Modtag op til 3 tilbud på en fyringsolie

Start din fyringsolie forespørgsel her

Indtast og vælg din adresse for at komme i gang. Det tager under 2 minutter.

Få tilbud fra fyringsolie selskaber og lad dem kæmpe om dig!

Så nemt er det at bruge Dinfagpartner

1.

Du udfylder formularen og beskriver dit behov.

2.

Vi matcher dig op imod de rette selskaber og formidler din forspørgsel.

3.

Du får direkte kontakt til relevante selskaber enten pr. telefon eller mail

Hvordan bruges fyringsolie?

Er du måske lige flyttet ind i et hus der har et oliefyr, eller er du bare interesseret i at vide lidt mere omkring fyringsolie? 

Fyringsolie kan i kombination med et oliefyr opvarme ens hus og brugsvand. Dette gøres muligt, ved hjælp af en brænder, en kedel og en tank som omdanner olien til energi og varme. Et kendetegn ved olien er dens unikke røde farve – Olien får denne farve, fordi olien fortyndes og farves med rødt farvestof som indikerer, at olien må anvendes til opvarmning af hus og lign.

Prisen på fyringsolie

Det kan være svært, at sætte et præcis tal på prisen, eftersom markedet konstant varierer. Der er en række af variabler som påvirker prisen på olien – Herunder er det primært følgende faktorer som påvirker prisen: usikkerhed i olieproducerende lande, dollarkursen & mængden af fyringsolie som skal leveres. Dog estimeres prisen til at svinge mellem 16.500 ~ 20.000 kr. pr/1.000 liter inkl. Moms.

Gennemsnitlig forbrug

Det gennemsnitlige forbrug er ca. ~2.500 liter for en husstand. Forbruget kan dog variere rigtig meget fra husstand til husstand, da blandt andet isolering og størrelse har en betydning for forbruget. Det kunne være en god ide at tage kontakt til en fyringsolieleverandør, med henblik på at få en bedre forståelse for lige præcis dit forventetede forbrug af fyringsolie.

Forskellen mellem fyringsolie og Dieselolie

Fyringsolie og dieselolie kan virke identiske, men dette er desværre ikke helt sandt. Selvom de deler mange aspekter med hinanden, er de ikke fuldkommen identiske overfor loven. Som nævnt tidligere er fyringsolie farvet og fortyndet med røde farvestoffer, som indikerer, at det må anvendes til opvarmning. Den dieselolie som kommer ud af tankstation-pumpen er ikke farvet rødt. Dette betyder at det er ulovligt, at anvende dieselolie til opvarmning af hus og lign. Derudover indeholder dieselolie også typisk 7% biodiesel, som kan skade ens olietank, hvis olietanken indeholder vand. Hvis dieselolie anvendes til opvarmning af hus og lign, vil enhver skade på olietanken eller andet, ikke kunne blive dækket af ens forsikring.  

Alt i alt er det en generel dårlig ide at anvende dieselolie som erstatning til fyringsolie. 

Fyringsolie – Basis eller Premium?

Det er meget normalt at få valget mellem Basis eller Premium aftaler når det kommer til at finde en fyringsolieaftale. Det er derfor vigtigt, at forstå de forskelle mellem disse to typer. Vær opmærksom på, at disse beskrivelser ikke beskriver alle Basis og Premium aftaler, da disse aftaler kan variere fra leverandør til leverandør.

  • Basis 

Ligesom navnet fremhæver, er en basis fyringsolieaftale meget basal. Perfekt til at opvarme ens hus og lignende. Denne type olie er typisk billigere end Premium.

  • Premium 

Det mest betydelige ved Premium fyringsolie er dens reducerede svovlindhold. Dette reducerede svovlindhold betyder således også, at olien vil udlede langt mindre svovldioxid, som er til stor gavn for miljøet og omgivelserne. Derudover hjælper Premium olien også med at reducere soddannelse i kedel, rørsystem og lign – Dette er med til at holde dem rene og driftsdygtige.

Selvom prisen i mange tilfælde vil være en smule højere, vil denne meromkostning kunne indtjenes på baggrund af færre driftsfejl og reduceret eller ingen svovlafgift. Premium olien er også det bedste valg, hvis man forsøger at anvende den mest miljøvenlige form for opvarmningolie til opvarmning af ens hus. 

Kan jeg opbevare mit fyringsolie udenfor?

Frygt ikke, du skal ikke være bange for, at din fyringsolie bliver skadet hvis du opbevarer det i en udendørs olietank. Det er meget normalt at både Basis og Premium olie har en kuldesikring på ca. -20⁰. Denne kuldesikring kan dog være forskellig fra leverandør til leverandør, så det er vigtigt at undersøge lige præcis din leverandørs kuldesikring på deres olie, for at sikre kvaliteten og rammeforholdene.

Er der begrænsninger på levering?

Som udgangspunkt skal du ikke være bekymret for, hvorvidt du kan få leveret til lige præcis din lokation. Det er standard, at størstedelen af alle leverandører leverer landet rundet – Få undtagelser kan dog finde sted hos de danske øer. Hvis du befinder dig på en af de danske øer, vil vi stærkt anbefale først og fremmest, at tage kontakt til din ønskede leverandør, før du foretager en bestilling.  

fyringsolie