Fordele ved naturgas

Indholdsfortegnelse

At vælge imellem de forskellige opvarmningskilder til din bolig, kan være en vanskelig beslutning.

Hvilke betydelige økonomiske og miljømæssige konsekvenser kan min beslutning have?

Hvad er de generelle fordelene ved naturgas?

Dette er spørgsmål, som vi vil forsøge at besvare i denne artikel. Vi vil se nærmere på de forskellige fordele. Så læs videre for at få mere information om dette herunder.

Det er vigtigt, at du kender til dine muligheder, hvis det er opvarmningsmetoden, som du vælger at gå med.

Naturgas

Der kan være økonomiske besparelser ved at vælge naturgas.

Naturgas er en økonomisk overkommelig og alsidig energiressource. Det er en stabil og alsidig ressource, da den har en bred vifte af anvendelsesmuligheder.

Anskaffelsen af et gasfyr koster typisk mellem 35.000 – 40.000 kr. Dette er priser fra 2023.

Naturgas er faktisk også en billigere løsning, hvis du for eksempel skifter fra et gammelt oliefyr ud med et nyt gasfyr, så kan man skære helt op til 40 % af omkostningerne på varmeregningen.

Et gasfyr skal kun have serviceeftersyn hvert tredje år, hvis fyret er under 8 år gammelt, og hvert andet år, hvis det er ældre.

Ved at vælge naturgas er der miljømæssige fordele.

Naturgas er et fossilt brændstof, men CO2-udledningen er langt mindre end ved andre fossile brændstoffer.

Ved at vælge naturgas som opvarmningsform sparer du miljøet for helt op til 25 – 20 % CO2 sammenlignet med brugen af et oliefyr.

Det er også værd at nævne, at man ikke efterlader nogen form for materielle spor ved at forbrænde naturgas. Det er hverken støv, aske eller andre affaldsspor.

Desuden er naturgassystemer faktisk grønnere end de traditionelle elektriske opvarmningsmetoder, hvilket også betyder mindre forurening af miljøet, da elektroniske radiatorer for eksempel kan være fyldt med olie, og de er dyre i brug, da gamle el-radiatorer har en lav effekt, og den kan kun varme et rum op pr enhed.

Vil du have 3 uforpligtende og gratis tilbud på naturgas?

Hvad er effektiviteten?

Hvis du vælger naturgas slipper du også for at tænke på at skulle fylde dit fyr eller din tank op, da du aldrig løber tør for naturgas, da din gasledning er fysisk tilkoblet dit gasfyr.

Du kan bruge naturgas til at opvarme din bolig. Det er en effektiv måde at opvarme din bolig på, da det er en nem måde at holde indendørstemperaturen ensartet uden voldsomme udsving i energiomkostninger.

Du kan også bruge naturgas i køkkenet, da et klassisk eldrevet komfur både tager det tid at varme op og køle ned igen. Hvis du vælger et gaskomfur får du fuld varme, lige så snart du tænder for blusset, og varmen forsvinder også hurtigt igen, når du slukker for gassen.

Et gasfyr fylder heller ikke lige så meget sammenlignet med andre fyr, og det kan nemt gemmes væk inde i et skab. Oliefyr og ældre installationer står typisk i et kælderrum for sig selv. Et gasfyr kan også være inde i et skab i en lejlighed.

Vil du have 3 uforpligtende og gratis tilbud på naturgas?

dinfagpartner logo

Find ud af, om du kan spare penge på din el- eller gas regning

Få gratis og uforpligtende op til 3 tilbud

Det tager kun 2 minutter