5 TIPS – Sådan fjerner og rengører du kalk på dit badeværelse

badeværelse

Indholdsfortegnelse

Kalken er badeværelsets værste fjende. Kalken er irriterende og giver grimme kalkaflejringer på fliser og klinker, blandingsbatteri og brusehoveder, samt toilettet og vandhaner. For meget kalk på vandhaner og brusehoveder kan også gøre disse tilstoppede. Det kan være du har oplevet en vandhane der sprøjter til alle sider når der tændes for den, eller et brusehoved der nærmest ikke er til at bruge, fordi strålerne ryger til alle sider, i stedet for ned på dig. Heldigvis har vi lavet en liste over 5 tips, som du kan bruge, til rengøring af dit badeværelse!

Stænk kommer fra vandhanen

Et af de hurtige tip, men også et af de mest velkendte. De fleste vandhaner har en perlator skruet fast på tuden. Denne sørger for at blødgøre vandstrålen ved at blande luft ind i vandet. Dette vil gøre så strålen ikke stænker. Med tiden, så vil du dog opleve at perlatoren ikke virker mere og dette er normalt grundet, at der er for meget kalk i den. I stedet for at investere i en ny perlator, så kan du afkalke perlatoren ved at smide den i et glas eller balje med afkalkning til kaffemaskiner, så skulle den gerne virke igen og du sparer penge ved ikke, at skulle købe en ny perlator.

En god huskeregel → Når nu du alligevel står ved vasken, så kan du lige så godt se på dit tandbørstekrus, hvis du har sådan et. Det kan være blevet beskidt og have gammel tandpasta siddende. Det er derfor en god idé at skifte kruset eller i hvert fald smide det i opvaskemaskinen én gang om måneden.

Afkalkning med autovoks

Dette kan måske lyde en smule kontroversielt, men der er en logisk grund bag. Lad mig sætte et scenarie op for dig… Du har lige hovedrengjort brusekabinen og fjernet alt kalken fra fliserne på kabinens vægge. Du er glad og alt ser rent og nydeligt ud. Dagen efter tager du et bad og glemmer at tørre af. Dette vil fremprovokere kalkpletter igen, og det arbejde du lavede i går er nærmest spildt. Har du derimod sprayet autovoks på efter at have hovedrengjort kabinen, så kan dette hjælpe imod kalken, da kalk ikke binder på autovoks. Det er dog vigtigt at nævne, at du skal bruge farveløs autovoks, så ikke autovoksen smitter af på farven. Endnu en ting der er vigtig at nævne i forbindelse med autovoks, er at du kun skal bruge det på væggene og ikke gulvet, da dette vil gøre overfladen glat.

Billede af rengøring

Opvasketabs til rengøring af toilet

Endnu et kontroversielt tip, men dette kan gøre rengøring af toilettet en smule mere overskueligt og rimelig nemt. Opvasketabsen vil alene ikke gøre arbejdet, men hvis du kombinerer opvasketabsen med kogende vand i kummen, også lader det stå i nogle timer og derefter skrubber med toiletbørsten, så kan du fjerne den irriterende kalk, der kommer af vandet. Dette vil hjælpe dig med at holde et rent og nydeligt toilet. Dog kan det være nødvendigt at gentage processen, hvis du har meget kalk i vandet, eller efter nogle måneder, når kalken vender tilbage.

badeværelse

Eddike kan bruges til afkalkning af ruder

Har du glasdør eller glasruder i din brusekabine, så kan det være svært at vaske glasset, uden at der kommer striber og pletter. En nem løsning til dette, ville være at lave en balje med vand, tilsætte noget husholdningseddike og lidt opvaskemiddel. Denne opskrift giver en god kombination af rengøringsmidler. Husholdningseddiken binder kalken og gør så der ikke kommer de irriterende striber og pletter, der ellers kan komme ved bare at bruge normalt vand. Den smule opvaskemiddel der proppes i vil hjælpe dig med, at opløse det eventuelle fedt eller snavs der skulle være på ruderne. Resultatet? Du får helt rene ruder!

Vinduespudser

Majsgrød til fuger og fliser

Et tip du nok ikke havde tænkt over og som nok er det mest kontroversielle tip du får angående rengøring af badeværelse. Det er at du kan bruge majsgrød til afkalkning af fuger og fliser. Hvis du blander majsmel med vand og rører det sammen indtil grøden koger, så får du en tyktflydende gul klister. Hertil tilsætter du eddikesyre, men ikke for meget, det er vigtigt at majsgrøden forbliver tyktflydende. Når du er færdig med majsblandingen, så skal du smøre det på fuger og fliser hvor der sidder overskydende kalk, det er derfor vigtigt at det er tyktflydende og ikke løber af væggene under behandlingen. Man kan dække laget man har smurt på med cellofan, dette gør så majsgrøden ikke stivner og man kan derfor let spule det af efter et par timer. Eddiken hjælper på kalken og det uønskede snavs, hvor majsmelet får det til at sidde fast på væggen.

BONUS TIP!

Det er ikke kun overfladerne der gør at man har et rent badeværelse. Dette kan være en af de ting du måske ikke lige har tænkt over, men ville gøre dig glad at få fikset.
Organisér skufferne. Det er en af de mest befriende ting, at åbne sin skuffe med barberskum, skraber, tandtråd eller hvad der nu ellers ligger i skuffen også se, at det hele er organiseret. Så behøver man heller ikke være bange for, at gæsterne lige kommer til at snage i skuffen 😉 

badeværelse_hvid

Har du nu en idé om hvordan man rengører badeværelset ?

Er du nu helt skarp på at rengøre badeværelset, men er ikke sikker på resten af huset? Eller søger du blot andre projekter du kan foretage dig derhjemme? Tag et kig her, og læs mere om blandt andet rengøring og algebehandling, men også indretning tips til lige netop dit hjem.

Ønsker du hurtig kontakt til rengøring, eller andre projekter der kræver professional hjælp? Så kan du oprette din opgave lige her på kun to minutter, så sørger vi for, at du bliver kontaktet af nogle af vores fagpartnere.

Har du set vores Facebook? Følg med her

Få op til 3 tilbud på din opgave

GRATIS

Find ud af, om du kan spare penge på din el- eller gas regning

Få gratis og uforpligtende op til 3 tilbud

Det tager kun 2 minutter