Mini solcelleanlæg – Hvornår er det en ideel løsning?

mini solcelleanlæg

Indholdsfortegnelse

Mini solcelleanlæg er en god løsning for dem, der ønsker at skære ned på deres elregning, men ikke har brug for et stort solcelleanlæg. De små solcelleanlæg er perfekte til sommerhuse, kolonihavehuse, campingvogne, autocampere, husbåde m.v.

I denne artikel vil vi dykke ned i, hvad der definerer et mini solcelleanlæg, hvilke fordele der er ved at købe et lille solcelleanlæg, og derudover vil vi give gode råd om, hvordan man vælger det rigtige solcelleanlæg.

solcelleanlæg mini
solcelle anlæg

Hvad definerer mini solcelleanlæg?

Mini solcelleanlæg er små solcelleanlæg, der typisk er på 3 kW eller mindre i størrelsen.

Disse solcelleanlæg er ideelle til dem, der har et mindre strømbehov og ønsker at skære ned på deres elregning. Selvom disse solcelleanlæg ikke er så store som de traditionelle solcelleanlæg, kan de stadig være meget effektive og give dig store besparelser på elregningen.

Vil du have 3 uforpligtende og gratis tilbud på solcelleanlæg?

Ideelle til sommerhuse og kolonihavehuse

Mini solcelleanlæg er ideelle til sommerhuse og kolonihavehuse, da disse steder ofte har et mindre strømforbrug og -behov end et permanent hjem. De mindre solcelleanlæg kan generere tilstrækkelig strøm til at holde lamper, køleskabe og andre mindre apparater i disse typer af boliger kørende.

Ideelle til campingvogne, autocampere og husbåde

Mini solcelleanlæg er også velegnede til campingvogne, autocampere og husbåde.

Et lille solcelleanlæg giver dig mulighed for at have strøm, mens du er på farten, uden at du behøver at være afhængig af et strømnetværk. Dette er særligt praktisk, hvis du planlægger at campere i områder, hvor der ikke er adgang til elektricitet, eksempelvis i skoven eller på stranden.

solcelleanlæg

Fordele ved at købe et mini solcelleanlæg

Her er blot nogle af de vigtigste fordele ved at købe et mini solcelleanlæg:

Anskaffelsesprisen er meget overkommelig

En af de åbenlyse fordele ved at vælge et mini solcelleanlæg er, at det er langt billigere at anskaffe sig end et traditionelt solcelleanlæg.

Eksempelvis koster et 3 kW solcelleanlæg omkring 30.000-50.000 kr., hvor et 6 kW solcelleanlæg til sammenligning koster 70.000-100.000 kr. Kan du derfor klare dig med et mindre solcelleanlæg, kan der være rigtig mange penge at spare.

Spar penge på din elregning

En anden markant fordel ved at købe et mini solcelleanlæg er, at du kan spare penge på din elregning. Solceller giver dig mulighed for at producere din egen elektricitet, hvilket betyder, at du skal købe mindre strøm fra elnettet.

Vil du have 3 uforpligtende og gratis tilbud på solcelleanlæg?

Bæredygtig energikilde

Solceller er en bæredygtig energikilde, da de bruger solenergi til at producere elektricitet, hvilket betyder, at du kan reducere dit klimaaftryk.

Nem installation

Mini solcelleanlæg er endvidere nemme at installere. Nogle af dem kan installeres på egen hånd helt lovligt, mens andre kræver autorisation at installere. Generelt gælder det dog, at de små solcelleanlæg er hurtigere og lettere at opsætte end de større af slagsen.

De vækker mindre opsigt

En femte fordel er, at de grundet den mere beskedne størrelse vækker mindre opsigt end et almindeligt solcelleanlæg eller anden laderegulator. I stedet for at skulle have panelerne siddende på en stor del af taget, vil der kun være en mindre del af taget, der er dækket af solcellepaneler. 

Mini solcelleanlæg kommer derudover i forskellige designs, og du kan derfor med sikkerhed finde et mini solcelleanlæg, der passer til huset eller fritidshuset.

Skal jeg vælge et 1, 2, eller 3 kW solcelleanlæg?

Du har besluttet dig for at købe et mini solcelleanlæg, og det betyder, at du allerede har afgrænset dine valgmuligheder og gjort din beslutning lidt lettere. Inden du afgiver en ordre på et solcelleanlæg, skal du dog lige overveje, hvor stort et anlæg du vil have.

Du kan f.eks. få et 1, 2 eller 3 kW solcelleanlæg, der producerer omkring henholdsvis 1.000, 2.000 og 3.000 kWh om året.

Hvis du ved, hvor meget strøm du bruger i sommerhuset, kolonihavehuset eller et helt tredje sted om året, vil valget være relativt let. Hvis du ikke lige kan huske det på stående fod, skal du blot finde dine seneste elregninger frem.

Foruden størrelsen på solcelleanlægget skal du overveje, om du vil købe et anlæg med eller uden batteri. Batteriet gør anlægget lidt dyrere, men til gengæld vil du kunne lagre den overskydende strøm og dermed udnytte den på tidspunkter, hvor der ikke genereres strøm og watt.

Hvor lang er tilbagebetalingstiden på et mini solcelleanlæg?

Hvis din primære motivation for at investere i et mini solcelleanlæg handler om, at du gerne vil spare penge, kan du med fordel beregne tilbagebetalingstiden. En god tommelfingerregel lyder på, at solcelleanlæg har en tilbagebetalingstid på omtrent 8-10 år, men sandheden er, at det kan variere meget fra case til case.

Når du køber et mindre solcelleanlæg til f.eks. sommerhuset eller kolonihavehuset, vil du ikke få glæde af den strøm, der genereres hele året rundt, idet du kun opholder dig her nogle uger eller måneder om året. Det betyder, at der helt naturligt vil gå noget strøm til spilde, og det kan forlænge tilbagebetalingstiden.

Et mini solcelleanlæg vil trods det være en god investering i mange tilfælde.

dinfagpartner logo

Find ud af, om du kan spare penge på din el- eller gas regning

Få gratis og uforpligtende op til 3 tilbud

Det tager kun 2 minutter