Modtag op til 3 tilbud fra en gulvmand

Start din forespørgsel på en gulvmand her

Indtast og vælg din adresse for at komme i gang. Det tager under 2 minutter.

Få tilbud fra gulvmænd der matcher dine behov. Lad dem kæmpe om dig!

Så nemt er det at bruge Dinfagpartner

1.

Du udfylder formularen og beskriver dit behov.

2.

Vi matcher dig op imod de rette selskaber og formidler din forspørgsel.

3.

Du får direkte kontakt til relevante selskaber– enten pr. telefon eller mail

Gulvlægger

Hvad forstås ved en gulvlægger?

En gulvlægger er en type af håndværker, der som navnet hentyder, har specialiseret sig inden for lægningen af forskellige gulvtyper. Gulvlæggere vil i de fleste tilfælde arbejde med nybyggerier eller renoveringer, da disse ofte vil involvere lægningen eller udskiftningen af et gulv.

Lægning af planker

En af gulvlæggerens mere generelle opgaver, er lægningen af planker. Denne opgave udføres ofte i stueetagen af en bygning, da der ved brugen af planker kræves en god isolering for ikke at skabe genlyd ved deres brug. Planker associeres ofte med et parketgulv, der kan være lavet af forskellige sorter af træ. Ved lægningen af planker, sørger gulvlæggeren for at aftage mål af det rum plankerne skal indsættes i, hvorefter plankerne bliver udskåret til at passe rummets specifikke mål.

Foruden parketplanker, der ofte er lavet udelukkende af træ, arbejder gulvlæggere også med laminat- og vinylplanker. Laminatgulve er ofte sammensat af samtlige forskellige materialer, der gør plankerne faste og slidstærke. Da laminatgulvets top-lag er konstrueret af et sammentrykket papirlag, giver det muligheden for at vælge samtlige designs og imitationer af forskellige materialer. Når en gulvlægger skal indsætte vinylplanker, kan arbejdet ofte gøres hurtigt, så snart de rette mål er taget. Dette er fordi vinylgulve bruger relativt tynde planker, der ofte kan klikkes sammen.

Lægning af fliser

Når der i en bygning skal lægges fliser, vil det ofte være på steder, der skal være behagelige at gå på, samt være lettere at gøre rent. Eksempler på de flisetyper, en gulvlægger normalt vil lægge, kunne være marmor, granit skifer og forskellige typer af sten.

Når en gulvlægger har til opgave at lægge fliser, skal fliserne lægges med et konsekvent mellemrum. Gulvlæggeren tager også stilling til hvorvidt fliserne skal lægges et sted, hvor der kommer større eller mindre mængder af vand. Eksempelvis ved lægning af fliser på badeværelser, vil der som udgangspunkt blive brugt tørpressede fliser, som i modsætning til de fleste vådpressede fliser, er vandafvisende.

Maling af gulve

En yderligere opgaver en gulvlægger kan have, er at male gulve. Når et trægulv skal males, kan gulvlæggeren både bruge styrkende og vandafvisende maling. Ved ældre trægulve kan der også bruges farvet maling til at give et nyt look til gulvet.

Et af de mere moderne gulve, som en gulvlægger kan lave, er et epoxygulv. Gulvlæggeren maler et fast lag af epoxy ud over et underlag, eller eksisterende gulv, hvilket skaber et fast epoxygulv.

Støbning af gulve

For at kunne lave et kraftigt underlag, arbejder gulvlæggere også med støbning af forskellige gulve. Her kan gulvlæggeren lave et betongulv, både som underlag til andre gulve, men også som et stærkt og hurtigt nedsat gulv.

Når det kommer til gange på skoler og hospitaler, bruges der ofte gulvlæggere til at støbe linoleumsgulve. Linoleumsgulve danner en skridsikker overflade og kan komme i mange forskellige farver og mønstre.

Udrulning af gulve

Foruden hårdføre gulve, der er lavet til at kunne tåle slag eller give et naturligt design, udfører gulvmænd også udrulninger af gulvtæpper og korkgulve. For at få underlaget til at blive udfoldet over hele gulvet, udskæres stykker af rullegulve, der kan passe ind til hvert hjørne af rummet. Udrullede gulvtæpper vil ofte være en opgave for gulvmænd i rum, som soveværelser og moderne kontorer.

Reparation af gulve

Når der opstår en skade på et stykke gulv, kan en gulvlæggers arbejde være at skulle reparere det. Er der tale om planker, vil gulvmanden i nogle tilfælde være i stand til at bytte den skadede planke med en ny. Dette er dog kun i nogle tilfælde, da ældre gulve ofte skifter farve i takt med at de bliver brugt. Af denne grund er det ikke altid muligt for gulvmanden at finde en substituerende planke.

Andre muligheder, som gulvlæggeren har, vil være at udføre en nedslibning og derefter en udfyldning af det beskadiget gulv. På denne måde vil gulvet få sin form tilbage, uden at planken skal udskiftes. Sker det at udfyldningen er for distraherende, vil gulvlæggeren i nogle tilfælde have muligheden for at ændre placeringen af plankerne, så den reparerede planke kan blive gemt under et af rummets møbler i stedet.

Gulvlæggere kan også have til arbejde, at udfylde støbte og malede gulve, hvilket i modsætning til planker, ofte er en hurtig opgave. Ved støbte gulve vil arbejdet ofte være færdigt, så snart udfyldningen er tørret, mens gulvlæggere kan give malede gulve en overmaling efter udfyldningen er færdig.

Hvorfor en gulvlægger er en god idé

Når det kommer til det præcisionsarbejde, som det er at lægge et gulv, er det ikke lige meget hvem der udfører opgaven. Mindre fejlberegninger under lægningen af gulvet, kan efterfølgende resultere i et skævt eller ujævnt gulv.

Et eksempel på dette, kunne være ved lægning af et nyt trægulv. Her vælger nogle private med en nogenlunde erfaring for håndværk at udføre opgaven på egen hånd, hvilket sjældent fører til et tilfredsstillende resultat. Har trægulvet fået små mellemrum, eller har længdemålene i rummet været forkerte, kan man ende med at få skæve hjørner, samt over- eller underskud af de købte materialer.

Da erfaring er en vigtig del af et stykke gulvarbejde, kan det derfor sjældent betale sig at lave arbejdet på egen hånd. Har man ikke en tilstrækkelig erfaring med gulvlægning, vil det i de fleste tilfælde ende med et knirkende og uholdbart gulv som resultat.

Formidlingsplatforme

Med hundredvis af danske virksomheder, der kan tilbyde service indenfor gulvbelægning, kan det være problematisk at sammenligne alle mulighederne. Af denne grund kan det for private og erhvervsfolk, tage længere tid at finde den rigtige virksomhed til en gulvopgave. For at dække dette behov, findes der i dag virksomheder som Dinfagpartner, hvor man ved at indsende sin opgave, vil være i stand til at få op imod tre gratis og uforpligtende tilbud fra forskellige fagfolk.

Find ud af, om du kan spare penge på strømregningen

Få gratis og uforpligtende op til 3 tilbud på strøm

Det tager kun 2 minutter