op til 3 tilbud på strøm

Det tager kun 2 minutter