Modtag op til 3 tilbud fra en VVS'er

Start din VVS forespørgsel her

Indtast og vælg din adresse for at komme i gang. Det tager under 2 minutter.

Få tilbud fra VVS selskaber til dit behov. Lad dem kæmpe om dig!

Så nemt er det at bruge Din Fagpartner

1.

Du udfylder formularen og beskriver dit behov.

2.

Vi matcher dig op imod de rette selskaber og formidler din forspørgsel.

3.

Du får direkte kontakt til relevante selskaber– enten pr. telefon eller mail

VVS

Hvad er en VVS’er?

En VVS’er er en fagperson, som har et speciale, der ligger indenfor bearbejdning af en række tekniske systemer. VVS står for varme, ventilation og sanitetsteknik, men en VVS’ers arbejde kan inkludere et bredt antal opgaver. Ser man bort fra de tekniske opgaver, der udføres af en elektriker, så vil man i de fleste tilfælde støde på en VVS opgave.

VVS’eres arbejde er i dag, en stor del af moderne bygninger. Da deres erfaring inden for implementeringen af rør og forskellige maskiner er under konstant udvikling, kan VVS’ere hjælpe til, når der skal laves nymoderne byggeprojekter eller ældre bygninger skal opdateres.

VVS-energiuddannelsen

For at blive en VVS’er, skal studerende tage en erhvervsuddannelse på mellem 3 og 5 år. Længden af sådan en uddannelse, vil i sidste ende afhænge af hvilket VVS-speciale, som eleven skal have. Specialer inden for VVS inkluderer ventilationstekniker, VVS-blikkenslager og installationstekniker.

VVS og varme

Som VVS’er med speciale inden for varme, arbejder man med de centrale systemer, der bruges når en bygning skal have reguleret sin varme. Disse systemer inkluderer samtlige former for fyr, samt varmeanlæg og biogas. VVS’eren kan her tilbyde service gennem installationen og reparationen af de forskellige varmeenheder. En VVS’er er desuden kvalificeret i at vurdere hvilket system, der bedst kan regulere varmen i en given bygning. Når en VVS’er skal vurdere varmesystemer, kan de tage stilling til bygningens størrelse, form og isolering.

Ventilationsteknikere

En VVS’er med speciale inden for ventilation kaldes for en ventilationstekniker. Det er en ventilationsteknikers job at sikre en tilstrækkelig tilgang af ilt til forskellige bygninger. Ofte vil en ventilationstekniker blive hyret til at arbejde på store bygninger, hvor ventilationssystemet kan transportere frisk luft rundt i hele bygningen.

VVS og vand

På trods af at det ikke indgår i betegnelsen, findes der for en VVS’er en række opgaver, der involverer vand. Opgaver der involverer vandforsyning, som en VVS’er kan arbejde med i en bygning, kunne vedrøre arbejde på vandhaner, vandrør, kloakrør og filtre til vandfiltrering.

En af de specialiseringer, der findes inden for VVS opgaver med vand, er uddannelsen VVS-blikkenslager. Denne arbejder som udgangspunkt med en række opgaver udendørs. Eksempelvis ville det være normalt for en VVS-blikkenslager at arbejde på hustage samt opstillingen af diverse tagrender.

Installationstekniker

Som installationstekniker arbejder man hovedsageligt med de rør, der skal transportere forskellige materialer rundt i en bygning. Her kan der være tale om alt fra vandet i en vandhane til gassen i en ovn. Installationsteknikere sørger også for at udskifte rør, der kan være beskadiget, eller er blevet beskidte på indersiden. Installationsteknikerens arbejde vil i mange tilfælde kræve en del forberedelse, da forskellige rør oftest vil befinde sig inde i vægge og under jorden.

Hvorfor en VVS’er er en god idé

VVS’ere er en vital del af etableringen og vedligeholdelsen af moderne bygninger. Det er en elektriker, der giver strøm til husets interne systemer, men det er en VVS’er, der er med til at indstille og vedligeholde mange af husets systemer. Med et arbejde, der strækker sig fra at udskifte og justere på utætte rør, til at installere varme og ventilationssystemer, har en professionel VVS’er samtlige opgaver i en moderne bygning.

VVS-opgaver kan desuden være meget komplicerede, hvilket gør det risikabelt for private amatører at udføre VVS arbejde. Uden den helt rigtige erfaring, kan private forårsage flere skader end de reparerer.

Formidlingsplatforme

Oplever man behovet for VVS hjælp kan det være svært at sammenligne de mange virksomheder og priser inden for branchen. Dette er særligt gældende, da VVS’er kan have forskellige fokusområder inden for samme branche.

Af denne grund, er det i de senere år blevet populært at finde hjælp gennem en formidlingsplatform. Da formidlingsplatforme samarbejder med mange forskellige virksomheder fra forskellige brancher, kan de hurtigt formidle en lang række forskellige opgaver, så det altid er relevante virksomheder, der ser dem.

Hos Din Fagpartner har vi et samarbejde med mange VVS’er firmaer på landsplan. Ved at indsende din opgave til Din Fagpartner kan du få op imod 3 gode tilbud på kvalificerede VVS’ere. Vores service er 100% gratis og uforpligtende.

Find ud af, om du kan spare penge på strømregningen

Få gratis og uforpligtende op til 3 tilbud på strøm

Det tager kun 2 minutter