Fordele ved en varmepumpe

Indholdsfortegnelse

At vælge imellem de forskellige varmekilder til din bolig, kan være en vanskelig beslutning.

Det kan have betydelige økonomiske og miljømæssige konsekvenser.

Derfor spekulerer mange husejere på, om en varmepumpe ville være en god ide.

Dette er et spørgsmål, som vi vil forsøge at besvare i denne artikel. Vi vil se nærmere på de forskellige fordele ved varmepumper. Så læs videre for at få mere information om dette herunder.

Hvilke økonomiske besparelser er der ved en varmepumpe?

I løbet af de seneste 5 år er varmepumper blevet mere og mere populære. Antallet af varmepumper i huse har været stigende i hele perioden. Antallet af varmepumper er steget fra 68.370 i 2018 til 161.242 i 2023. Dette er en stigning på 135,8 %. Dette skyldes primært, at der er flere og flere, der skifter deres gamle fyr ud med en varmepumpe.

 

Varmepumper er en god investering, da de tjener sig selv hjem på relativt få år grundet en lang levetid og god driftssikkerhed. En god varmepumpe har ofte en levetid på mere end 15 år. For at have den gode tilbagebetaling, er det derfor vigtigt, at man anskaffer sig en varmepumpe i den rigtige størrelse, der passer til boligens størrelse.

 

Der er ingen vedligeholdelse ved en varmepumpe, som længe du husker det årlige eftersyn. Som ejer af en varmepumpe er man forpligtet til et årligt serviceeftersyn af en uddannet servicemontør, uanset hvilken varmepumpe du har.

 

Der kan være mulighed for at få tilskud, hvis der er tale om en energiforbedring. Varmepumpepuljen åbner i foråret 2024. Derfor kan det være en god ide at indhente tilbud og gøre sig tanker om, hvilken varmepumpe, der vil være den bedste løsning til din bolig.

Er varmepumper miljøvenlige?

Varmepumper bidrager til en mere bæredygtig fremtid ved at minimere CO2-udledningen. Varmepumper er mere skånsomme i deres belastning af klimaet end fjernvarme eller opvarmning med fyringsolie, træpiller og naturgas.

Hvis din bolig er velisoleret, kan en varmepumpe også mindske energitabet.

En miljørigtig varmepumpe sammenlignet med et oliefyr vil reducere dine varmeudgifter med helt op til 70 %, mens dit CO2-udslip reduceres med op til 80%.

Vil du have 3 uforpligtende og gratis tilbud på varmepumer?

Hvor effektiv er en varmepumpe?

Varmepumper er energieffektiv varme. Du får et sted mellem 3,5-5 gange så meget varmeenergi ud af en varmepumpe, som varmepumpen bruger i el-energi.

 

Effektiviteten af en varmepumpe måles i SCOP værdi, som viser varmepumpens ydelse i løbet af et år. Her tages der højde for sæsonbestemte udsving.

Hvis en varmepumpe har en opgivet SCOP værdi på 5, så vil varmepumpen være i stand til at producere 5 kWh varme ved forbrug af 1 kWh el. Det vil derfor betyde, at den leverer 5 gange mere energi, end den bruger.

Derfor vil en højere SCOP værdi altid være bedst, da den indikerer en høj varmepumpe effektivitet.

Vil du have 3 uforpligtende og gratis tilbud på varmepumper?

dinfagpartner logo

Find ud af, om du kan spare penge på din el- eller gas regning

Få gratis og uforpligtende op til 3 tilbud

Det tager kun 2 minutter