Elselskaber Århus: Sammenlign elpriser og skift elselskab her

Vil du have 3 uforpligtende og gratis tilbud på strøm?

Opdateret d. 2. februar 2023 af Terje Pedersen

Elselskaber Århus 2023

Århus er, foruden at være kendt som Smilets By, én af de danske byer, der er dyrest at bosætte sig i. Til gengæld er der mulighed for at vælge mellem de billigste elselskaber som århusianer.

Ønsker du at reducere dine udgifter til dit elselskab, så der bliver flere penge til sjov og fornøjelser? Så skal du have skabt dig et overblik over de mest de bedste elselskaber i Århus – dette overblik giver vi dig hos Din Fagpartner. Gør brug af muligheden for at sammenligne elpriser og glæd dig til at spare penge på el og energi.

Elselskaber Aarhus
elselskab

Hvilke elselskaber er der i Århus?

Århus er landets næststørste by, og derfor kommer det måske ikke som en stor overraskelse for dig, at der er mange elselskaber, der leverer strøm til de århusianske elkunder.

Det er langt fra alle danske elselskaber, der har base i Århus, men det har som sådan heller ingen betydning for dine muligheder.

Du kan nemlig sagtens købe billig strøm fra et elselskab, der har hjemme på Sjælland eller Fyn, selvom du bor i Århus. Det er kun, hvis det er vigtigt for dig at støtte et lokalt energiselskab eller leverandør, at du skal være særlig opmærksom på elselskabernes geografiske placering.

Valg af elselskaber Århus

Samtlige elkunder, uanset dit postnummer, kan frit vælge mellem de mange elleverandører, der er på elmarkedet i Danmark. Dette har kunnet lade sig gøre, lige siden det danske elmarked blev liberaliseret for snart flere årtier siden. Dermed ikke sagt, at valget af elselskab er let.

Udvalget af elselskaber i Århus er stort, og derfor gælder det for dig om at holde tungen lige i munden, hvis du skal finde et billigt elselskab, der matcher dine individuelle behov. Forud for din research kan du med fordel overveje, hvad der i virkeligheden er vigtigst for dig.

Er det elprisen, bindingsperioden på et abonnement, servicen eller noget helt fjerde?

Undersøg følgende hos de forskellige elselskaber Aarhus:

  • Er deres priser konkurrencedygtige?

  • Hvor lange er deres bindingsperioder?

  • Hvordan er deres kundetilfredshed? (det kan du få et indtryk af via Trustpilot)

  • Støtter de lokale initiativer?

  • Understøtter deres elprodukter den grønne omstilling?

Sammenligning af elpriser i Århus

Du har måske en idé om, hvilke elselskaber i Århus der er de mest konkurrencedygtige målt på deres priser (kWh-pris og abonnementspris). Der er dog ingen grund til at basere dit valg af elselskab på fornemmelser. Basér hellere beslutningen på facts.

Det kan være svært at gennemskue, hvem der er billigst, medmindre du indhenter personlige tilbud fra en række elselskaber. Start derfor med at indhente tilbud, så du senere kan vurdere, hvilket elselskab i Århus der rent faktisk er billigst, når alt kommer til alt.

Grøn strøm vs sort strøm

Elselskaberne kan være mere eller mindre klimabevidste, og deres elprodukter kan være mere eller mindre grønne. Du får akkurat den samme strøm ud af dine stikkontakter, uanset hvilket elprodukt du vælger, da der kun er ét elnet i Danmark, men der er alligevel visse fordele ved at vælge et grønt elprodukt.

Grøn strøm, i form af et elprodukt med en eller to grønne blade i henhold til bladmærket, er et klimarigtigt valg. De grønne elprodukter udmærker sig nemlig ved, at elselskabet bag køber certifikater fra vedvarende energikilder svarende til den mængde af strøm, du bruger i din husstand.

De mest grønne elselskaber i Århus praktiserer dog også andre tiltag, der beviseligt er med til at reducere udledningen af CO2 o.l. 

Elselskaber Århus kan have en eller flere unikke kundefordele

De mange elselskaber, der sælger strøm til elkunder i Århus, kan have en række unikke kundefordele for at lokke nye kunder til. Det kan være fordele som gratis oprettelse, ingen binding, gratis gave ved oprettelse eller noget helt fjerde.

Hvis priserne hos de billigste elselskaber er mere eller mindre ens, kan du med fordel undersøge, hvilke kundefordele de forskellige elleverandører byder på.

Hvem er mit elselskab og netselskab i Århus?

Som århusiansk elkunde er du tilknyttet både et elselskab og et netselskab. Elselskabet har du selv valgt på et tidspunkt, mens netselskabet er bestemt for dig baseret på din geografi. Er du bosat i Århus, vil dit netselskab være KONSTANT Net A/S.

Skulle du være i tvivl, kan vi fortælle, at netselskabet er det selskab, der ejer de kabler, der fører strøm ud til din bolig.

Der er kun ét selskab, der ejer disse kabler, og derfor kan du ikke skifte netselskab. Hvis du ikke er klar over, hvem der er dit elselskab, skal du tage et kig på din seneste elregning eller alternativt kigge i dine kontoudtog. Så bør du hurtigt kunne finde svar på dit spørgsmål.

dinfagpartner logo

Få 3 gratis el tilbud fra elselskaber Århus

Er jagten på billig el i Århus gået ind for dit vedkommende?

Så kan du glæde dig over at have lagt vej forbi Din Fagpartner. Vi giver dig nemlig en fantastisk mulighed for at indhente 3 gratis el tilbud fra elselskaber i Århus. Disse tilbud skræddersyes til dig og din husstand, og det er helt uforpligtende at anmode om tilbuddene.  

Vil du have 3 uforpligtende og gratis tilbud på strøm?