Derfor opsætter danskerne solceller

Solceller på et hus

Indholdsfortegnelse

For et flertal af danskerne er en lav elregning den primære grund til at investere i solceller.

Der er kommet flere og flere solceller på de danske tage rundt om i Danmark.

En undersøgelse fra analysevirksomheden Exometric viser, at danskerne ofte vælger at få installeret solceller på taget af deres private bolig grundet økonomi. Det er altså ikke hensynet til klimaet, der er den primære årsag.

Sådan svarer 68 % af danskerne. Det er udsigten til en lavere elregning, der er den primære årsag til at opsætte solceller. Derimod svarer blot 32 %, at klima og bæredygtighed er årsagen.

Klima og økonomi går hånd i hånd

Selvom økonomien betyder mest for de fleste danskere, så behøver det ikke at udelukke, at man ikke gør en forskel for klimaet.

Vi opfordrer til, at danskerne også har den grønne gevinst med i overvejelserne, når de investerer i solceller.

Heldgis går økonomi og klima ofte hånd i hånd. Selv om de fleste danskere køber solceller for at nedbringe sine udgifter, gør man også noget godt for klimaet ved at sikre grøn energi til boligen. Der kan dog være stor forskel på solceller, så vi anbefaler, at man også har øje for klimabelastningen, når man udvælger sit solcelleanlæg.

Regionale forskelle

Danskernes prioriteter er i store træk de samme, uanset om man spørg københavnerne eller borgere i det jyske. Lavere udgifter til elregningen er vigtigere for 73 % af borgerne i Region Nordjylland, mens tallet ligger på 64 % for Region Hovedstaden.

Der kan dog være forskel på de forskellige kommuner. I Frederiksberg Kommune svarer 46 % af borgerne, at det er det bæredygtige aspekt, der er vigtigst for dem, mens kommuner som Læsø, Morsø og Rebild vægter det økonomiske højest.

 

Vi kan dog ikke komme udenom, at der er brug for solceller i den grønne omstilling.

Solceller er også et vigtigt middel på vejen mod et CO2-netrualt Danmark i 2030.

Derfor opfordrer vi til, at både økonomi og klima tænkes ind, når man vælger solcelleløsning.

Vil du have 3 uforpligtende og gratis tilbud på et solcelleanlæg?

Find ud af, om du kan spare penge på din el- eller gas regning

Få gratis og uforpligtende op til 3 tilbud

Det tager kun 2 minutter