Fordele ved solceller

Solar

Indholdsfortegnelse

Investering i solceller er en klog beslutning.

Det er med god grund, da fordelene ved solceller er mange.

Er du nysgerrig i de forskellige fordele ved solceller, så skal du blot læse videre.

Miljømæssige og økonomiske fordele

Den første fordel er, at solceller er en energirigtig energikilde. Solceller udnytter solens stråler til at generere elektricitet, mens boligejerne bidrager til en reduceret CO2-udledning med et solcelleanlæg.

 

Der kan også være økonomiske besparelser med solceller, da du med en batteriløsning kan lagre den strøm, der produceres når solen er fremme til brug i husholdningen. Dette kan medføre, at du i perioder om året er uafhængig af prisudviklingen på el, mens du er sikret mod fremtidige stigninger i energipriserne

Hvis du har en elbil, varmepumpe eller noget helt tredje med højt elforbrug, som der bliver mere og mere almindeligt i danske boliger, så giver det mening at investere i løsninger, der kan være med til at nedbringe dine omkostninger.

Samtidig er det også en fordel, at du kan sælge den overskydende strøm tilbage til elnettet.

Solceller har en lang levetid

Det koster naturligvis penge at få installeret et solcelleanlæg, men til gengæld er holdbarheden kendt for at være god på solcelleanlæg, og levetiden er lang.

Solceller betaler typisk sig selv tilbage på 5-10 år, afhængig af forbrug og effektivitet.

De fleste solpaneler har en levetid på mellem 30-40 år, så når du køber et solcelleanlæg, kan du forvente at have dem i meget lang tid. Du vil også typisk få effektgaranti op til 25 år.

Inverteren er den der omdanner jævnstrømmen fra solcellerne til vekselstrøm, som du kan bruge i din bolig. Den har dog en kortere levetid på mellem 10-15 år.

Derfor er et solcelleanlæg en langsigtet investering, der kræver minimal vedligeholdelse.

Teknologisk udvikling

Dine solceller er bedre end tidligere. Der bliver hele tiden forsket i solceller og solenergi. Hvis du bare sammenligner med for 10 år siden er teknologien allerede blevet mere effektiv, og der er meget mindre spild i produktionen af strømmen.

Den teknologiske udvikling skal dog ikke holde dig tilbage, da du typisk godt kan drage fordel af den kommende udvikling, der sker over de kommende år.

 

I nogle tilfælde kan man også opleve at solceller er med til at øge værdien af din bolig på grund af de ovennævnte fordele. Det er nemlig attraktivt for købere at købe et hus med solceller, da det betyder lavere omkostninger men også et godt energimærke.

Vil du have 3 uforpligtende og gratis tilbud på et solcelleanlæg?

Find ud af, om du kan spare penge på din el- eller gas regning

Få gratis og uforpligtende op til 3 tilbud

Det tager kun 2 minutter