Opret din opgave og

modtag gratis op til

3 uforpligtende tilbud

  

Hvorfor vælge Din Fagpartner?

  • Nemt, gratis og uforpligtende

  • Over 25.000 formidlede opgaver

  • Over 150 professionelle fagpartnere tilmeldt

Advokat

 

Hvad forstås ved en advokat?

 

En advokat er en fagperson, der er uddannet til at forstå og formidle forskellige love. Det er en advokats job at bruge sine juridiske kompetencer til at løse forskellige problemstillinger. Grundet Danmarks konstante udvikling af love, vælger mange advokater at gøre sig til eksperter inden for specifikke områder af loven. Inden for deres område, skal advokaterne holde sig opdateret i takt med, at gamle love ændrer sig og nye love kommer til.

Inden for hvert fokusområde har en advokat en række særlige opgaver, krav og klienttyper. Alt efter det juridiske behov man oplever, er der som regel tilpassede typer af advokater klar til at hjælpe.

 

Boligadvokat

 

Hovedopgaven for en boligadvokat, er som udgangspunkt at gennemgå det papirarbejde, der kommer i takt med at private skal have købt en  bny bolig. Her sikrer boligadvokaten, at eventuelle kontrakter og aftaler er retfærdigt opsat for køber, og sørger for at formidle kontrakternes materiale forståeligt for køber.

En boligadvokat kan også hjælpe med at udarbejde og tinglyse det skød, der er købsaftalen til huset. Ved at tinglyse dette, sikrer køberen sine rettigheder til det nykøbte hus.

 

Advokat specialiseret indenfor personskader

 

Når det kommer til erstatningssager, hvor én eller flere personer er kommet delvist eller slemt til skade, er det normalt for de forskellige parter at få fat i en advokat, der er specialiseret indenfor personskader. Eksempler på situationer, hvor man kan få brug for denne type advokat, kunne være ved arbejdsskader, voldsepisoder og færdselsuheld.

Her kan advokaten være med til at fastslå hvilke parter, hvis nogen, der har været skyld i, at personskaden er opstået. Ud fra graden af skaden og den uagtsomhed den anden person har vist, kræves der herefter kompensation for skaden.

 

Tingskade

 

En skade, der ofte kan forekomme samtidig med en personskade, er en tingskade. For at sikre sig om hvilke muligheder man har, hvis en anden er skyld i skaden, eller hvis der er en forsikring, der kan dække en tingskade, så kan det være en god ide at kontakte en erstatningsadvokat. Det er her erstatningsadvokaten, der kan vejlede om hvilke muligheder man har.

 

Forsvarsadvokater

 

Det er en forsvarsadvokats job at beskytte sin klient overfor en kriminel anklage eller sigtelse. Denne beskyttelse behøver ikke nødvendigvis at foregå i retten, men kan også foregå løbende igennem et andet sted.

Oftest når en forsvarsadvokat arbejder for at forsvare en virksomhed, vil målet være at opnå en overenskomst, uden at sagen skal nå til retten. Da offentlige retssager hurtigt kan skade virksomheders image, vil de derfor i mange tilfælde foretrække at afslutte en anklage hurtigst muligt.

 

Advokat – Anklage

 

Modsat forsvarsadvokater, har de anklagende advokater til job at bevise deres klients anklage, og opnå en retfærdig kompensation. Denne kompensation kan både involvere økonomisk støtte til anklageren, og yderligere konsekvenser for den anklagede.

Anklager vil ofte omhandle ulovlige aktiviteter, men kan også vedrøre fejl gjort af den anklagede, hvilket har ført til, eller kunne have ført til et negativt udfald.

For at føre sin sag mod den anklagede, må anklagerens advokat formidle sit bevismateriale. Dette materiale kan inkludere udsagn fra vidner, rapporter fra politiet eller efterforskere, samt resultaterne fra research gjort af advokaten.

 

Intellektuel ejendomsadvokat

 

Det er den intellektuelle ejendomsadvokats job at sikre sine klienters rettigheder til deres ideer og selvlavede produkter. Intellektuelle ejendomsadvokater kan arbejde for private såvel som erhvervspersoner og virksomheder.

 

Familieadvokat

 

En familieadvokat arbejder med sager, der som udgangspunkt vedrører interne problemstillinger i familier. Familieadvokater kan f.eks. arbejde på konfliktløsninger vedrørende arv, børn og skilsmisser.

Familieadvokater kan også hjælpe til med vejledning, når forskellige parter af en familie er usikre på deres rettigheder i en givet situation. F.eks. kan der være forskellige juridiske forhold der gælder, alt efter det forhold, folk der flytter sammen, har til hinanden. I tilfælde hvor disse par ikke længere vil bo sammen, kan det f.eks. have en stor indflydelse på deres rettigheder, om de er et alment bofællesskab, et kærestepar, eller et gift par.

