Frosne vandrør

frosne vandrør

Indholdsfortegnelse

Vinteren står for døren og temperaturen er nede og ramme minusgrader. Det kolde vejr kan forårsage flere skader på dit hus. En af de mere velkendte skader er frost i vandrørene, i værste fald kan det medføre, at rørene sprænger eller bliver utætte. Når vand fryser til is, udvides fyldemassen, hvilket vil sige, at rørene udvider sig og dermed enten sprænger eller slår revner. Vi har lavet en oversigt med forskellige råd, til hvordan man bekæmper og undgår mulige skader af frosne vandrør.

Forebyg mod frosne vandrør

Er du så heldig ikke, at være en af dem der døjer med frosne rør. Så har du mulighed for, at forebygge det ved, at sørge for huset bliver holdt varmt. Et rum anses for, at være utilstrækkeligt opvarmet, hvis temperaturen er under 14 grader. Dette betyder, at forsikringen ikke dækker, hvis uheldet skulle opstå.

Hvis vandrøret allerede er frosset til

Er uheldet allerede opstået, hvor vandrørene allerede er frosset til. Så er der flere forskellige muligheder, at gribe det an på. Den første mulighed, er at bruge varme håndklæder som man vikler rundt om de frosne rør. Denne løsning kan dog være en meget langsommelig proces, da håndklæderne skal skiftes ofte. Hvis vandrørene sidder i en skunk, kan man benytte en støvsuger, til at suge det kolde luft væk fra rørene. Det vil sige, at man suger den kolde luft væk, og ny frisk luft strømmer til.  Fejlagtigt er der mange, der benytter både varmepistoler og gasbrændere. Denne fremgangsmåde kan på ingen måde anbefales, da der oftest er støv og let antændelige materialer i nærheden af vandrørene. På den måde, kan du ende med at forvolde en større skade end blot dit frosne vandrør. I sådanne  tilfækde vil forsikringen ikke dække, da du har udvist grov uagtsomhed. Den mest sikre måde, at komme frost i vandrørene til livs, er ved at tilkalde en vvs mand. Da de har mulighed for, at sende elektrisk spænding gennem rørene, som vil få dem til at tø meget hurtigt.

Hvis vandrøret er sprængt eller revnet

Står du i den situation, hvor dine vandrør er sprængt., skal du som det første, sørge for at lukke husets hovedhane, så der ikke kommer vand ud i hele huset. Herved undgår du for det første, at forværre skaden samt din næste vandregning ikke bliver kolossal. Få derefter kontaktet en vvs-installatør, som kan få lavet dine ødelagte vandrør. Efterfølgende skal du kontakte dit forsikringsselskab, som højst sandsynligt vil sende en mand ud og opgøre skadens omfang, så du kan få din skade dækket. Sidstnævne kræver naturligvis, at du er forsikret imod frostskader på vandrørene.

Få 3 tilbud på en vvs`er

Gratis

Find ud af, om du kan spare penge på din el- eller gas regning

Få gratis og uforpligtende op til 3 tilbud

Det tager kun 2 minutter