Strømforbruget er flyttet, men mange overser tarifferne

Indholdsfortegnelse

Danskerne er gode til at flytte deres strømforbrug og udnytte lavere elpriser. Ikke desto mindre er der stadig potentiale for yderligere besparelser.

 

Det er tydeligt, at danskerne er blevet gode til at holde øje med elpriserne time for time inden, at de sætter vaskemaskinen i gang, tænder ovnen eller starter opladningen af deres el- hybridbil.

Der er penge at spare

Selvom at danskerne flytter deres forbrug til tidspunkter på døgnet, hvor elprisen er lav, kan der være muligheder for at spare endnu mere, hvis man også tager højde for de såkaldte tidsdifferentierede tariffer.

 

Tariffer er en del af din elregning, der dækker over transporten af strøm i elnettet. Det er nemlig et beløb, der kommer oveni elprisen, uanset hvilken elaftale, eller hvilket elselskab man har.

Brug strømmen på de mest hensigtsmæssige tidspunkter

Det er vigtigt, at man både holder fast i de gode sparevaner, og samtidig er opmærksom på, hvornår man bruger strømmen.

Det er der især kommet fokus på efter de høje energipriser i 2022, der fik folk til at spare på strømmen. Derfor anbefaler vi, at folk fastholder de gode sparevaner. Det sker også i takt med at samfundet bliver mere elektrificeret, så handler det ikke kun om at spare på strømmen. Det handler om at bruge strømmen på de rigtige tidspunkter. Det er nemlig her at tarifferne kommer ind i billedet. Jo større ens forbrug er, desto flere penge er der at spare på elregningen.

Prisen på tariffer varierer efter, hvornår på døgnet, man bruger strømmen.

Tariffer er typisk dyrest mellem kl. 17 og 21, hvor der er mest aktivitet på elnettet.

Vær opmærksom på de skiftende tariffer

En analyse fra KONSTANT som er en del af NRGI koncernen, kigger på det samlede elforbrug for cirka 230.000 husstande.

Tal fra analysen viser, at forbruget er steget. I november i 2023 blev der brugt 99,9 GWh, mens der sammenlignet med samme måned i 2022 kun blev brugt 84,8 GWh.

Året 2022 var et usædvanligt år, hvor folk havde meget fokus på at spare på strømmen.

Elektrificeringen af samfundet er også blevet en naturlig del af folks hverdag. Det er især ladebokse til el- eller hybridbiler og installation af varmepumper, der er populære, og dette bidrager til, at det samlede elforbrug stiger.

Derfor er vores vurderingen, at vi er tilbage på et mere normalt niveau, end at der er tale om en markant stigning i forbruget.

 

Derved vil vi anbefale danskerne, at de tager højde for tarifferne, når strømforbruget stiger. Som nævnt tidligere jo større ens forbrug er, jo flere penge er der at spare på elregningen.

Vil du have 3 uforpligtende og gratis tilbud på strøm?

Find ud af, om du kan spare penge på din el- eller gas regning

Få gratis og uforpligtende op til 3 tilbud

Det tager kun 2 minutter