 

Skilsmisse advokat

 

I tilfælde af, at et par ikke kan blive enige om hvordan deres skilsmisse skal forløbe, efter beslutningen om at blive skilt er taget, vil det i mange tilfælde være op til dem af finde hver deres skilsmisseadvokat. Det er en skilsmisseadvokats job at formidle skilsmisseprocessen, og sørge for at deres klient får den bedst mulige start på livet efter skilsmissen.

En af de største konflikter, der kommer ved en skilsmisse, vil i mange tilfælde være opdelingen af formue og ejendom. Da parterne som udgangspunkt skal have delt deres formuer ligeligt imellem sig, kan det være svært at skabe enighed om hvordan, og hvorledes dette skal gøres. Den endelige fordeling af formuen vil i nogle tilfælde være resultatet af lange forhandlinger, og vil næsten altid afhænge af hvilke foranstaltninger de forskellige parter har taget i takt med deres ægteskab.

Er der børn involveret i skilsmisseprocessen, skal der ofte tages særlig hånd om en række spørgsmål. Der skal være orden over hvorvidt barnet skal bo hos en eller begge forældre efter skilsmissen. Skal Barnet bo hos begge forældre, vil de ofte være nødt til at udarbejde skemaer løbende.

 

Kontraktadvokat

 

Det er en kontraktadvokats job at udarbejde kontrakter, vejlede sine klienter om hvordan en kontrakt bør se ud, eller gennemtjekke gyldigheden af en kontrakt. Kontraktadvokater er eksperter inden for de regler og reguleringer, der er gyldige, når der indgås en kontrakt mellem to eller flere parter.

Kontraktadvokater kan også give vejledning om hvordan man skal agere, hvis en kontrakt ikke er blevet overholdt. Alt efter kontraktens indhold og de punkter der er blevet brudt, har parterne forskellige rettigheder til, hvordan de vil fortsætte med kontrakten, eller sørge for at de bliver overholdt.

 

Erhvervsadvokat

 

Advokater, der arbejder for virksomheder, kaldes for erhvervsadvokater. Disse kan have mange forskellige fokusområder, men har alle funktionen af at skulle vejlede, og støtte deres virksomhed juridisk.

Erhvervsadvokater kan her vejlede, hvordan en virksomhed bedst kan overholde markedets handelsregler, samt hvordan forskellige kontrakter skal overholdes. Derudover kan erhvervsadvokater også have samme fokus som en kontraktadvokat, hvori de har mulighed for at få etableret eller undersøgt forskellige kontrakter.

Er virksomheden international, kan erhvervsadvokaten også have speciale inden for international handelsret, der på mange punkter kan være anderledes fra den danske.

 

Hvorfor en advokat er en god idé

 

Så snart en juridisk konflikt opstår, eller er på vej til at opstå, kan en advokat gøre en verden af forskel. Professionel juridisk hjælp kan være forskellen på, om man kan komme ud af en dårlig aftale, om man skal af med halvdelen af sine ejendele efter en skilsmisse, eller om man kan undslippe en unødvendig bøde.

Med opgaver, der kan inkludere alt fra at undersøge gyldigheden af aftaler, til at løse interne familiekonflikter og sikre testamenter, kan advokater være en afgørende del af samtlige konfliktløsninger.

Advokater kan også have en afgørende effekt på udfaldet af mere alvorlige sager. Bliver man anklaget for noget man ikke har gjort, eller har man befundet sig på det forkerte sted på det forkerte tidspunkt, så gør en advokat en forskel. Er man blevet snydt til at lave en dårlig aftale, så kan den rigtige advokat være forskellen på, om man bruger de næste par år med eller uden en lammende gæld.

 

Formidlende platforme

 

Når man er på udkig efter en advokat, kan det være svært at finde ud af, præcis hvor det er bedst at lede. Mellem de mange advokattyper og juridiske virksomheder, er der mange forskellige muligheder at overveje.

For at gøre processen af at finde advokater og andre fagfolk meget nemmere, er der i dag blevet etableret en række formidlingsplatforme. En formidlingsplatform er et samlepunkt mellem dem, der søger en vis service, og dem der udbyder den. Hos Din Fagpartner samarbejder vi med en lang række advokatfirmaer i hele Danmark. Ved at indsende din opgave til os, kan vi formidle din opgave til samtlige advokater, der har speciale inden for netop dit område. Herefter kan vi sende dig op imod 3 tilbud, gratis og uforpligtende.